Ja! Weer een artikel over mijn ceremoniemeester ervaringen. De laatste in een reeks van vier. Hier vindt je de eerste drie delen:

Ballonnen fail

In deel 2 heb ik omschreven dat wij de tafelschikking op ons zouden nemen. Hiervoor hebben we een idee bedacht met ballonnen. Bij binnenkomst zou er voor iedereen een ballon tegen het plafond hangen met daaronder kleine ballonnetjes. Eraan een kurk met de naam erop. Boven op de tafels zouden ook ballonnen staan, en de kleur van jou ballon gaf aan, aan welke tafel je moest zitten.

Omdat wij gedurende de dag druk bezig waren en de ballonnen pas op het laatste moment konden worden opgeblazen omdat ze anders niet lang genoeg in de lucht zouden blijven, zou ZorgVoorParty de ballonnen opgeblazen en al voor ons afleveren waarna de feestlocatie Puurr aan de Vliet de kurken met namen aan de juiste ballonnen zou bevestigen. Tot zover alles in orde zou je denken, Puurr aan de Vliet had van ons een overzichtelijk lijstje met welke ballonnen combinatie welke naam- kurk moest krijgen.

Maarrr… Bij binnenkomst lieten ze de ballonnen (zoals het plan was) los tegen het plafond. Waren wij alleen geen seconde over hadden nagedacht is dat het geen normaal glad plafond is maar met balken e.d. waardoor de eerste ballonnen direct knapte! Zo snel als ze konden hebben ze alle ballonnen weer naar de grond getrokken en gelukkig was ZorgVoorParty zo goed voorbereid dat ze extra ballonnen mee hadden. Ter plekke hebben ze enkele ballonnen opnieuw opgeblazen en heeft Puurr aan de Vliet ons plan iets aangepast waardoor het wel zou werken. Zij hebben gewoon meerdere kurken aan iedere ballon bevestigd waardoor ze niet tegen het plafond gingen maar op de grond bleven staan. Echt super fijn dat zij dit zo snel hebben opgelost zonder dat wij er op dat moment ook maar iets van doorhadden.

ceremoniemeester ervaringen

Aan tafel!

Yes. We zijn dus aangekomen met de boot bij de feestlocatie waar ook het diner plaats zal vinden. Iedereen heeft zijn plekje gevonden en de eerste speeches gaan van start als Tsambiko ineens een telefoontje krijg van de boot eigenaar. Dat er nog twee cadeaus op de boot liggen… Oh, dat is niet zo handig. Die moeten wel even worden opgehaald. De boot was echter al vertrokken. Ze lagen nu even ergens stil maar konden daar niet al te lang blijven liggen. Tsambiko is toen snel (in zijn nette kleding) een heel stuk naar de boot toegerend om de cadeaus op te halen. En nu zul je, je misschien afvragen waarom hebben jullie de boot niet goed gecontroleerd voordat deze vertrok. Of alles er wel af was. Nou, dat zit als volgt;

Niels en Amanda waren de dag voor de bruiloft nog even naar de rederij gereden om de cadeautjes voor de prijsuitreiking van de quiz op de boot te verstoppen. Zo hoefden zij hier op de bruiloft niet aan te denken en omdat wij meededen met de quiz mochten wij dit ook niet weten. Toen het allemaal een beetje was uitgelopen en we besloten om de prijsuitreiking tijdens het diner te doen hadden Niels en Amanda er alleen niet meer aan gedacht dat de cadeautjes natuurlijk mee moesten.

ceremoniemeester ervaringen

Dessert

De rest van het diner liep gelukkig aardig op planning. Toen we aan het toetje zaten kregen we alleen wel door dat de eerste avondgasten al waren gearriveerd. Niet zo fijn misschien als zij al boven komen terwijl wij nog aan het eten zijn dachten wij. Ik liep even naar beneden met de vraag of ze nog even konden wachten maar toen bleek dat Puurr aan de Vliet mij al voor was en de gasten al een lekker kopje koffie of thee had aangeboden. Super fijn! Gelukkig hebben ze niet langer dan tien minuten hoeven wachten voordat ze naar boven konden komen.

ceremoniemeester ervaringen

Feest!

En toen was het tijd voor het feest! Tsambiko en ik hebben alle gasten even kort welkom geheten bij de welkomstafel en aangewezen hoe ze het gastenboek moesten invullen, waar de brief voor de tijdscapsule in moest en waar de cadeautjes konden worden gelaten. Toen iedereen binnen was hebben we alle cadeautjes en enveloppen veilig op het kantoor van Puurr aan de Vliet gelegd. Wel zo fijn en veilig.

Tijdens het bruiloftsfeest was er één stukje, namelijk dat van onze vriendengroep en voor de rest kon er gewoon lekker worden gefeest. Dit betekende dat ook wij ons weinig zorgen meer hoefde te maken en gewoon lekker konden genieten. And we did! Pas aan het einde van de bruiloft hadden we weer wat taken.

ceremoniemeester ervaringen

ceremoniemeester ervaringen

ceremoniemeester ervaringen

Bij de laatste dans vond Amanda het erg leuk als er rozenblaadjes door de gasten op hun werden gegooid. Hiervoor hadden ze een tas vol rozenblaadjes geregeld die ik vlak voor het laatste nummer ben gaan halen om uit te delen. Ook heb ik toen snel even de mand met huwelijksbedankjes klaargezet. En toen was het tijd om Niels en Amanda te vertellen dat er nog één cadeau voor ze was van alle gasten. De tijdscapsule. Hierin zitten brieven van alle gasten en ze mogen hem pas openmaken over tien jaar! Iets waar Amanda nog steeds niet overheen is.. Ze kan er gewoon niet bij dat ze zooooooo lang moet wachten voordat ze eindelijk alle berichten mag lezen. Haar reactie op de onderstaande foto spreekt dan ook boekdelen.

ceremoniemeester ervaringen

ceremoniemeester ervaringen

Het afscheid

En toen was het tijd om afscheid te nemen van het bruidspaar. Met oud en nieuw hadden Niels en Amanda een extra pot vuurwerk gekocht en deze vervolgens een paar maanden bewaard om met de bruiloft af te kunnen steken. Met alle gasten zijn we naar buiten gegaan (het was gelukkig droog) en vanaf de kade heeft Tsambiko de pot aangestoken. De taxi stond ondertussen klaar voor Niels en Amanda en na iedereen nog even snel gedag te hebben gezegd zijn zij samen vertrokken. Onze laatste taak (hun tassen in de taxi leggen) zat er hiermee ook op en met een moe en voldaan gevoel konden ook wij naar huis.

ceremoniemeester ervaringen

 

Het was een onvergetelijke dag die werkelijk voorbij is gevlogen. Het was super tof om zo dichtbij de bruiloft van onze vrienden betrokken te zijn en we zouden het zeker nog eens doen. Het is een hoop werk en het geeft misschien wat stress, maar het weegt niet op tegen alle lol die je ermee zult beleven! Ben jij ook wel eens ceremoniemeester geweest op een bruiloft? Ik ben super benieuwd hoe jij het hebt ervaren. Leuk als je het hieronder wilt delen :).