DIYJe ziet de term DIY steeds vaker voorbij komen, en even ter verduidelijking; DIY staat voor ‘Do It Yourself’. En dat is hip! Je kunt nu je eigen, hippe en unieke bruiloft in elkaar zetten. Dit kun je doen om kosten te besparen, maar ook om one- of- a- kind versiering te maken die niemand anders heeft! Waar te beginnen? De onderstaande dingen kun je heel goed zelf maken;

The cake:

Alleen aan te raden als je verstand hebt van bakken, maar if so; dan ben je helemaal cool als je, je eigen taart of cupcakes bakt. Taarten hoeven helemaal niet meer zo traditioneel tegenwoordig, alles is mogelijk. Bak zoveel taarten als je gasten hebt en zo kan iedereen ook nog zijn eigen favoriete stukje pakken. Appeltaart, kersentaart, cheesecake mmmmmm.

Slingers:

Plan een fröbelavondje in met je vriendinnen en maak de versieringen lekker zelf! Supercool en not seen before.

DIY wedding

Naambordjes:

Als jullie kiezen voor een tafelschikking heb je natuurlijk naambordjes nodig, en deze kun je gewoon zelf maken. Kan je er gelijk ook nog een persoonlijke boodschap voor de gast op zetten.

Bedankjes:

Er zijn 101 ideeën te bedenken voor leuke bedankjes, en daar zitten er zeker ook een hoop bij die je zelf kunt maken. Aan de slag dus.

Boeketje:

Als je echt een persoonlijk boeket wilt, kan je die zelf maken. Zo kies je, je eigen favoriete bloemen en kleuren en ben je niet de hoofdprijs kwijt. Houdt er wel rekening mee dat dit enige oefening vereist, en maak dus van te voren al een proefboeket om stress op het moment zelf te voorkomen.

DIY wedding

Snorretjes en brillen:

Je kent ze inmiddels vast wel! De gekke foto’s van gasten met van die snorretjes en brilletjes op stokjes. En guess what, die maak je supereenvoudig zelf. Succes gegarandeerd! Het staat ook nog eens harstikke vrolijk.

The invite:

Zoals je vroeger als kind je kerstkaarten zelf maakte, kun je nu zelf je trouwkaarten maken. Je hebt er waarschijnlijk wel aardig wat nodig, dus nodig nog wat meiden uit om aan deze grote, maar super leuke klus te beginnen. Gelijk een super gezellige pre- wedding night.

‘Gastenboek’:

Het is super leuk om een herinnering te hebben van alle gasten die aanwezig waren. En deze kun je verzamelen in een mooi zelf gedecoreerd boek. Bij een boek houden de mogelijkheden echter niet op, ook een schilderij en tal van andere mogelijkheden behoren tot de opties.

DIY wedding

Tekstborden:

Pinterest staat vol met superleuke ideeën voor allerlei borden op jullie bruiloft. Mooie bewegwijzering, een opnoeming van het schema van de dag, een mooie tekst waarin jullie geluk tot uiting komt. Kortom, pak een stuk hout en maak jullie persoonlijke bruilofts- borden.

Enveloppendoos

Ja, al die enveloppen die jullie gaan krijgen moeten natuurlijk ergens bewaard worden. Nu kun je gewoon een doos neerzetten, maar veel toffer is om er iets unieks van te maken.

 

Je kunt echt oneindig veel DIY ideeën bedenken die je zelf kunt maken voor je bruiloft. Super cool, want zo zorg je voor een unieke bruiloft die je nergens anders ziet. Je kunt zowel kiezen voor hele moeilijke en ingewikkelde dingen, maar ook voor makkelijkere dingen die je in een avond hebt gemaakt. Good luck! En super tof als je jou DIY hier deelt. Misschien duik ik er wel dieper op in en schrijf ik er een artikel over.