Enige tijd geleden heb ik een artikel geschreven over de tien voordelen van jong trouwen. Helaas zijn er niet alleen maar voordelen, maar ook mogelijke nadelen. Ik heb eens zitten nadenken, en vind de volgende punten goed om over na te denken als je op jonge leeftijd wilt gaan trouwen. Of je het ook echt nadelen vind, is natuurlijk helemaal aan jou ;-).

de vijf nadelen van jong trouwen

1. Ken je elkaar wel 100%

Jullie zijn natuurlijk super verliefd op elkaar. Maar verliefdheid duurt helaas niet eeuwig. Meestal ben je niet langer dan een jaar verliefd, daarna gaat dit over in houden van. Zijn jullie al uit de periode van verliefdheid, en hoe voelt het nu? Ga ook eens bij jezelf na of jou geliefde alles van jou weet. Heb jij je ziel 100% bloot gelegd? En zal hij dat al gedaan hebben?

2. Ga je elkaar niet belemmeren?

Natuurlijk, dit is bij ieder koppel verschillend, maar het logische vervolg op trouwen is het kopen van een huis en het krijgen van kinderen. Jullie zijn echter nog jong, heb je niet andere dromen die je eerst nog wilt najagen? Mooie reizen maken, of toch nog een studie volgen.. Ga goed na of jullie dezelfde verwachtingen hebben van de toekomst.

3. Seksuele ervaring

Je bent nog jong, en hebt waarschijnlijk nog niet met heel veel mensen (misschien wel niemand) het bed gedeeld. Een seksuele klik is heel belangrijk in een relatie. Weet jij al wat jij precies wilt? Pas na experimenteren weet je wat jij lekker vind, en op de lange termijn is het heel belangrijk dat jullie hetzelfde willen. Vraag jezelf ook af of jij er klaar voor bent om vanaf nu met niemand anders meer het bed te delen dan met elkaar.

4. Je leert niet om zelfstandig te leven

Heb jij al geleerd om je eigen broek op te houden en je eigen boontjes te doppen? Dit is heel belangrijk en door jong te gaan trouwen, mis je dit stukje ontwikkeling.

5. Weet je zelf wel wat je wilt

Pas op je 25ste zijn je hersenen volledig uitgegroeid. Tot die tijd ben je dus nog in ‘de pubertijd’. Het voelt misschien wel niet zo, maar het is echt waar. Je moet je dus afvragen of je wel volwassen genoeg bent om zo’n belangrijke beslissing te nemen.

 

Er zijn dus punten om even goed bij stil te staan. Ik kon gelukkig wel eens zoveel voordelen bedenken, dan nadelen. Ik wil jullie veel succes wensen bij deze grote (en leuke) beslissing, en hoor graag wat jullie hebben gekozen :).