Vaak zie je op bruiloften dat de daggasten herkenbaar zijn aan een bloemencorsage, super leuk! Maar wat nu als je wel een corsage wilt voor jullie bruiloftsgasten, maar niet één van bloemen. Dan heb ik voor jou de leukste alternatieven op een rijtje gezet!

Knopen

Misschien ken je het wel. Je legt verschillende knopen op elkaar en het lijkt vervolgens wel een bloemetje! Een top alternatief toch!?

Houten bordjes

Onze blogger Annemarie had alternatieve corsages. Namelijk harten krijtbordjes waar ze de hun namen en de trouwdatum op had geschreven.

alternatieve corsages

Veren

Veren zien er heel feestelijk uit en daar kun je een hele mooie corsage van maken!

Schelpen

Als jullie trouwen op het strand zijn corsages van schelpen super gaaf. Ze passen perfect bij de sfeer en geven iedereen een instant vakantie gevoel in combinatie met jullie trouwlocatie.

Lintjes

Als je niet al te opvallende corsages wilt voor jullie bruiloftsgasten kun je gaan voor een corsage van lint. Het kunnen een paar lintjes bij elkaar zijn of een leuk strikje. Dit kan gelijk in de kleur(en) van jullie bruiloft als jullie die hebben. Dit idee is ideaal als jullie kinderen op de bruiloft hebben omdat de corsage niet al te groot en zwaar is. Dit maakt de kans ook groter dat ze hem laten zitten ;-).

alternatieve corsages

Kralen

Ken je ze nog!? Die kralen met letters erop, waar je vroeger misschien zelf ook wel mee gespeeld hebt. Daarmee kun je dus ook super leuke en originele corsages maken! Je kunt bijvoorbeeld jullie trouwdatum ermee maken en dit vervolgens aan een speld bevestigen.

Nep bloemen

Je kunt ook wel bloemen willen, alleen geen echte. Bijvoorbeeld vanwege de kosten of omdat jullie midden in de zomer trouwen (met 30 graden houden de meeste corsages het geen hele dag vol). Dan zijn nep bloemen een heel goed alternatief! Deze kun je zelf in elkaar knutselen of online bestellen.

 

Er zijn super veel leuke alternatieven voor een bloemencorsage! Daarom hebben we speciaal voor jou een pinterest bord aangemaakt, zodat je alle ideeën ook daar nog even lekker door kunt kijken! Heb jij ook nog een super leuk idee dat er niet tussen staat? Laat het ons weten!