Bij het vastleggen van een videograaf voor je bruiloft komt ook het maken van afspraken hierover om de hoek kijken. Waar je dan precies afspraken over maakt lees je hier.

Afspraken die je maakt met je videograaf

Hoe gaat de bruiloftsfilm eruit zien

Je hebt al voorbeeldmateriaal gezien van de door jullie uitgekozen videograaf en bent hierover enthousiast. Het is nu zaak om te bespreken wat je precies van jullie trouwfilm kunt verwachten. Denk hierbij aan:

*  Bij de nabewerking van de beelden kun je denken aan; zwart/ wit beelden en het retoucheren van onflatterend licht.

De praktische afspraken die je maakt met je videograaf

Je kijkt natuurlijk voornamelijk naar het werk dat de videograaf levert, de prijs en zijn/ haar persoonlijkheid. Allemaal ook heel belangrijk. De volgende punten mogen echter ook niet vergeten worden:

  • Vervoer; komt de videograaf met een eigen auto of moeten jullie hiervoor zorgen.
  • Reserve materiaal; wat als er iets stuk gaat.
  • Ziekte; wie zorgt er voor vervanging als je videograaf onverhoopt niet aanwezig kan zijn.
  • Hoe krijgen jullie de bruiloftsfilm aangeleverd en in welke kwaliteit.
  • Mag de videograaf jullie materiaal gebruiken in zijn/ haar portfolio?
  • Is het mogelijk om het rauwe materiaal te krijgen of niet (mocht je zelf ook van editten houden).

Financieel

De videograaf moet natuurlijk ook betaald worden en het is handig om hier afspraken over te maken. Doen jullie bijvoorbeeld een aanbetaling? En krijg je daar dan een bevestiging van? En wat als de bruiloft zelf onverhoopt niet door kan gaan (bijvoorbeeld door ziekte of een overlijden), krijgen jullie de aanbetaling dan terug? Wanneer wordt het restbedrag betaald? Voor of na levering van de trouwfilm? Allemaal fijn om te weten. Zo weet je beide waar je aan toe bent en kun je er financieel ook rekening mee houden wanneer welke rekening komt.

trouwfilm

 

Ik hoop dat dit artikel je gaat helpen bij het maken van goede afspraken met je videograaf en dat het een prachtige bruidsfilm wordt!