Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie op zoek naar binnenlocaties voor je bruidsreportage in Noord Holland? Ik heb 31 trouwlocaties verzameld voor jouw trouwfoto’s en onder elkaar gezet in verschillende categorieën. Zowel jij als de bruidsfotograaf hebben misschien de voorkeur om buiten trouwfoto’s te maken (mooier licht bijvoorbeeld) maar in Amsterdam, Haarlem of Alkmaar is het helaas niet altijd mooi weer, of het is te koud om comfortabel buiten te zijn. Maar ook als het regent of koud is verdien je top fotolocaties voor jullie trouwfoto’s.

Ben je je nog aan het verdiepen in welke regio je wilt trouwen? Ook voor Zuid Holland en Utrecht heb ik leuke trouwlocaties voor je bruidsreportage gevonden.

Groene binnenlocaties trouwfoto’s

Voor echte natuur fans zijn binnenlocaties in het groen erg geschikt. Het park levert een schitterende trouwreportage op maar ook deze overdekte jungles mogen er wezen. Maak je bruidsreportage kleurrijk met bloemen, Vlinders en mooie planten in:

 

1. Vlindertuin in Amsterdam

De dierentuin Artis in Amsterdam heeft een prachtige vlindertuin die je perfect kunt gebruiken als binnenlocatie voor jullie bruidsreportage. Bij Artis vinden ze het super leuk als je als bruidspaar langskomt dus het bruidspaar, de bruidskinderen, de getuigen en de trouwfotograaf mogen ook nog eens gratis naar binnen. Win win!

binnenlocaties noord holland

 

2. Vlindertuin in Waarland

Ook in Waarland, een plaats tussen Alkmaar en Schagen, ligt een mooie vlindertuin. Zij hebben niet 1 maar 2 fotolocaties voor je trouwfoto’s. Een vlindertuin en een mooie vogeltuin. Maar pas wel op voor je mooie bruidsjurk en zijn trouwpak! Genoeg afwisseling in Waarland voor een onvergetelijke bruidsreportage.

 

3. Rozen en radijs in Burgerveen

Rozen en radijs is een heel tof familiebedrijf met een hele mooie binnenlocatie voor trouwfoto’s. In Burgerveen, dat niet ver van Hoofddorp ligt, hebben ze 1100 vierkante meter binnentuin met onder andere een waterval, bruggen, tropische bomen en een rozenkas. In ‘één woord ‘wow’! Dat levert een mooi trouwalbum op!

 

4. De hortus in Alkmaar

Bij het zoeken naar binnen fotolocaties voor je bruidsreportage zul je vele opties tegenkomen. Als je graag trouwfoto’s binnen wilt maken in Alkmaar is de Hortus een hele leuke optie, zij hebben een kas waar je in de warmte de leukste foto’s kunt schieten. En mocht het toch nog even droog worden tussendoor dan kun je snel naar buiten waar nog veel meer natuurschoon op je wacht.

binnenlocaties foto's noord holland

Industriële binnenlocaties bruidsreportage

Houden jullie wel van trouwfoto’s met een rauw randje? De meest stoere trouwfoto’s maak je zonder meer bij één van deze industriële trouwfoto locaties.

 

5. Het Bruynzeelcomplex in Zaandam

Lange tijd was dit pand echt vervallen en bijna onveilig om nog te betreden. Maar nu niet meer. Na een lange opknap periode is het mooier dan ooit. Het rauwe randje heeft men laten zitten, wat het perfect maakt als industriële binnenlocatie voor je trouwreportage.

 

6. De westergasfabriek in Amsterdam

De westergasfabriek is onder Amsterdammers een populaire locatie. En of je nu uit Amsterdam komt of niet, het is ook nog eens een schitterende binnenlocatie voor je bruidsreportage. Kom je er vaak of rij je er zo af en toe is langs? Hoe tof is het dan om dan iedere keer weer herinnerd te worden aan jullie onvergetelijke trouwdag.

 

7. Sugarcity in Halfweg

Van ver kun je de oude silo’s al zien staan. En als je op internet zoekt op Sugarcity kom je de meest toffe plaatjes tegen en begrijp je direct waarom we Sugarcity in Halfweg aanraden als binnenlocatie voor jouw trouwfoto’s. Pas op want het is alleen voor een echt stoere trouwreportage!

 

8. Museum stoomgemaal in Halfweg

Eén van de fotolocaties die letterlijk industrieel is, is het stoomgemaal museum in halfweg. Hier staat, je raad het al, een stoomgemaal welke perfect is als stoere achtergrond voor jullie bruidsreportage kan dienen.

 

9. De lichtfabriek in Haarlem

Voor stoere trouwfoto’s kun je terecht bij de lichtfabriek in Haarlem. Van hoge ramen tot bakstenen muren. Met hun gave achtergronden kun je eindeloos variëren voor de meest perfecte bruidsfoto op een originele binnenlocatie.

 

10. Oude caravandealer in Zwanenburg

Als opgeknapte industriële binnenlocaties voor jullie nog niet stoer genoeg zijn kun je voor je bruidsreportage naar dit verborgen pareltje, 1 van de weinige verlaten gebouwen die Nederland kent.
Je vindt deze oude caravendealer aan de Haarlemmerstraatweg ter hoogte van Suydersee boat import. Je kunt je auto parkeren bij het elektriciteitshuisje. Loop vervolgens langs het huisje door de struiken naar achteren. Hier vind je een gat in het hek. Het is echt offroad dus en ik raad je aan om van te voren even te gaan kijken of het wel te doen is in jullie bruidskleding. Als je het gedaan hebt, durf je de beste bruidsfoto dan ook met mij te delen?

 

11. Overdekte skatebaan in Koog aan de Zaan

Is de oude caravandealer in Zwanenburg iets te off road voor jullie? Dan kun je ook naar de overdekte skatebaan in Koog aan de Zaan, welke een stuk makkelijker te bereiken is. Je vindt deze binnenlocatie voor je trouwfoto’s onder de A8. Wat heel cool is, is dat dit ook een graffiti plaats is. Houden jullie zelf ook van graffiti spuiten (of ken je iemand)? Dan is het helemaal het einde als je van te voren jullie namen en trouwdatum op de muur spuit.

 

Statige binnenlocaties bruidsreportage

Als jullie van statige binnenlocaties houden zoals mooie oude gebouwen of kastelen zijn er genoeg fotolocaties in Noord Holland om uit te kiezen. Met de deze plekken voeg je een stukje geschiedenis toe aan jullie trouwfoto’s.

 

12. Het Muiderslot in muiden

Als je het muiderslot in stapt, stap je de geschiedenis in. Perfect voor als jullie van fotolocaties houden die doen denken aan lang vervlogen tijden. Hij is de prins op het witte paard en jij bent de schone jonkvrouw.

binnenlocaties-fotoshoot-noord-holland

13. Matthias Laurentius in Alkmaar

Een prachtige binnenlocatie in Alkmaar voor je trouwreportage is de Matthias Laurentius kerk. De kerk is gebouwd in gotische stijl en zeker als je gelovig bent is dit natuurlijk een prachtlocatie voor jullie trouwfoto’s.

 

14. De oude kerk in Amsterdam

Nog zo’n plaatje van een kerk is de oude kerk in Amsterdam. Het is er licht, er zijn grote pilaren en er is een prachtig duizelingwekkend hoog plafond. Bij het trouwlocatie zoeken is ook deze kerk zeker één van de inspirerende locaties om mee te nemen in jullie overweging.

 

15. Het tropenmuseum in Amsterdam

Het tropenmuseum in Amsterdam is werkelijk waar een prachtige binnenlocatie voor je trouwfoto’s. Het museum is helemaal bruidsreportage proof. Het heeft een prachtige hal die erg licht is door het glazen dak. Er zijn daarnaast witte pilaren, een mooie trap en meerdere verdiepingen met een soort van binnen balkons. één van de mooiste plekjes in nederland voor een bruidsreportage als je het mij vraagt.

 

16. Het Teylers museum in Haarlem

Ook in Haarlem zit een prachtig museum welke uitermate geschikt is als binnenlocatie voor jullie fotoshoot. Net zoals het tropenmuseum heeft dit gebouw een glazen plafond. Ook nog aanwezig is een prachtige binnen balustrade die helemaal rond gaat. Voor het maken van onvergetelijke trouwfoto’s.

 

17. De Jopenkerk in Hoofddorp

De jopenkerk in Hoofddorp is statig en modern tegelijk. Het is een prachtig oud gebouw dat van binnen heel modern is opgeknapt zonder dat de oude elementen verloren zijn gaan. Ook zeker het overwegen waard bij het zoeken naar geschikte binnenlocaties.

 

18. Het westfries museum in Hoorn

Voor wie van de geschiedenis houdt is het westfries museum in Hoorn één van de meest toffe binnenlocaties voor trouwfoto’s die er is. Je kunt je er helemaal onderdompelen in het verleden en een trouwreportage maken die zeker geschiedt waardig zal zijn.

 

19. Het Tuschinski in Amsterdam

Het Tuschinski is een absoluut begrip in Amsterdam. Ik denk dat iedere Amsterdammer er wel eens naar de film is geweest. En je zou er misschien niet direct aan denken maar deze bioscoop kun je ook heel goed gebruiken als binnenlocatie. Trouwfoto’s maken kan hier bijzonder goed. Daarna een emmertje popcorn?

 

Moderne binnenlocaties trouwfoto’s

Noord holland staat vol met moderne gebouwen in onder andere Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Hoofddorp. En veel daarvan zijn gewoon openbaar. Ik heb ze voor jou op een rijtje gezet om je te helpen bij het zoeken naar trouwlocaties. Amsterdam staat met drie keer het meest in de lijst.

 

20. De bibliotheek van Amsterdam

Zijn jullie echte boekenwurmen? Dan is de bibliotheek van Amsterdam dé fotolocatie voor jullie. Het pand is heel ruim en licht met ontelbaar veel boeken. Neem jullie eigen favoriete boeken mee voor een persoonlijk tintje of gooi er een grapje in met bijvoorbeeld het boek  ‘trouwen voor dummies’. Dat zorgt zeker voor een glimlach bij het bekijken van het trouwalbum.

 

21. Het muziekgebouw in Amsterdam

Aan het IJ in Amsterdam ligt het muziekgebouw. Een mooi en groot gebouw. Ideaal voor bruidsparen die van theater houden en dat graag terug laten komen in hun trouwfoto’s. Wat dit gebouw ook nog eens heeft is een hele grote overkapping aan het water. Hierdoor kun je ook buiten een bruidsfoto maken maar toch droog staan.

 

22. De Kalvertoren in Amsterdam

Houden jullie van winkelen? Dan ken je de kalverentoren in Amsterdam vast. Maar had je, je ook al bedacht dat je hier heel goed je trouwfoto’s kunt laten maken door de trouwfotograaf? Het is iets heel anders dan een park waar je vaak alleen op de bruidsfoto staat. Hier is al het winkelende publiek juist jullie achtergrond. Voor vibrerende beelden die absoluut een wow effect zullen geven.

 

23. Beeld en Geluid in Hilversum

Houden jullie van binnenlocaties die bijna futuristisch te noemen zijn? Dan raad ik je aan om een kijkje te gaan nemen bij Beeld en Geluid in Hilversum. Het is een gebouw zoals er maar weinig zijn en je vindt hier de meest interessante hoekjes voor de perfecte bruidsfoto.

 

24. Schouwburg het Park in Hoorn

Prachtig aan het water gelegen ligt schouwburg het Park in Hoorn. Dit is niet één van de alledaagse fotolocaties voor je bruidsreportage, maar één waar je echt originele trouwfoto’s kunt schieten. Je kunt bijvoorbeeld op de grond gaan liggen waarna de fotograaf de foto’s van boven naar beneden schiet. Dat geeft een heel gek en cool beeld.

 

Unieke binnenlocaties bruidsreportage

Hebben jullie de perfecte binnenlocatie voor de fotoshoot tussen de bovenstaande opties nog niet gevonden? Maak je maar geen zorgen want er zijn er nog meer. Binnenlocaties voor trouwfoto’s zijn in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Zaandam genoeg te vinden:

 

25. De stichting zebra zorg in Vogelenzang

De Boerderij van stichting zebra zorg in Vogelenzang is een plek waar je waarschijnlijk niet zo snel aan zult denken bij het zoeken naar een binnenlocatie voor je trouwreportage. Het is een boerderij waar men zorg en ondersteuning biedt aan volwassenen en kinderen die dat nodig hebben. Maar als je er even rondkijkt zul je zien dat een boerderij stiekem heel veel toffe plekjes heeft voor het maken van trouwfoto’s. Als je van het platteland komt is het ook nog eens echte nostalgie.

 

26. De Vries boeken in Haarlem

De Vries boeken is een hele mooie boekwinkel in Haarlem met veel plekjes die super goed te gebruiken zijn als achtergrond voor jullie trouwfoto’s. Breng jullie eigen top boeken mee om de setting helemaal af te maken en je hebt een perfecte binnenlocatie fotoshoot voor je trouwfoto’s.

 

27. Van der Pigge in Haarlem

Van der Pigge is een super tof oud winkeltje in Haarlem uit 1849. Als jullie houden van de geschiedenis en graag even terug stappen in de tijd raad ik je graag deze fotolocatie aan. Het zal werkelijk onvergetelijk zijn.

 

28. Schouwburg de Meerse in Hoofddorp

Houden jullie van de kleur rood? Dit is de kleur van de liefde. Deze kleur zal je heel vaak terugzien op je trouwfoto’s als je ervoor kiest om ze te laten maken in de schouwburg ‘de Meerse’ in Hoofddorp. De bruidsfotograaf kan met deze setting verschillende kanten op. Je kunt hier klassieke, statige en originele trouwfoto’s laten maken.

 

29. Stations zoals Amsterdam Centraal

Noord Holland staat vol met mooie overdekte stations, zowel moderne als klassieke. Ook hier kun je heel goed naartoe om jullie trouwfoto’s te schieten. Je kunt zelfs kiezen voor het station waar je misschien wel dagelijks in staat om naar je werk te gaan. Op die manier denk je iedere keer als je er daarna weer staat weer terug aan de mooie trouwfoto’s die je er hebt gemaakt.

 

30. Je hotelsuite

Gaan jullie na de bruiloft niet naar huis maar naar een hele mooie hotelsuite? Die zou je ook wel eens heel goed kunnen gebruiken als fotolocatie. Samen op bed liggen of op het balkon staan bijvoorbeeld. Veel hotels hebben ook nog andere mooie hoeken zoals de lounge die je vast ook wel mag gebruiken voor je bruidsreportage.

binnenlocaties-fotoshoot-noord-holland

 

31. De holle bolle boom in Tuitjenhorn

Willen jullie graag gekke en speelse trouwfoto’s maken? Dan kun je een kijkje nemen bij de holle bolle boom in Tuitjenhorn. Een echt speelparadijs waar je de meest gekke en vrolijke trouwfoto’s kunt nemen. Ook heel leuk als jullie kinderen of bruidskinderen hebben. Die zullen het helemaal te gek vinden. en blije kinderen op jullie trouwfoto’s is wel zo leuk!

 

32. Attractiepark de Goudvis in Sint Maartensvlotbrug

In Sint Maartensvlotbrug vind je attractiepark de Goudvis. Ook deze binnenlocatie voor trouwfoto’s is net zoals de holle bolle boom heel geschikt voor het maken van een gekke en speelse trouwreportage. Hoe stoer ben je als je als bruidspaar samen van de glijbaan af gaat!

 

Binnenlocaties bruidsreportage kiezen

Een locatie zoeken is niet altijd even makkelijk. Ik heb hier 32 leuke binnenlocaties in Noord-Holland voor je verzameld waar je bijzondere trouwfoto’s kunt laten maken door je bruidsfotograaf.

Als je één van de bovenstaande locaties graag wilt bezoeken voor je trouwfoto’s is het verstandig om even contact op te nemen en te informeren naar de prijs en de mogelijkheden. Laat vooral ook even weten dat je hun hebt gevonden via Trouwgeheimen ;). Ik raad je aan om van te voren even langs te gaan zodat je kunt zien of de fotolocatie ook is wat je ervan verwacht.

Kom je uit Zuid Holland en wil je daar foto’s laten maken door een bruidsfotograaf bekijk dan zeker deze 27 binnenlocaties voor je bruidsreportage in Zuid-Holland.
Heb je wat gehad aan dit artikel? Laat het dan even weten. Dit artikel wil ik graag up-to-date houden. Laat een bericht achter als je leuke binnenlocaties weet en wie weet zet ik hem er bij!