Nog een halfjaar en dan gaat het gebeuren, de bruiloft! Graag blik ik even met jullie terug naar alle voorbereidingen die wij gedaan hebben tot nu, een half jaar voor het trouwen.

Vraag om hulp!

Na het aanzoek duurde het even voordat wij ons besefte wat er allemaal geregeld moet worden. Ons advies, laat je informeren door iedereen in je omgeving die al getrouwd is. Informatie vragen betekent niet dat je de trouwdag van je informant gaat kopiëren  maar er komt zoveel op je af dat advies altijd fijn is. Voor de reeds gehuwde is het een genot hun trouwdag opnieuw te ervaren door jou mee te nemen in alle herinneringen. Dit leverde ons op: complete draaiboeken, een lijstje met do`s en dont`s, praktische tips over: hoe om te gaan met mensen die zich graag bemoeien met jullie mooiste dag en tot slot financiële overzichten.

Ik zou je het liefst alle adviezen zelf willen geven. Maar ik blijf bij de simpele tip, vraag de mensen in je omgeving om hulp.

De trouwdatum kiezen

Wij wisten al vrij snel wie wij als getuigen wilde en vroegen deze mensen dan al snel na de bekend making van ons huwelijk. Nadat wij ook de ceremoniemeesters gevraagd hadden ons te helpen, ging de voorbereiding van start. Wij hadden besloten in de zomer te trouwen en een huwelijk in 6 maanden voorbereiden is niet te doen. Om deze reden lieten wij er een zomer overheen gaan. Eerste keken wij naar welke maand wij leuk vonden. Daarna speurde wij Google af naar bijzondere dagen in deze maand. Juni is de rozenmaand en had onze voorkeur. Op 21 juni is het de dag van de muziek. Lucas en ik hebben beide wat met muziek en besloten voor deze dag te gaan. 21 juni is tevens de langste dag van het jaar dus dat betekent lang feest.

Het uitzoeken van de locaties

Voor het uitzoeken van een trouwlocatie was ook Google onze adviseur. Romantisch, niet te chique, ruim en goed bereikbaar. Zo kwamen wij uit bij het Witte Huis in Pijnacker. Voor de kerkelijke inzegening van ons huwelijk kozen wij voor onze eigen kerk, de Dorpskerk in Nootdorp. Dat de gasten even moeten rijden tussen de locaties, ja, dat nemen wij voor lief. Een trouwdag beleef je maar eenmalig en dan moet je vooral doen wat je zelf wil. YOMO werd ons nieuwe motto: You Only Married Ones. Ofwel, wij bepalen want wij betalen. Wij legde de locaties vast direct nadat wij de keuze van datum en locatie gemaakt hadden.

6 maanden tot de bruiloft

Het uitkiezen van een trouwjurk

Een jaar voor het huwelijk ging ik opzoek naar mijn trouwjurk. Weddings in Rotterdam werd mij aanbevolen door iemand die daar haar jurk vandaan had. Er werd mij verteld: een grote catwalk, eigen dressingrooms, persoonlijk en helemaal van deze tijd. Voor mij begrippen die mij lieten weten, hier moet ik zijn. En ja, het is zo cliché als iedereen zegt, je waant je in een wereld van jurken, en dat is dankzij de roze wolk waar je op zit, de walhalla voor iedere bride to be. Het was er fantastisch. Nadat ik mijn jurk gekozen had, wij met elkaar champagne gedronken hadden mocht ik achter een bord gaan staan. Er werd een foto gemaakt voor mijn vriend. Zo ziet hij, ‘de blik’ van een vrouw die zojuist verliefd is geworden op haar droomjurk zonder ook maar 1 stukje stof te onthullen. (Lucas was in tranen toen ik hem de foto stuurde) dit is, denk ik, de mooiste dag van alle voorbereidingen.

6 maanden tot de bruiloft

Het staaltje van mijn jurk is naar mijn schoonouders gegaan. Zij gingen met Lucas mee pakken passen. Lucas is naar Dressmen in Den Haag geweest. Hij was hierover zeer te spreken.

 

De komende maand hebben wij op onze planning staan: het bezoeken van trouwbeurzen, het opstellen van een lijst avondgasten en daggasten, de feestlocatie en feestavond.