bruiloft menu samenstellen

Bij een bruiloft hoort natuurlijk heerlijk eten en dus je bruiloft menu samenstellen! Ik heb al eens een artikel schreven over een diner Vs lopend buffet Vs BBQ. Als je hier tussen een keuze hebt gemaakt is de volgende stap bepalen wat er dan precies op jullie bruiloft menu komt. De belangrijkste tip is natuurlijk; zet op het menu wat jullie lekker vinden! Maar omdat je ook graag wilt dat jullie bruiloftsgasten genieten is het ook handig om rekening te houden met de volgende punten:

Pregnant ladies

Het kan zijn dat er onder jullie gasten vrouwen zijn die al hebben aangegeven zwanger te zijn en in dat geval zal je het waarschijnlijk al in je achterhoofd hebben. Maar… Het kan natuurlijk ook zijn dat er één of meerdere dames zijn die dit nog niet bekend hebben gemaakt. Het zou voor hun heel vervelend zijn als ze de menukaart op de bruiloft onder ogen krijgen en tot de conclusie komen dat ze er niks van mogen eten. Kies daarom voor iedere gang minimaal één pregnancy- approved optie. Heb je geen idee wat er wel en niet mag? Het voedingscentrum heeft een handige lijst gemaakt. Als je het helemaal goed wilt doen kun je er op de menukaart ook nog bij zetten wat je als zwangere mag eten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met het icoon van een zwangere vrouw.

Vegetariërs/ veganisten…

Als er onder jullie bruiloftsgasten mensen aanwezig zij die geen vlees en/ of vis eten zullen jullie hier waarschijnlijk wel van op de hoogte zijn. Zet in dit geval zeker ook een goede en lekkere optie voor hen op de menukaart. Mocht je eigenlijk niet zeker weten wat precies de voorkeuren van jullie gasten zijn, schroom dan niet om het gewoon even te vragen. De ceremoniemeesters sturen vaak nog een aparte mail rond met aanvullende informatie waarin ook deze vraag gesteld kan worden.

Geloofsovertuigingen

Moslims eten geen varkensvlees en hindoes geen rundvlees. De meeste van ons weten dit wel en zullen hier ook rekening mee houden op hun bruiloft. Maar wist je ook dat moslims onder andere geen paling en bepaalde roofvissen eten? En ook Joodse mensen eten vanuit hun geloofsovertuiging niet alles. Onder andere geen varken, paard, paling, garnaal en kreeft. Waar je precies aan moet denken kun je vinden in een handig overzicht op deze website. Zoals je daar kunt lezen is niet iedereen even streng in zijn voeding. Vraag bij twijfel dus gewoon even aan degene waar het over gaat wat zij wel en niet eten. Dit zullen zij ongetwijfeld heel erg op prijs stellen!

Moeilijke eters

Je kunt natuurlijk een huwelijksmenu maken met allerlei exotische gerechten zoals biefstuk met Franse kaas. Alleen.. Als je ook gasten hebt die niet zo van dit spannende eten houden kan hun het zweet nog wel eens uitbreken bij het zien van de menukaart. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Zorg daarom voor minimaal één optie die vrijwel iedereen zal bekoren. En ja.. een goede optie uitkiezen kan lastig zijn. Maar je kunt hierover natuurlijk overleggen met de kok van jullie feestlocatie want die heeft alle ervaring. Waar jij misschien even vastloopt zal hij/ zij waarschijnlijk nog talloze tips en ideeën hebben.

 

Na het lezen van dit artikel zal je misschien wel even met je oren staan te klapperen. Er is nog best wel wat om rekening mee te houden! Ga echter eerst even na wat er voor jullie bruiloftsgasten van toepassing is en laat je zoals gezegd ook zeker informeren en inspireren door de kok van jullie feestlocatie. Het maken van de menukaart voor jullie bruiloft is een leuk klusje waarbij het water je als het goed is al in de mond zal lopen!