De laatste drie maanden! Het is leuk, spannend, fijn, eng en vermoeiend om een huwelijk voor te bereiden. Lucas en ik plannen daarom ook BHV (bewust huwelijk vrij) dagen in. Op deze vrije dagen doen wij allemaal leuke dingen zoals naar de dierentuin gaan of uit eten, en zijn we vooral niet bezig met het trouwen. Alle voorbereidingen nemen veel tijd in beslag en voor je het weet ben je alleen maar met de voorbereiding bezig en vergeet je te genieten van al het andere. Een bruiloft organiseren is echt niet niks, en er komt ongelofelijk veel bij kijken. Op onze BHV dagen zijn wij onder andere naar de dierentuin geweest en een lekker weekendje weg met vrienden.

Annemarie

Het draaiboek

Zoals beloofd ga ik jullie nu ook iets vertellen over het maken van ons draaiboek.

Het opstellen van een draaiboek maakt overzichtelijk wat er nog geregeld moet worden en wie er nog voor wat benaderd moet worden. Ons draaiboek is wellicht veeeeeel te gedetailleerd, maar ook erg duidelijk voor onze ceremoniemeesters. Meneer en mevrouw controle schrijven liever te veel dan te weinig op en ons draaiboek bestaat uit maar liefst 24 pagina’s. Wat er precies in staat moet natuurlijk nog een verrassing blijven, maar we hebben gebruik gemaakt van de onderstaande opzet met ‘tijd’, ‘wat’ en ‘wie’.

maar dit zijn mijn tips voor het opstellen van jou draaiboek:

  • Maak bij het opstellen van een draaiboek ook een hand-out/ dagplanner die de ceremoniemeesters op de dag makkelijk bij zich kunnen dragen (zeker bij 24 pagina’s wel zo fijn ;-)).
  • Schrijf vooral de hectische momenten goed uit. Op die momenten vergeet je snel kleine dingen die wel moeten gebeuren.
  • Geef je draaiboek alleen aan de ceremoniemeester(s). Op die manier zal niet iedereen zich ermee gaan bemoeien en blijft de dag nog een verrassing voor de rest van de gasten.Vermeld belangrijke adressen en telefoonnummers op de hand-out.
  • Vraag een willekeurig iemand (liefst wel al getrouwd) je draaiboek eens te lezen en heb het er samen over of alles klopt.
  • Leg je draaiboek voor aan al je trouwdiensten om te horen wat zij ervan vinden.
  • Check of de reistijden die je hebt opgeschreven ook kloppen. Je wilt niet in de auto wachten omdat je veel te vroeg bent.

Behalve wat er precies moet gebeuren op welk tijdstip, hebben we ook opgeschreven hoe we graag willen dat dit gebeurt. Zo wilt Lucas graag een rustige voorbereiding en niet te veel mensen om zich heen hebben.

Omdat er op de bruiloft waarschijnlijk zoveel indrukken op ons af gaan komen hebben we tussen het diner en het feest ons ‘heilig half uurtje’ waarin we helemaal niks doen en alle indrukken kunnen verwerken. We willen dan rustig wat drinken een sigaretjes roken en naar het toilet zonder dat we gestoord worden voor wat dan ook.

Wij hebben als tip gekregen tijdens het feest elkaar heel bewust een paar keer op te zoeken. Om zo stil te staan bij het moment en wie er allemaal zijn gekomen om onze liefde voor elkaar te vieren. We willen niet dat de dag voorbij gevlogen is zonder dat we hier samen bewust van hebben genoten.

Annemarie

Iedereen nabellen

Wij hebben in deze derde maand ook alle locaties gebeld en afspraken gemaakt voor een draaiboek gesprek. We stellen de locaties hierbij op de hoogte van onze planning en horen ook of wat wij bedacht hebben haalbaar is. Dit moet bij ons ruim van te voren omdat wij met 4 mensen rekening moeten houden die allemaal onregelmatig werken. Je kunt het ook korter van te voren inplannen als je niet zulke lastige agenda’s hebt als wij.

 

Volgende maand mag ik mijn trouwjurk aan en komen mijn bruidsschoenen binnen =) SPANNEND!!! De tijd lijkt steeds sneller te tikken en het komt nu echt dichtbij!