Confetti is super feestelijk en heel leuk om te gebruiken op je bruiloft. Speciaal voor jou heb ik allerlei concrete tips op een rijtje gezet hoe je confetti op je bruiloft terug kunt laten komen!

Bij de uitnodiging

Het begint allemaal bij de uitnodigingskaart voor jullie bruiloft. Om het feest gelijk te laten beginnen is het super leuk om al een handje confetti in de envelop te doen! Het liefst in de kleuren van de trouwkaart en de bruiloft. Het is het leukste om er niet teveel in te doen, zodat het niet opvalt dat er iets extra in zit als deze nog dicht zit en het er bij openen als verrassing gelijk uitvalt.

In ballonnen

Ballonnen zijn al super feestelijk. Als je er ook nog eens confetti in stopt wordt het helemaal te gek. Wel een puntje om rekening mee te houden is dat confetti niet aan de zijkanten van de ballon blijft plakken als er ook helium inzit. De confetti blijkt dan als een hoopje onderop liggen. Als je wilt dat de confetti aan de zijkanten van de ballonnen blijft plakken zal dit dus zonder helium moeten. Een goede oplossing is de ballonnen aan een touwtje van boven naar beneden laten hangen aan bijvoorbeeld het plafond.

Op tafel

Tijdens het diner worden de tafels vaak mooi aangekleed met onder andere bloemen. Het is ook heel mooi om confetti over de tafels te strooien. Ziet er super feestelijk uit! Niet alleen op de tafels tijdens het diner staat het super gaaf, ook op de taartentafel maakt het, het plaatje compleet.

Om te gooien

Confetti is ook super leuk om in de lucht te gooien! Dit kun je laten doen tijdens de huwelijksceremonie door bruidskinderen die voor het bruidspaar uitlopen. Of na de huwelijksceremonie als het bruidspaar naar buiten komt in plaats van rijst. Ook de openingsdans is een heel leuk moment om de gasten met confetti te laten gooien.

In een kist, schaal of vaas

Veel bruidsparen hebben onder andere een enveloppendoos en/ of schaal waarin de huwelijksbedankjes zitten. Het is een super leuke aanvulling om hierin ook een laagje confetti te doen. Het geeft een extra feestelijk effect!

ervaringen ceremoniemeester

Iets waar je wel rekening mee moet houden is dat niet alle confetti en water samen gaan. Als het regent is dit dus wel iets om na te testen voordat het richting de witte bruidsjurk wordt gegooid. Ook worden niet alle trouwlocaties even blij van confetti. Even checken dus :).

 

Ik hoop dat je door dit artikel leuke ideeën hebt opgedaan voor jullie bruiloft! Als jij nog meer toffe ideeën hebt vind ik het super leuk als je die hieronder wilt delen.