alternatieven bruidstaart

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Om wat voor reden dan ook hebben jullie besloten om geen traditionele bruidstaart te nemen. Maar jullie willen wel een leuk alternatief. Ik ben zelf een groot fan van taart en toetjes dus heb zoveel mogelijk alternatieven voor een bruidstaart bij elkaar gezocht. Dit is wat ik heb gevonden:

Cupcakes

Voor als jullie geen bruidstaart willen, maar wel van zoet houden. Cupcakes kunnen op de mooiste manieren worden gedecoreerd en zijn hartstikke lekker. Een top alternatief dus! Cup cakes zou je ook redelijk eenvoudig zelf kunnen maken!

Donuts

Donuts zien er super vrolijk en lekker uit. Door ze allemaal op een etagère te leggen, heb je ook het ‘uiterlijk’ van een bruidstaart. Een perfect alternatief als je het taart snij moment graag wilt skippen. Aan een donut valt immers niks aan te snijden ;-).

Cheesecake in een glaasje

Tegenwoordig helemaal hip zijn één- persoons taartjes in een doorzichtig glaasje. Je ziet dan door het glas heen mooi alle verschillende lagen. Heerlijk!

Macarons

Ohhhh! Macarons zien er echt heerlijk uit. Iedereen word er enthousiast van. Je kunt ze op schalen leggen, of opstapelen op een etagère. Ze zijn er in verschillende kleuren dus passen goed bij een thema bruiloft!

Taartentafel

Jullie willen wel taart, alleen geen bruidstaart met fondant eromheen zoals jullie hem kennen. In dat geval is een taartentafel een top alternatief! Je kunt allerlei taarten uitzoeken die jullie lekker vinden, van cheesecake tot worteltaart, die allemaal door elkaar heen zetten op een tafel met vrolijke versiering eromheen. Ziet er super gezellig uit, en er is voor iedereen wat wils.

alternatieven voor een bruidstaart

Tompoezen

Op en top Hollands. Iedereen kent ze, en iedereen is er weg van!

Petit fours

Petit fours zijn ideale kleine, zoete hapjes om helemaal naar jullie eigen wens te laten maken. Jullie kleuren en een door jullie gekozen tekst.

Naked wedding cake

Oké, het komt dicht in de buurt van een bruidstaart. Maar het ziet er wel totaaaal anders uit. Het is eigenlijk een bruidstaart zonder fondant, vandaar dus het woordje ‘naked’. Super cool!

Pancake tower

Als jullie de ‘bruidstaart’ gaan aansnijden rond lunchtijd, dan is een pancake tower een top alternatief. Je bakt stapels pannenkoeken, de ene iedere keer net iets kleiner dan de andere. Deze stapel je vervolgens op elkaar en voilà! Als je de toren niet aan wilt snijden, kun je er ook samen romantisch stroop overheen gieten als romantisch gebaar.

Cake pops

Cake pops zien er super feestelijk en vrolijk uit. De kans dat je ermee knoeit op je kleding is niet zo groot, en ze zijn snel en makkelijk uit te delen. Ik zeg, easy has it!

alternatieven voor een bruidstaart

IJstaart

Voor een ijslover als ik een perfect alternatief als jullie in de zomer trouwen. Heerlijk!

Kaas

Als jullie helemaal niet van zoet houden, kun je ook kiezen voor een ‘kazen taart’. Je kiest dan allemaal lekkere kazen uit die je van groot naar klein op elkaar stapelt als een taart. Een heerlijk alternatief voor het kaasplankje als toetje. Je kunt zelfs een soort van hilarisch ‘taart snij’ momentje hebben.

Quiche

Ook een goed alternatief voor als jullie eigenlijk niet zo van zoet houden. Je kunt hiervoor een traditionele bruidstaarten standaard gebruiken, maar deze vullen met heerlijke quiches in allerlei smaken. Jam Jam.

Pizza- pie

Het zal waarschijnlijk even zoeken zijn naar een geschikte standaard.. Maar stel je dit eens voor; een standaard vol met pizza’s van groot naar klein. Wie daar niet enthousiast van word?!

Hartige muffins

Tegenwoordig zijn er super veel heerlijke recepten voor hartige muffins te vinden. Een heerlijk en goed uitziend alternatief (welke behalve in hartig natuurlijk ook in zoet kan).

 

alternatieven voor een bruidstaart

Er zijn heel veel alternatieven te bedenken voor de traditionele bruidstaart. Weet jij nog meer lekkere ideeën? Ik hoor het graag!