Het kan zijn dat jullie gaan trouwen en geen traditionele trouwringen willen, maar wel iets wat jullie verbinding aangeeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je geen ringen mag dragen op je werk, voor veel materialen allergisch bent of gewoon iets anders wilt dan de rest. Voor jou heb ik daarom de leukste alternatieven voor trouwringen op een rijtje gezet!

Een ketting

Een voor de hand liggend alternatief voor een trouwring is een ketting. Daaraan zou je bedeltjes kunnen hangen die bij elkaar passen. Je weet wel, zoals je vroeger twee halve hartjes had waarvan jij en je beste vriendin er allebei één droegen. Ga eens langs bij een juwelier of zoek op internet naar toffe ideeën die goed bij jullie passen. Bijvoorbeeld muzieknoten als jullie beide erg van muziek houden en/ of een instrument bespelen. En het handige is dat als je geen ringen om mag op je werk een ketting waarschijnlijk nog wel kan omdat je die onder je kleding kunt dragen.

Matching tattoos

Het nemen van een tatoeage is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar een super tof alternatief als jullie fan zijn van de lichaamsplaatjes. Je kunt hem zetten op iedere plek die je, je maar kunt bedenken. Op je vinger of juist ergens onder je kleding waar het alleen voor jullie zichtbaar is (oelala). Ik heb wat toffe ideeën verzameld op Pinterest.

alternatieven voor trouwringen

Horloges

Als jullie graag iets matching willen wat jullie ook gewoon kunnen gebruiken zijn horloges een goed idee. Je kunt dat super mooie (en waarschijnlijk dure) exemplaar kopen dat je altijd al wilde hebben en daar een mooie gravering in laten zetten. Dit doe je meestal aan de achterkant van het klokje waar best wat ruimte is voor een mooie tekst. Je zou bijvoorbeeld een mooie zin van de trouwkaart erop kunnen laten zetten, of gewoon jullie namen en de trouwdatum.

Matching kunst

Misschien willen jullie wel helemaal niet iets wat je bij je draagt (en hebben jullie daarom ook al overwogen om helemaal niks te doen). Maar hebben jullie al nagedacht over gematchte kunst? Er zijn heel veel kunstenaars die je kunt inhuren voor het maken van jullie persoonlijke kunst. Wat dacht je van het idee om persoonlijke beeldjes te laten maken die jullie symboliseren en bijvoorbeeld elkaars hand vast houden. Of bij elkaar passende schilderen die je boven jullie bed kunt hangen. Als dit je wat lijkt raad ik je aan om eens met een kunstenaar om de tafel te gaan en de ideeën en mogelijkheden te bespreken!

Een boom planten

In veel andere culturen planten bruidsparen een boom om zo hun huwelijk te vieren. Het samen planten en daarna verzorgen van een boom is ook een mooie manier om een eeuwige verbintenis aan te gaan. De boom wordt waarschijnlijk ouder dan jullie!

 

Hebben jullie ervoor gekozen om geen trouwringen te nemen? Waarom dan niet en wat deden jullie dan wel? Ik vind het leuk als je dit met mij wilt delen!