De voordelen van jong trouwen.

Jullie zijn nog jong, maar wel al een behoorlijke tijd samen, en voelen je eigenlijk wel klaar voor de volgende stap. Is het verstandig? Jong trouwen? Op Spunk.nl en Ru.nl las ik verschillende artikelen over jong trouwen, en dat zette mij aan het denken.. Zie hier; de 10 voordelen van jong trouwen!

1. Hij is je man!

En laten we toegeven dat klinkt toch veel fijner dan hij is je vriendje. Het is de bevestiging voor jullie zelf en naar de buitenwereld toe dat jullie voor altijd bij elkaar horen.

2. De ring!

Jullie zijn jong, en houden van uitgaan. Samen, maar ook los van elkaar. Toch fijn dat het voor alle dames duidelijk is dat jouw schatje bezet is.

3. Alles geregeld

Als je getrouwd bent, is alles gelijk goed vastgelegd. Mocht 1 van jullie onverhoopt iets overkomen, dan gaat het nalatenschap naar de ander. Ook als jullie een huis kopen, en kinderen krijgen, hoef je nergens meer achteraan. Toch fijn dat de wet jullie kindje ook gelijk als dat van hem beschouwd, zonder dat je dit speciaal hoeft aan te geven.

4. Volwassenen

Jullie zijn wel officieel volwassenen, maar zullen nu ook echt door iedereen zo gezien worden. Je bent niet meer het kleine nichtje van al je ooms en tantes, maar een volwassen getrouwde vrouw.

5. Feest!

Obviously, party time! Jullie weten precies hoe je een goed feest in elkaar zet, en hebben genoeg energie om de hele avond non- stop door te gaan.

6. Niet opgeven

Iedere relatie (ja ook die van jullie), kent ups en downs. En waar uitmaken een kleine stap is, is scheiden een veel grotere stap met ook grotere gevolgen. Hierdoor zal je alles eruit halen wat er in zit, en de handdoek niet zomaar in de ring gooien.

7. Je leeft nu!

Jullie zijn al jaren bij elkaar, wonen allicht al samen en weten het 100% zeker. Jullie zijn voor elkaar bestemd. Waarom dan wachten en niet gewoon jong trouwen? Leeftijd is ook maar een getal, en als het goed is, is het goed. Kijk niet nog jaren uit naar jullie droomdag, maar realiseer hem nu.

8. Langer getrouwd

Logisch, als jullie jong trouwen, zijn jullie ook langer getrouwd! De kans dat je de mijlpaal van 50 jaar getrouwd zijn bereikt is groter als je trouwt op je 25ste, dan wanneer je wacht tot je 35ste.

9. Meer geld?

Natuurlijk, dit is per stel verschillend, maar de kans is groot dat jullie nu meer geld te besteden hebben dan over een paar jaar. Als je straks een koophuis hebt en kinderen, zijn er veel financiële verplichtingen. Bruiloften zijn duur, maak dus nu gebruik van je financiële mogelijkheden!

10. Tijd

Naast mogelijk meer geld, heb je nu waarschijnlijk ook nog eens meer tijd. Bij een bruiloft organiseren komt altijd meer kijken dan je denkt, en je zult een hoop afspraken moeten maken met de visagie, trouwlocatie, trouwambtenaar, bruidsfotograaf enzovoorts. Makkelijker zonder kinderen dan met. En nog even na je werk door naar allerlei afspraken gaat nu ook een stuk makkelijker dan over een paar jaar.

Jong trouwen

 

Wat je uiteindelijk doet, kun alleen jij beslissen. Ga je er nu voor of wacht je nog even? Wat vind jij van jong trouwen?