bruiloft met kinderen

Gaan jullie trouwen en hebben jullie al kinderen? Of zijn er veel bruiloftsgasten die ze al hebben? Maak dan gebruik van deze tips, om er met kinderen een onvergetelijke dag van te maken!

Hoe krijg je de kinderen goed op de foto?

Kinderen hebben een spanningsboog van 3 keer 0. Begin dus als je de familiefoto’s gaat maken met die met de kinderen. Staan ze er lief en schattig bij? Schiet dan gelijk alles! Bedenk dus van te voren in welke combinatie’s je op de foto wilt zodat alles lekker snel doorloopt. Willen ze niet meewerken? Geen stress, doe eerst alle andere familiefoto’s en probeer het daarna gewoon opnieuw.

Zorg voor lekker eten

Worden wij helemaal wild van een lekker toastje met paling, de kinderen niet. Regel ook voor hen lekkere hapjes. Koekjes en snoepjes doen het altijd goed. Hetzelfde geld voor het huwelijksdiner. Laat ze niet mee eten maar regel een kindermenu met friet en frikadellen. Wij een feestje, zij een feestje.

Vermaak voor de kinderen

Kinderen moeten vermaakt worden, maar je wilt ook de ouders een mooie dag geven. Zorg daarom dat er genoeg te doen is voor de kids. Denk hierbij aan een goochelaar of een springkussen. Minder te besteden? Ook een knutseltafel, of worst- case een televisie doen het goed. En mocht er nou een ruimte over zijn op jullie feestlocatie. Zet daar dan een radio neer met de coole kindermuziek van nu, en laat ze daar lekker losgaan! En vergeet ook dit niet; met kinderen moet je van alles meeslepen. Zorg dan ook op iedere locatie voor drinken, hapjes en speelgoed (ja ook tijdens de huwelijksceremonie).

bruiloft met kinderen

Oppas

Als er echt veel kinderen zijn, dan is het wellicht verstandig om 1 of meerdere oppassen in te huren. Zij kunnen een oogje in het zeil houden, de kids vermaken en de onderlinge ruzietjes oplossen.

Een kindvriendelijke locatie

Natuurlijk, brede trappen en een grote vijver zien er fantastisch uit. Voor alle ouders zal dit echter alleen maar zorgen voor instant stress. Zorg liever voor een mooie locatie die kindvriendelijk is, je wilt toch een ontspannen bruiloft.

Nap- time

Informeer bij de ouders met kleine kinderen die nog slapen naar hun slaaptijden. Natuurlijk, je kunt niet met alles rekening houden, maar het is toch fijn als de groep zich niet middenin een dutje moet gaan verplaatsen. Onderbroken slaapjes betekenen namelijk chagrijnige en huilende kinderen, en daar zit je toch ook niet op te wachten.

Laat de kinderen zich nuttig voelen

Zijn er ook wat oudere kinderen aanwezig? Zij zullen het helemaal fantastisch vinden als ze mogen helpen. Laat ze jou tas dragen, drankjes rondbrengen en de taart uitdelen. Ze zullen het weken later nog hebben over hun belangrijke taken.

bruiloft met kinderen

 

Met deze tips zorg je ervoor dat iedereen een top dag heeft op jullie bruiloft. Heb jij nog meer goede tips? Laat het mij weten :).