App- wedding

Smartphones zijn in ons dagelijks leven niet meer weg te denken, en zullen ook op jullie bruiloft aanwezig zijn. Hier hoef je niks mee te doen, maar… het kan natuurlijk wel! Ik heb voor jou de tofste apps op een rijtje gezet. Voor een app- wedding!

Wedding countdown

Het is natuurlijk niet zo maar ineens ‘de dag’. Er gaan aardig wat maanden overheen van het aanzoek- tot de bruiloft (zie ook de countdown van onze Annemarie). De app wedding countdown is daarvoor te gek. Hij telt, zoals de naam al doet vermoeden, af tot het eindelijk zover is. En dat niet alleen, je krijgt ook nog fijne reminders van belangrijke deadlines met je bruiloftsdiensten.

De bruiloft- app

Dit is een handige app, voor alles wat te maken heeft met het organiseren van jullie bruiloft. Je kunt er het budget in, in de gaten houden, notities maken, de gastenlijst plaatsen, je dagprogramma enzovoorts. Je beste vriend tijdens de organisatie dus.

World of weddings app

Ook deze gratis app, helpt jou bij de organisatie van jullie droombruiloft. Je vind er ook leveranciers in, kunt er to- do’s invullen, en je krijgt wekelijks tips van weddingplanners.

Toptrouwen

Dit is de enige Nederlandse trouw- app die een overzicht biedt van alle trouwbedrijven in het land. Van catering tot bruidsfotograaf, en van visagiste tot DJ.

The alpha groom

Hoe je het ook wendt of keert, het organiseren van een bruiloft is toch grotendeels het domein van de vrouw (en dat is ook helemaal niet erg ;-)). Maar hoe fijn we het ook vinden om de touwtjes in handen te hebben, een beetje input van je man is toch wel fijn. En zie hier, de app the alpha groom! Gemaakt door en voor mannen. Wat de app dan doet? Je aanstaande man kan hier de belangrijkste dingen plannen (in zijn ogen dan); het aanzoek, het vrijgezellenfeest en de huwelijksreis. Voor de belangrijke afspraken die hij niet mag missen, krijgt hij ook een fijne reminder.

Wedding happy

Ja, er zijn meerdere apps die jullie kunnen helpen bij het organiseren van de bruiloft, en ook wedding happy is er 1. Hun special feature? Ze hebben een agenda die je precies laat zien wanneer je wat moet regelen. Ideaal als je dit zelf niet zo goed weet.

Wedstyle

Deze app is ideaal voor als jij moeite hebt met beslissingen! Je kunt er inspiratie doen en bladeren door duizenden foto’s. Als je dan uiteindelijk 3 boeketjes hebt uitgekozen die je mooi vind, maar de knoop niet door kunt hakken, kun je aan de bruiloftsgemeenschap in de app vragen om voor jou te stemmen.

Brit+Co

Even inspiratieloos voor je bruiloft? Dan is deze app een musthave. Voor handige weetjes, inspiratie, DIY’s en decoratie ideeën. Je zit vast binnen de kortste tijd weer vol ideeën!

Zankyou

De Zankyou app is nog maar een paar jaar oud, maar absoluut super handig. Je kunt hier online jou trouwcadeau lijst opzetten, en de gasten kunnen zich vervolgens aanmelden en aanklikken welk cadeau zij graag geven. Daarnaast kun je er ook informatie voor de gasten inzetten, en foto’s uploaden.

Pronovias

Pronovias is s’werelds best verkopende trouwjurken winkel. Ze hebben een flagship store in New York, en iets dichterbij, ook veel retailers in Engeland. Ieder jaar lanceren ze hun laatste collectie met een catwalkshow, het hoogtepunt in de bruidswereld. Op hun app kun je alle jurken bekijken, prijzen vergelijken, en als je wilt een afspraak maken.

My wedding music app

Op je bruiloft zal veel muziek te horen zijn. Tijdens de huwelijksceremonie, achtergrond muziek bij de borrel, en natuurlijk op het bruiloftsfeest. Met de my wedding music app kun je zelf op een handige wijze een playlist maken voor jullie bruiloft.

Wedpics

De door jullie ingehuurde bruidsfotograaf zal op de bruiloft fantastische platen schieten, die voor jullie en onvergetelijke herinnering zullen vormen. Maar hij/ zij is niet de enige die dit zal doen. Vrijwel iedere bruiloftsgast zal ook zijn smartphone bij zich hebben, en daar ongetwijfeld wat foto’s mee schieten. Nu kunnen ze deze naar jullie appen, maar dat is niet ideaal. Geen overzicht, en whatsapp verkleind de plaatjes automatisch.

Een beter idee is de app wedpics. Deze gratis app kun je downloaden en er een account op aanmaken. Op de bruiloft kun je door middel van briefjes op tafel, iedereen hierover informeren, en zo op een leuke manier alle fotootjes verzamelen. Ook de gasten kunnen alles hier bekijken. Ideaal!

Wedding party

Met wedding party kun je een geheel eigen app maken voor jullie bruiloft! Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. En super handig, je kunt hierop alle gasten uitnodigen en ze op de hoogte stellen van alle belangrijke informatie. Groot voordeel is dat je daardoor de trouwkaart lekker clean kunt houden, omdat alle informatie hier is terug te vinden.

an app- wedding

 

Er zijn super veel apps gericht op bruiloften, en een aantal hebben dezelfde features. Kies degene uit die jou aanspreken, download en ze en test ze uit. Heb je een goede gevonden? Laat dan even een comment achter. Misschien doe je andere aankomende bruidsparen er een groot plezier mee!