gekke buitenlandse huwelijkstradities

Hebben wij Nederlanders eigenlijke ook gekke/ vreemde huwelijkstradities? Ik zou zeggen van niet, zouden de onderstaande landen dat ook zeggen van hun tradities? Ziehier, de meeste gekke buitenlandse huwelijkstradities;

3 dagen niet naar het toilet

In Borneo moet je zorgen dat je heel schoon het huwelijk ingaat, en daarvoor nog naar het toilet geweest bent. Na het huwelijk mag je namelijk 3 volledige dagen de badkamer niet gebruiken. Niks niet uitgebreid dineren dus of lekkere wijntjes drinken dus. Als je daarna naar de wc moet, heb je namelijk een groot probleem! Als jullie dit als bruidspaar volhouden, zullen jullie daarna wel een lang, vruchtbaar en gelukkig huwelijk hebben, dat dan weer wel. Je moet er wat voor overhebben, zullen we maar zeggen.

Het is om te huilen

Op de meeste bruiloften valt wel een traantje. In China is dat echter niet genoeg, in sommige gebieden begint de bruid alvast met huilen 1 maand voor de bruiloft. 1 uurtje per dag. 20 dagen voor de bruiloften gaat de moeder van de bruid ook meedoen en 10 dagen voor de bruiloft komen ook oma’s tranen erbij. Vlak voor de bruiloft zal iedere vrouw uit de familie 1 uur per dag huilen. Waarom? Voor de Chinezen is huilen een vorm van blijheid.

De bruid overgieten met smurrie

In Schotland hebben ze een hele vreemde variant van het voor ons bekende vrijgezellenfeest. Waar wij er namelijk vanaf komen met bijvoorbeeld rondlopen in een gek T-shirt en een kroontje op ons hoofd, worden de de aanstaande bruiden in Schotland door hun vriendinnen meegenomen en overgoten met eieren, melk, veren en andere rommel. De gedachte hierachter is dat een huwelijk sowieso komt met huwelijksproblemen, en die hierbij (als het goed is dan) niks meer zullen voorstellen.

Alles kapot gooien

In Polterabend, Duitsland komen een dag voor de bruiloft alle familieleden bij elkaar voor de volgende traditie; ze gooien alle breekbare spullen behalve glas en spiegels kapot op de grond. Het bruidspaar heeft vervolgens de taak om dit alles weer op te ruimen. Hierdoor kunnen ze nog even werken aan hun samenwerkingsvermogen, wat ze in hun huwelijk nodig zullen hebben om alle moeilijkheden en uitdagingen aan te kunnen die voor hen liggen.

De bruid bespugen en kaal scheren

Voor ons uiterst onrecpectvol, in Kenia bij de Masai de normaalste zaak van de wereld. Voordat de bruid het dorp verlaat met haar nieuwe man spuugt haar vader haar op haar hoofd en op haar borsten. Dacht je dat, dat het was. Nee hoor, het hoofd van de bruid word ook nog kaalgeschoren en ingesmeerd met olie en vet van een lam. De Masai geloven dat dit de bruid geluk en voorspoed zal brengen. Als de bruid haar dorp dan echt verlaat, mag ze ook niet omkijken want dan zal ze veranderen in een steen.

Eerst 2 kinderen krijgen

Waar in Nederland het huwelijk je voor altijd zou moeten verbinden, is dit in Zuid- Soedan niet zo. De vrouw heeft hier na het huwelijk eerst nog iets te bewijzen, namelijk dat ze haar man 2 kinderen kan schenken. Lukt haar dit niet, dan kan de man zonder problemen van haar scheiden. Het is ook niet ongewoon dat de bruid tot de geboorte van het eerste kind gewoon in haar ouderlijk huis blijft wonen.

Kuikentje van de rekening

Diep in Mongolië zijn de kuikentjes niet blij. Hier bepalen de aankomende bruidsparen namelijk niet zomaar hun trouwdatum. Ze moeten hiervoor eerst een kuikentje vermoorden met een mes dat ze samen vasthouden. Ze halen dan de lever eruit, en als deze er goed uitziet mogen ze hun trouwdatum bepalen. If not, dan moeten ze nog een kuiken ombrengen, totdat ze een goede lever gevonden hebben.

Trouwen met een boom

Vrouwen die in India geboren worden bij een astronomische combinatie met Mars en Saturnus hebben geen geluk. Men gelooft dat zij een vloek boven zich hebben hangen die ervoor zal zorgen dat hun man vroeg zal komen te overlijden. Omdat niemand dit natuurlijk wenst voor haar man trouwen deze vrouwen eerst met een boom, zodat daar de vloek over valt. Daarna is de vrouw vloek- vrij en kan zij met een man in het huwelijksbootje stappen.

Walvissentand als cadeau

Hoewel het steeds minder voorkomt is het in Nederland de traditie dat de man de vader van de bruid eerst toestemming vraagt om met zijn dochter te trouwen. In Fiji is dit gebruik ook bekend, alleen daar komen de mannen er niet zo ‘makkelijk’ vanaf als in Nederland. Zij kunnen de vader namelijk niet zomaar om de hand van zijn dochter vragen, hierbij moet hij een cadeau meebrengen. En niet zomaar 1, maar de tand van een walvis. En krijg die maar eens te pakken!

Iedereen zoent met de bruid en bruidegom

Zweden houden van zoenen, dat blijkt wel uit hun huwelijkstraditie. Iedere keer als de bruid of de bruidegom de ruimte verlaat mogen de rest van de gasten de overgebleven partner zoenen, zoveel als ze willen.

Drinken uit de wc

Nadat de huwelijksceremonie in Frankrijk erop zit kan het bruidspaar hun borst natmaken. De vrienden van het bruidspaar verzamelen dan al het overgebleven eten en andere rommel en gooien dit in de wc. Vervolgens moet het bruidspaar hier een slokje uit nemen. Tegenwoordig word al die viezigheid aangevuld met wat chocola, maar nog steeds absoluut geen traditie om over te nemen.

Niks geen voetjes van de vloer

In Ierland zit er een extra moeilijkheidsgraad in de openingsdans (en het dansen de rest van de avond). De voeten van de bruid mogen de vloer niet ‘loslaten’. If so, dan komen de gemene elfjes die haar dan meenemen. Waarom? De gemene elfjes houden van prachtige dingen en de bruid is prachtig. Maar, zolang haar voeten op de grond blijven hebben de elfjes geen kans om haar weg te nemen.

Alle bruiloftsgasten in de modder

Als gast doe je natuurlijk je best op je outfit voor een huwelijk, maar in Frans Polynesië is dat enigszins verspilde moeite. Na de huwelijksreceptie moeten alle familieleden van de bruid op een rij in de modder gaan liggen (gezicht naar beneden) waarna het bruidspaar over hen heen loopt. Thanks a lot..

Hulp bij de huwelijksnacht

Deze vreemde traditie is niet gebonden aan 1 land, maar komt zelfs voor in verschillende Afrikaanse landen. Na het huwelijk is het natuurlijk tijd voor de huwelijksnacht, en om er zeker van te zijn dat deze goed verloopt gaat er soms een oudere dame mee om het bruidspaar even alle ins en out te tonen van een succesvol samen zijn.

Waag het niet om te lachen

Hoezo trouwen een gelukkige bedoening? In Congo mag je als bruidspaar absoluut niet lachen.

Betalen met rattenstaarten

Op Java, Indonesië moet je de trouwambtenaar betalen, net zoals bij ons. Alleen waar wij dat met geld doen, doen de Javanen dat met 25 rattenstaarten. En je moet het zeker weten, want scheiden kost je 40 rattenstaarten.

Je vrouw ontvoeren

De meeste huwelijkstradities zijn vreemd, deze is ronduit verschrikkelijk. En het gebeurt niet alleen in Rwanda, ook andere Afrikaanse en Aziatische landen maken hier gebruik van. Als je als man zijnde met een vrouw wilt trouwen ontvoer je haar gewoon. En als de vrouw dan niet met je wil trouwen verkracht je haar gewoon zodat er geen weg meer terug is.

Slaan met vissen

Zouden de Koreanen zelf nog weten waar hun huwelijkstraditie in vredesnaam vandaan is gekomen. Nadat de bruiloft voorbij is trekken zij de schoenen en sokken van de bruidegom uit waarna ze op zijn voeten slaan met vissen..

Zo dik mogelijk het huwelijk in

Waar wij juist op dieet gaan voor ons huwelijk om zo strak mogelijk te verschijnen op de grote dag, doen de Mauritiaanse vrouwen het precies andersom. Zij gaan naar een ‘fatfarm’ om zo rond mogelijk te kunnen trouwen.

 

Gek he?!