Een trouwkaart uitzoeken

Wat gaat het laatste half jaar hard zeg. De tijd is aangebroken om een trouwkaart uit te zoeken, en dat is geen gemakkelijke opgave. Lucas en ik hebben beide een andere smaak. Ik houd van zachte tinten, hartjes, kant en vooral over de top truttig. Lucas houdt van simpel, grappig en kleurrijk.

Wij hebben kaartenbakken in huis gehad, internet afgezocht, bij trouwbeurzen langs geweest en zijn uiteindelijk in contact gekomen met Koningkaart. Op deze website kun je kiezen uit basiskaarten welke je daarna geheel naar je eigen smaak en stijl kunt maken. Hierbij hebben wij uiteindelijk onze wensen kunnen combineren in de perfecte trouwkaart. Na een aantal proefdrukken, welke je met korting thuis bezorgd krijgt, hebben wij de grote oplage trouwkaarten besteld.

Door de kaartenbakken die wij in huis hadden, wisten wij welke tekst wij op de trouwkaart wilde. Het voordeel van kaartenbakken is dat je een scala aan keuze hebt in lay-out, tekst en styling. Een groot voordeel aan een internetbestelling is dat je een designprogramma opent op je eigen computer en zo zelf kunt knippen en plakken totdat je het perfect vindt.

Annemarie

De trouwringen

In het najaar zagen wij op RTL4 een programma over de (trouw)ringen van Ed Nobel in Spijkenisse. Het programma deed ons vermoeden dat dit een zaak was voor mensen uit een hoge economische klasse. Toen wij in Utrecht, Ed Nobel zelf op de beurs tegen kwamen, raakte we in gesprek en vertelde we over het programma wat wij gezien hadden. Wij kregen een bon mee met korting en hij vroeg ons of wij langs wilde komen. Bij ons bezoek vertelde hij wat er allemaal mogelijk was en werd ons vermoeden van een veel te dure juwelier ontkracht!

Mocht je ooit trouwringen nodig hebben raad ik je Ed Nobel zeker aan. Wij hebben onze trouwringen zelf ontworpen. Mochten bij het plaatsen van de steen mijn ring zijn. Hebben elkaars handschrift als gravering van de ring. Hebben digitale foto`s van het hele traject van onze trouwringen gekregen en zijn fantastisch geholpen. En dat allemaal voor standaard juweliersprijzen.

annemarie

De bruidstaart

Onze bruidstaart werd een zelfde dilemma als onze trouwkaarten, zo dachten wij.

Wij wisten al dat wij onze bruidstaart gingen bestellen. Namelijk bij mevrouw Baktaart.  Op een bruidsbeurs in Nootdorp kwamen we haar al tegen en mochten genieten van de heerlijke smaak van haar taarten. Wij waren direct verkocht!

Mevrouw Baktaart maakt geen enkele taart twee keer. In een persoonlijk gesprek en een heerlijke proeverij werd onze bruidstaart geschetst en kozen wij de smaken uit. Omdat wij in de zomer trouwen hebben wij gekozen voor heerlijke frisse smaken. Lucas en ik werden  er ook hier weer door verrast dat onze combinatie van truttig- en – net een beetje anders, tot een prachtig resultaat kan leiden.

Onze bruidstaart wordt fantastisch, maar helaas verklap ik hier nog helemaal niks over.

 

 

De tijd lijkt steeds sneller te gaan en in mijn volgende blog vertel ik je alles over het plannen van de hele dag en het maken van een draaiboek.