Bij een bruiloft hoort lekker eten en voor het diner heb je grofweg 3 opties;

  1. Diner.
  2. Lopend buffet.
  3. Barbecue.

Nu is de vraag, wat het beste bij jullie past. Ik heb voor jou alle voor- en nadelen op een rijtje gezet;

Diner

Het voordeel van een diner is dat iedereen lekker verzorgd word. Je zit op je plek en je eten wordt geserveerd. Heel fijn voor mensen met kleine kinderen en ouderen. Jullie als bruidspaar kunnen het menu samenstellen en jullie favoriete eten op de kaart zetten. Meestal zijn er per gang twee of drie opties waaruit men kan kiezen. Een diner is ook de chicste vorm van eten. De kok zal ieder bord als een waar kunstwerk opmaken. Een lust voor het oog! Als jullie een formeel huwelijk hebben, past een diner zeker het beste. Maar ook bij ongedwongen huwelijken is het een hele mooie keuze.

Een nadeel van een diner is dat het duurder is dan een lopend buffet of barbecue. Als jullie veel moeilijke eters tussen de gasten hebben zitten, is het ook niet ideaal. Het is dan praktisch onmogelijk om voor ieder wat wils op de kaart te zetten.

diner buffet bbq

Lopend buffet

Als jullie niet al teveel geld willen uitgeven aan het eten, is een lopend buffet een hele goede optie. Afhankelijk van wat er op tafel wordt gezet, kan dit een heel stuk goedkoper zijn dan een diner. Het is ook een hele fijne optie als jullie veel gasten hebben die moeilijke eters zijn. Op deze manier kan iedereen zijn eigen bordje volscheppen met wat hij lekker vindt. Het heen en weer lopen naar het buffet zorgt ook voor reuring in de zaal, en dat de gasten zich makkelijk mengen.

Het nadeel van een lopend buffet is de opmaak. Bij de start ziet het er super mooi uit, maar halverwege zullen er allemaal halfvolle schalen staan. Degene die dan pas hun bordje komen opscheppen, hebben niet gezien hoe mooi het eigenlijk was. Het beeld is dus rommeliger. Voor ouderen is het mogelijk vervelend dat ze vaak op moeten staan en als de zaal niet ruim is, kan het rommelig worden met alle heen- en weer lopende mensen.

diner buffet bbq

Barbecue

Als jullie in de zomer trouwen, is een barbecue een hele leuke optie. Wie krijgt er niet een instant vakantie gevoel van!? Vooral vleeseters zul je met een barbecue heel gelukkig maken. Met een barbecue is het ook gelijk gezellig. Een wijntje en een biertje erbij, rondrennende kinderen.. Top!

We wonen alleen wel in Nederland. Dus zelfs als je in de zomer trouwt, is dat geen garantie voor lekker weer. Een barbecue is top, maar in de regen toch wel minder aantrekkelijk. Als jullie voor een barbecue kiezen, is het dus goed om te overleggen met jullie locatie wat ze doen in geval van regen.

diner buffet bbq

 

Wat het beste bij jullie past, kiezen jullie. Ik hoop dat dit artikel je verder heeft geholpen. Leuk als je hieronder wilt achterlaten waar jullie voor hebben gekozen :).