De meeste bruiden kiezen voor een bruidsboeket van bloemen. Maar waarom, omdat het traditie is? Het kan ook anders! Je kunt alle kanten op, maar soms is het moeilijk om iets anders voor te stellen dan een bruidsboeket met bloemen. Ik heb allerlei inspiratie verzameld! Wat vind je van de volgende ideeën?

Boeket van veren

Een bruidsboeket dat voor altijd goed blijft is er één met veren. Je kunt een groots bruidsboeket maken met pauwenveren, of juist een klein bescheiden boeket. Veren zijn er in alle kleuren en maten. Je kunt dus kiezen voor super kleurrijk, of voor voor één hoofdkleur.

Een snoep boeket

Als je van snoepen houdt is dit het perfecte bruidsboeket! Alleen mag je er op de bruiloft niet van snoepen. Anders heb je s’avonds niks meer over en heb je geen boeket meer om over je schouder te gooien ;-).

Een strand boeket

Als jullie bruiloft plaatsvind op het strand is een strandboeket ideaal! Je kunt er schelpen en zeesterren in doen voor het ultieme strandgevoel. Bijkomend voordeel is dat het boeket niet zal uitdrogen zoals bloemen op een warme dag.

DIY wedding

Een dennenappel boeket

Waar een bruidsboeket van schelpen en zeesterren perfect past bij een strandbruiloft, past een bruidsboeket van dennenappels perfect bij een bruiloft die plaatsvind in de herfst of in het bos.

Paper flowers

Wel bloemen, maar toch niet.. Een papieren bloemen boeket! Wel oppassen dat hij niet nat wordt ;-). Ik zou zeker even een kijkje nemen wat er is meer mogelijk dan je denkt!

Nep bloemen

Wil je eigenlijk wel een bruidsboeket van bloemen, maar niet de nadelen ervan. Namelijk dat het zwaar is, je hem steeds in water moet zetten en dat hij af kan geven op je bruidsjurk. Dan kun je gaan voor een bruidsboeket van nep bloemen. De nep bloemen van tegenwoordig zijn al bijna niet meer van echt te onderscheiden.

alternatieven bruidsboeket

Granen

Als jullie je bruiloft geven op het platteland is een boeket van granen een heel mooi alternatief voor een boeket van bloemen. Het past perfect in de setting en is super origineel.

Boeket van sieraden

Heel mooi is een boeket van sieraden. Je kunt hierin sieraden verwerken die voor jou een mooie betekenis hebben en op die manier de herinneringen van veel mensen bij je dragen.

Boeket van ballonnen

Met een bruidsboeket van ballonnen zal je absoluut de show stelen! Het past perfect bij een party bruiloft. Je moet je boeket alleen wel goed vasthouden ;-).

Alternatieven bruidsboeket

Fruit!

Bedenk je dit eens.. Een boeket, maar in plaats van met bloemen vol met appels en ander rood fruit. Leuk voor bijvoorbeeld een rood thema! Als jij een boeket wilt dat niemand anders heeft, is dit waar je voor moet gaan!

Knopen

Je zult vast denken huh!? Knopen? Maar bekijk dit plaatje eens! Wat super leuk is, is dat je de knopen zelf kunt gaan verzamelen. Zo kun je alle gasten die aanwezig zullen zijn van te voren vragen om je een knoop te geven, en hier vervolgens je eigen creatie van maken. Iedereen zal super benieuwd zijn naar je boeket, en zijn eigen knoop willen ontdekken.

Een lantaarn

Een lantaarn als bruidsboeket past helemaal in een sprookjeshuwelijk. Je kunt de lantaarn vullen met wat je zelf wilt. Een kaars, lampje, bloemen, een foto. Maak er jou eigen persoonlijke kunstwerk van!

 

Ik hoop dat je door dit artikel de inspiratie hebt gevonden voor je eigen alternatieve bruidsboeket. Ik hoor graag wat het geworden is!