Hoe laat je kinderen op jullie bruiloft volop meegenieten? Juist! Alcohol vrije cocktails voor kids! Ze zijn makkelijk om te maken en voor de kinderen is het super leuk als zij, net zoals hun ouders, zo’n spannend drankje krijgen. Maarrr… Wat zijn nou goede alchohol vrije cocktail recepten waarmee je scoort?

1. Alcoholvrije Mojito

Jammie, Mojito! Een van de meeste bekende cocktails voor volwassen. Gelukkig kan deze ook alcoholvrij. Dit is een cocktail waar je zeker bij de wat oudere kinderen mee scoort. Dit is het recept voor de perfecte alchoholvrije Mojito;

Ingrediënten voor 1 glas:

 1. Takje muntblaadjes.
 2. 3 schijfjes limoen.
 3. vloeibare rietsuiker (kant en klaar te koop, maar je kunt het ook zelf maken).
 4. Tonic.
 5. Crushed ijs.

Recept: 

Doe het crushed ijs in een glas. Meng en plet (apart) de muntblaadjes, limoen en vloeibare rietsuiker, en voeg dit daarna aan het crushed ijs toe. Vul aan met tonic, en maak af met een schijfje limoen op het glas. Voilà, enjoy!

Je kan het crushed ijs kopen, of zelf maken. Als je het niet in de winkel kan vinden en je hebt geen zin om een machine aan te schaffen ga je als volgt te werk.. Haal de ijsblokjes uit de vriezer en doe deze in een thee-doek en vorm een soort zak. Sla hier daarna voorzichtig op met een hamer.

alchoholvrije cocktails

2. Alcoholvrije Pina Colada

Ook dit is onder de volwassen mensen een populaire cocktail. Met de overheerlijke kokossmaak geeft de cocktail een tropisch gevoel. Deze cocktail past goed bij een ontspannen sfeer. Omdat deze cocktail lekker zoet is, is die ideaal voor de zoetekauwen Deze cocktail is dus perfect voor kinderen die van zoet houden!

Ingrediënten voor 1 glas:

 1. 16cl ananassap.
 2. 4 cl kokossiroop.
 3. 2 cl room.
 4. verse ananas.
 5. IJsblokjes.

Recept:

Doe het ananassap, de kokossiroop en de room in een blender of mixer en meng het goed door elkaar. Doe ijsblokjes in een glas en giet het drankje eroverheen. Maak af met een stukje verse ananas aan het glas.

Alchoholvrije cocktails

3. Alcoholvrije Daquiri

Ook de Daquiri is perfect voor de zoetekauwen.. En hij is ook nog eens super makkelijk om te maken! Deze coctail is extra leuk om te serveren met een stukje aardbei op de rand.

Ingrediënten voor 1 glas:

 1. 2 grote aardbeien.
 2. 4 eetlepels suiker.
 3. 1 eetlepel vers citroensap.
 4. 180 ml gekoelde aardbeien limonade.
 5. 4 blokjes ijs.

Recept:

Begin met het ijs fijn te maken in de blender. Als dit is gebeurd voeg je de rest van de ingrediënten erbij. Meng het niet lang maar zorg ervoor dat het een mooie geheel vorm. Proef altijd eventjes van te voren want het zuur van de citroen kan wat overheersen, dan kan wat extra suiker uitkomst bieden! Giet dit vervolgens in een glas en klaar!

Alchoholvrije cocktails

4. Alcoholvrije Sex on the Beach

Dus eigenlijk de Virgin on the Beach 😉

Deze cocktail is (ondanks de naam) super leuk voor kinderen. Door de verschillende kleurtjes springt de cocktail direct in het oog en zal dit onder de favorieten vallen. De alcoholvrije seks on the beach is ook niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten voor 1 glas:

 1. 4 IJsblokjes.
 2. 2 cl perziksiroop.
 3. 110 ml sinaasappelsap.
 4. 70 ml cranberrysap.

Recept:

Begin het glas te vullen met ijs, en giet de cranberrysap hieroverheen. Dan voorzichtig (echt rustig schenken) de sinaasappelsap, en als laatste de perziksiroop. Je moet voor het serveren het niet roeren, zodat er een mooie kleurnuance ontstaat. Nadat de kinderen hun drankje hebben gekregen is het wel slim om te roeren want anders worden de laatste slokjes wel heel erg zoet.

Alchoholvrije cocktails

5. Alcoholvrije Cosmopolitan

De alcoholvrije cosmopolitan is ideaal voor elke bruiloft.

De Cosmopolitan is de nummer één voor de meisjes. Hij is heerlijk zoet en zelfs bij de vrouwen die geen alcohol mogen zal die goed in de smaak vallen. Voor de sophisticated bruidsmeisjes dus ;-).

Ingrediënten voor 1 glas:

 1. 70 ml cranberrysap.
 2. 10 ml vers limoensap.
 3. 14 ml sinaasappelsiroop.
 4. 10 ml mineraalwater.

Recept:

Deze cocktail is makkelijk te maken en kost weinig tijd. Voeg alle ingrediënten toe in een cocktailshaker. Goed shaken en in een glas gieten :). Voor de versiering kan je nog een suikerrandje aan het glas toevoegen of het afmaken met een rood stukje fruit.

Alchoholvrije cocktails

 

Bonus: Suikerrandje op het glas 🙂

Ieder van deze cocktails is natuurlijk pas echt perfect met een suikerrandje op het glas. Die maak je als volgt; Neem een schaaltje dat groot genoeg is voor de diameter van het glas en vul deze met een laagje suiker. Snijd een citroen door de midden, en ga met het vruchtvlees over de glasrand zodat deze nat en plakkerig wordt. Vervolgens doop je het glas in de suiker en tadaa!

 

Voor onderzoek heb ik de volgende websites bezocht: Ondertussen, Cocktailicious, Allrecipes en Eten-en-drinken.infonuZonder deze websites had ik deze recepten niet kunnen samenstellen. Ik heb trouwens zo’n zin gekregen in een Daquiri dat ik hem straks zelf ga maken. Benieuwd naar andere alcholvrije cocktails voor kinderen op de bruiloft? Laat een berichtje achter en misschien maak ik dan 5 nieuwe :).