En toen was hij daar ineens. MIJN VRIJGEZELLENFEEST! Omringt door vriendinnen en familie heb ik een GE-WEL-DIGE dag gehad die ik graag met jullie wil delen!

Surprise!

Ik ben zoals ik vorige maand schreef in mijn blog over het draaiboek, een ontzettende control- freak. Niet weten wanneer mijn vrijgezellenfeest zou zijn, was dus een echte kwelling. Ik analyseerde alles wat iedereen zei om erachter te komen wanneer het zou zijn, en wilde het wel, en toch weer niet weten.

Mijn vermoeden was dat het deze datum wel eens zou kunnen zijn, maar toen er die ochtend maar niemand kwam dacht ik ‘oh toch niet’ en maakte een afspraak met mijn zus om naar de Ikea te gaan. Toen de deurbel dus uiteindelijk ging om 13.00 dacht ik dat mijn zus daar zou staan om mij op te halen. En ja, mijn zus stond er. Maar met alle meiden die mij lief zijn, gehuld in een t’shirt met een verschrikkelijke foto van mij op hun buik!

Er werden confettipoppers op mij gericht en daar begon een dag vol twijfel. Nu moest ik mijzelf overgeven aan een dag vol verassingen.

vrijgezellenfeest annemarie

High tea

Iedereen had wat lekkers meegenomen en we genoten van een heerlijke high tea bij mij thuis. Tijdens het eten kreeg ik allemaal cadeautjes. De opdracht was dat ik moest raden van wie ik welk cadeautje kreeg, waarbij het cadeau de band/relatie symboliseerde. Zo kreeg ik luiers van mijn moeder en alpenchocolade van een vriendin waarmee ik op wintersport ben geweest.

Na de cadeautjes, kreeg ik allerlei verschillende vragen te beantwoorden. Lucas had deze vragen al gehad en ik moest het antwoord van Lucas raden. Gelijk een leuke relatie test ;-). Gelukkig hebben we hem aardig doorstaan. Na de vragen werd alles opgeruimd, zo snel als alles stond, was ook alles ook weer weg.

vrijgezellenfeest annemarie

Een roze pruik!

Toen werd ik gehuld in andere kleding. Een roze netpanty, een roze t’shirt met op de voorkant de tekst ‘Pas op losgeslagen vrijgezel’ en op de achterkant een verschrikkelijke foto van mijzelf. Een roze pruik, roze make up en ik een scheetmachine in mijn zak (waarvan ik natuurlijk niet de knop kreeg). We gingen met de auto naar Delft waar ik allerlei opdrachten moest vervullen. Zo moest ik door mannen over een brug getild worden, een lijstje met allerlei spullen verzamelen, mannen op mijn `t shirt laten schrijven, op de foto met de crew van de Mac Donalds, tulpen verkopen op de markt en darmklachten advies vragen bij de Kruidvat. Tijdens alle opdrachten werd er natuurlijk heerlijk op de afstandsbediening van de scheetmachine gedrukt.

vrijgezellenfeest annemarie

Lipdub

De stadswandeling eindigde bij het Boterhuis. Hier gingen we naar de kelder waar allemaal kostuums klaar lagen voor het opnemen van een lipdub. Dit is een videoclip die wordt opgenomen in één shot. De cameraman loopt hierbij een route door de stad waarop iedereen klaar staat om een deel van de clip op zich te nemen. De lipdub werd buiten opgenomen en in twee groepen oefende wij onze eigen stukjes. Ik vond het geweldig! Het liedje was Wannabe van de Spice Girls en echte klassieker van vroeger. Er werd gelachen, we werden nagekeken, toeristen wilde met ons op de foto en ik had een glimlach van oor tot oor.

vrijgezellenfeest annemarie

Eten!

Nadat wij de definitieve versie hadden opgenomen gingen wij ons weer terug omkleden. Wij gingen op pad en zouden naar een restaurant gaan. De locatie van het restaurant stond bij mij hoog op mijn wensenlijstje dus mijn dag was compleet. Namelijk stadsherberg de Mol. Wil je ooit nog eens een leuke thema avond, raad ik het zeker aan. Geheel gekleed in de stijl van de middeleeuwen gingen wij aan tafel. Er was groots vermaak omdat er een hele show rond het diner is opgebouwd en wij hebben heerlijk bourgondisch gegeten.

vrijgezellenfeest annemarie

Nu ik de blog schrijf heb ik nog steeds een voldane glimlach van oor tot oor op mijn gezicht. Vrijgezellenfeesten zijn te gek! Thuis gekomen heb ik nog een wijntje ingeschonken en aan Lucas verteld over mijn dag. Ik raakte niet uitgesproken. Nu nog geniet ik na in ‘oh ja- momentjes’.

Duizend maal dank lieve meiden!