Budgettips voor je bruiloft

Ik heb al eens een artikel geschreven met budgettips voor je bruiloft. Van tips om te kunnen besparen op je bruiloft kun je echter nooit genoeg krijgen! Dus hieronder nog meer!

1. Huur je trouwpak!

Als je gaat trouwen dan doe je dat toch graag in een mooi en kwalitatief trouwpak,  maar dit kost je al snel 1000 tot 1500 euro alles bij elkaar. best zonde, als je verder eigenlijk nooit een pak draagt en hem dus niet actief zult gaan hergebruiken. In dit geval kun je het beste gaan voor de verhuur. Hier vind je prachtige pakken, goed advies, goede service en dat allemaal voor een fractie van de prijs!

2. Wie werkt er vanuit huis!?

Natuurlijk, je kunt voor alles zoals de bruidstaart, het boeket, de kapster enzovoorts naar mensen met een winkel gaan. Niks mis mee, en ze leveren over het algemeen een super kwaliteit. Maar, die winkel, de moet wel betaald worden. En ja, daar betaal je dus aan mee als je ze inhuurt. Je kunt ook verder kijken naar wie vergelijkbaar werk levert, maar werkt vanuit huis. Je zult hier goedkoper uit zijn!

3. Laat familie en vrienden helpen.

Denk eens even goed na wie je eigenlijk allemaal kent. Een visagiste, een goede amateur kok, iemand met een toffe auto of iemand met een mooi handschrift? Als je hen om hun hulp vraagt zullen ze waarschijnlijk staan te springen. En als je vraagt aan die hulpkok of hij wat amuses wilt maken, aan die persoon met dat mooie handschrift of ze de naamkaartjes wilt schrijven en aan die visagiste of ze gedurende de dag een oogje wilt houden op of je er nog wel perfect uitziet voelen zij zich extra belangrijk en spaar jij weer mooi wat centjes uit.

Budgettips voor je bruiloft

4. Vraag het cadeau!

Iedereen zal je natuurlijk een huwelijkscadeau willen geven. Maar, wat moet je allemaal vragen? Natuurlijk, je weet echt wel wat te bedenken, maar weet je ook genoeg? Veel mensen vinden geld geven toch minder leuk, dus… Als ze om een cadeautip vragen kun je ook aangeven dat je graag bellenblaas krijgt die de gasten kunnen gebruiken als jullie het gemeentehuis verlaten, of 2 leuke schorten die jullie om kunnen doen tijdens het diner.

5. Go digital

Je zult het versturen van je bruidskaart per email waarschijnlijk wat te ver vinden gaan, maar een save- the- date per email moet toch kunnen. En de aanvullende brief van de ceremoniemeester (die jullie natuurlijk niet mogen lezen) ook. Zo bespaar je toch op postzegels (die zeker niet goedkoop zijn). En je kunt ook even goed nadenken over wie je wanneer ziet en je trouwkaarten zoveel mogelijk uitdelen als je de mensen toch ziet. Nog leuk ook!

6. Aliexpress

Je begint ruim op tijd met het plannen van je bruiloft. Het zou daarom geen probleem moeten zijn als je een maand (of langer) moet wachten op je bestelde versieringen. En zo lang wachten is zeker de moeite waard als je de prijzen checkt op Aliexpress. Het kan echt ontzettend veel geld schelen als je, je slingers en ballonnen daar besteld. Wees je er wel van bewust dat de kwaliteit soms ook wat minder kan zijn dus lees wel even de beoordelingen van mensen die het eerder hebben besteld.

 

Je kunt op allerlei manieren besparen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van je bruiloft. Heb jij nog meer goede bespaartips voor je bruiloft? Ik hoor ze graag :).