Nog één week tot de bruiloft, spannend! Het komt nu echt dichtbij. Maar wat valt er nog te regelen? Zie hier, een bruiloft checklist voor de laatste week van je bruiloft.

De bruidsfoto’s

Een week voor de bruiloft is het verstandig om nog even contact op te nemen met de bruidsfotograaf om te vragen of hij/ zij alle informatie heeft die van belang is. De dagplanning, de adressen, telefoonnummers enzovoorts. Ook erg belangrijk is een laatste check van de uitgekozen fotolocatie. Zijn er geen wegopbrekingen of evenementen gepland? Een week voor de bruiloft worden de weersvoorspellingen ook steeds zekerder. Als de voorspelling regen is, en jullie fotolocatie is buiten,  dan moeten jullie gaan uitkijken naar een alternatief. Als je in Zuid- Holland woont, heb ik hier 29 binnenlocaties voor je fotoreportage opgezocht. Houd er altijd rekening mee dat de ruimte groot genoeg moet zijn voor alle mensen die jullie tegelijk op de foto willen hebben.

De huwelijksceremonie

één tot twee weken voor de bruiloft heb je een gesprek met de trouwambtenaar. Meestal komt hij/ zij jullie thuis een bezoekje brengen. Het perfecte moment voor jullie laatste prangende vragen om jullie bruiloft checklist af te werken. Handige vragen zijn;

  1. Vanaf hoe laat kunnen jullie aan komen? Je wilt niet een eerder bruidspaar voor de voeten lopen.
  2. Is er na jullie nog een bruidspaar gepland? Zo ja, hoe laat komen zij? Dan weet je hoeveel tijd je hebt voor de felicitaties en de familiefoto’s.
  3. Is er de mogelijkheid om binnen familiefoto’s te maken als het regent?

1 week voor de bruiloft

 

De feestlocatie

Een week van te voren is als het goed is duidelijk hoeveel van de uitgenodigde gasten aanwezig zullen zijn. Deze getallen geef je door aan de feestlocatie, zodat zij weten hoeveel inkopen er gedaan moeten worden. Wellicht is ook bekend geworden dat er vrouwen zwanger zijn. Ook dit is fijn voor de feestlocatie om te weten, zo kunnen zij de nodige voorbereidingen treffen. Als de weersvoorspellingen erg goed zijn, kun je ook plannen wat er binnen, en wat er buiten plaats gaat vinden.

Reserveringen check

Je hebt nu contact gehad met de bruidsfotograaf en de feestlocatie. Maar het kan ook zeker geen kwaad om met de rest van je trouwdiensten nog even contact te hebben. Even een check dat het nog in hun agenda staat, en of ze alle benodigde informatie hebben. Misschien zijn er dingen bij jullie gewijzigd of is er iets nog niet helemaal duidelijk. Het kan geen kwaad om dit van te voren even te checken.

Outfit check

Jullie outfits zijn al maanden geleden uitgezocht, maar ook hier kan een laatste safety check nooit kwaad. Heb je echt de juiste maat schoenen meegekregen? Zit er nergens een vlek op de jurk? Zitten alle knopen aan het overhemd? Het zijn van die kleine simpele dingen waarvan je verwacht dat ze goed zullen zijn. juist daardoor is het een grote teleurstelling als het niet zo is. Daarom is het toch prettig om het voor de bruiloft even na te lopen.

to do list 1 week voor de bruiloft

Een regen plan

Als je het over Nederlands weer hebt dan komt zonneschijn meestal niet in je op. Het kan, en in Nederland is het geen gekke gedachte dat gaat regenen op jullie bruiloft. Heb je gerekend op zonneschijn dan is het verstandig om een speciale regen dagplanning te hebben. Als het ook nog eens (onverwachts) koud word, is het verstandig om een vestje of jasje voor over je trouwjurk aan te schaffen. De mini bruiloft checklist voor tijdens de regen: Een mooie grote paraplu voor je zelf en eventueel voor de gasten.  Een “binnen versierplan”  als het feest binnen in plaats van buiten wordt gehouden. En zoals ik hierboven al vermelde is een binnenlocatie voor de trouwfoto’s ook erg belangrijk.

 

Me- time

Een bruiloft plannen brengt best wat spanning en drukte met zich mee. Een bruiloft checklist geeft rust maar nog even ontspannen in deze periode is eigenlijk wel een must. Plan samen een avondje op de bank waarop de bruiloft niet besproken wordt en jullie lekker een filmpje kijken of ga romantisch naar de sauna. Er zijn 100 verschillende dingen waar je rustig van kan worden, kies een leuke uit en ga dat doen, alleen of met je aanstaande man. Onder me- time valt natuurlijk ook een bezoek aan de kapper, de schoonheidsspecialiste en/of de nagelstudio :).

to do list 1 week voor de bruiloft

Betalingen

De minst leuke dingen heb ik voor het laatst bewaard. Om alles soepel te laten verlopen is het belangrijk dat de rekeningen die vooraf betaald moeten worden ook echt zijn betaald. Niets is zo vervelend als dat het op het laatste moment niet door kan gaan. Daarom is het een belangrijk punt om in je bruiloft checklist op te nemen.

 

Hoe goed je alles van te voren ook gepland hebt, in de laatste week voor de bruiloft zijn er altijd nog dingen die moeten gebeuren en puntjes die op de i moeten worden gezet. Het is daarom slim om minimaal één, maar liefst twee dagen voor de bruiloft al vrij te hebben. Het laatste wat je wilt is s’avonds laat naar bed om alles nog op tijd af te krijgen. Zorg dat je uitgerust van je bruiloft kan genieten! Mis je iets of heb je wat uit dit artikel gebruikt laat dan even een berichtje achter!