Bij een feestje horen ballonnen. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Zie hier; de leukste ideeën!

Ballonnen voor de tafelschikking

Een super leuk idee voor de tafelschikking is dat er bij binnenkomst voor iedereen een ballon is met zijn/ haar naam eraan. De kleur van jou ballon bepaald vervolgens aan welke tafel je hoort te zitten. Door middel van allerlei soorten versiering aan de tafel kun je duidelijk maken welke kleur bij welke tafel hoort.

Ballonnen standaards

Ballonnen standaards staan prachtig bij de voordeur of bij de ingang van de feestzaal.

ballonnen op je bruiloft

Ballonnen aan een gewichtje

Als je, je bruiloft op meerdere locaties viert, kun je ook kiezen voor ballonnen aan een gewichtje in plaats van een statische ballonnen standaard. Deze kun je namelijk makkelijk meenemen, en op iedere locatie weer bij de ingang neerzetten.

Je kunt ook voor kortere lintjes gaan en de ballonnen op tafel zetten tijdens het diner. Zo ziet de diner zaal er super feestelijk uit.

ballonnen op je bruiloft

Ballonnen boog

Als je zeker wilt weten dat niemand de ingang van jullie feest mist, kun je voor een gigantische ballonnen boog gaan.

ballonnen op je bruiloft

Ballonnen met confetti

Ballonnen met confetti erin staan super feestelijk. Je kunt ze op allerlei plekken ophangen. Enig nadeel is dat confetti en helium helaas niet samengaan. Als je helium bij de confetti doet is de confetti niet meer statisch en zakt de confetti omlaag. Een mooie oplossing is de ballonnen hoog ophangen (zoals aan het plafond) en dan naar beneden laten hangen aan een lint.

Ballonnen trossen

Met ballonnen trossen kun je van alles versieren. Van lantaarnpalen tot bruggen.

ballonnen op je bruiloft

Balloon on a stick

Wil je wel versiering met ballonnen, maar iets anders dan anders. Dan zijn deze ‘balloons on sticks’ allicht ideaal voor jou!

ballonnen op je bruiloft

Tekst ballonnen

Er zijn speciale stiften waarmee je ook op ballonnen kunt schrijven. Hiermee is werkelijk van alles te bedenken. Bruidskinderen die aan komen lopen met ballonnen waarop staat ‘here comes te bride’ of ballonnen bij de bruidstaart waarop teksten staan zoals ‘Taart’ en ‘Jammie’!

Ballonnen als alternatief bruidsboeket

Als je een origineel en feestelijk bruidsboeket wilt kun je daarvoor ook ballonnen gebruiken!

Alternatieven bruidsboeket

Ballonnen loslaten

Samen met de gasten is het super leuk om na de huwelijksvoltrekking ballonnen los te laten. Als je er ook nog kaartjes aanhangt, hoor je hopelijk daarna waar ze terecht zijn gekomen!

ballonnen op je bruiloft

Ballonnen aan het plafond

Je kunt ook heel veel ballonnen met helium vullen en deze allemaal loslaten zodat ze tegen het plafond hangen. Ziet er super gaaf uit!

Luchtballon als enveloppendoos

Een super leuk idee voor je enveloppendoos is er een grote ballon met helium aan vastmaken zodat het een luchtballon wordt (wel één die blijft staan natuurlijk).

Ballonnen tijdens de bruidsreportage

Met ballonnen kun je superleuke bruidsfoto’s maken. Neem er twee mee en laat jullie creativiteit los!

Ballonnen op je bruiloft

Tule aan je ballonnen

Als je de ballonnen op je bruiloft nog net wat bijzonderder wilt maken, kun je er tule omheen doen en aan de onderkant vastbinden met lint.

Een ballonnen muur

Totally in love met ballonnen? Ga dan voor een gave ballonnen muur! Ook supergaaf om je familiefoto’s bij te maken.

ballonnen op je bruiloft

Letter ballonnen

Je het ook ballonnen in de vorm van letters, en daar kun je echt van alles mee! Je kunt ‘party’ ophangen bij het feest, ‘food’ bij het diner enzovoorts!

 

Ik hoop dat je hier leuke ideeën hebt opgedaan! Voor nog meer inspiratie kun je ook nog kijken op onze Pinterest pagina.