Ongeluk bruiloft

Jullie gaan trouwen. Te gek! Je wilt alles natuurlijk goed aanpakken. Het is dus verstandig om onderstaand artikel even goed door te lezen ;-).

Pas op waar je haar ten huwelijk vraagt!

Lijkt het jou romantisch om op je knieën te gaan tijdens de kerkdienst van een ander huwelijk? Neeeeeee! Het lijkt misschien romantisch, maar brengt absoluut ongeluk. Let er als man ook even op wie er allemaal om je heen zijn als je jou aanzoek doet. Als een andere vrouw je in de rede valt is dat ook geen teken van een gezegend huwelijk.

Is het aanzoek goed gegaan en zijn jullie verloofd? Houd dan dit even in gedachte; tot jullie getrouwd zijn mag de aanstaande bruid niet op een tafel gaan zitten waar haar bijna- man bij is. En kun je niet wachten op je nieuwe achternaam? Begrijpelijk, maar gebruik hem nog niet en oefen ook niet alvast je nieuwe handtekening. Ook dit brengt ongeluk.

Hebben jullie achternamen dezelfde beginletter of zijn jullie geboren in dezelfde maand? Dan moeten jullie er nog even hard over nadenken of jullie uberhaupt wel moeten gaan trouwen. En ook met iemand touwen die 3 of 6 jaar jonger of ouder is raden we niet aan.

Het kiezen van de datum

Trouwen tijdens de hondsdagen, tussen eind juli en eind augustus brengt ongeluk, evenals trouwen tussen pasen en pinksteren. De beste maand om de trouwen is juni, de maand van de Romeinse godin van het huwelijk. En het komt natuurlijk ook heel mooi uit dat, dat 1 van de mooiste maanden van het jaar is! De Engelsen geloven dat vrijdag en zaterdag de slechtste dagen zijn van de week om te trouwen. Op het weer heb je helaas totaal geen invloed dus houd je hart maar vast als er op jullie bruiloft nevel hangt of als het stormt. Regen kan gelukkig voor ons Nederlanders geen kwaad. Is de datum gekozen? Houd je er dan aan, want van uitstel komt afstel. Misschien overbodig om te vermelden; vrijdag de dertiende is natuurlijk ook een no go.

De trouwringen

Regel 1: koop nooit tweedehands ringen. Regel 2: koop nooit je trouwringen op een vrijdag. Bewaar je ring nadat jullie getrouwd zijn met je leven, want; ring weg, huwelijk weg. Ook het maar af en toe dragen van je trouwring vraagt om problemen. De maten van de trouwringen moeten perfect zijn. Een te losse trouwring betekent dat je het allemaal niet zo nauw neemt en een te strakke trouwring staat voor jaloezie en dominantie.

Ongeluk op je bruiloft

 

Zorgen dat de bruid ongeluk- proof is

Sta je op het punt om je trouwjurk uit te gaan zoeken en ben je bijgelovig? Dan moet je dit weten: Zorg dat je bruidsjurk geen satijn en fluweel bevatten. Satijn brengt ongeluk en fluweel garandeert een armoedig bestaan. Ook parels zijn een no go, vanwege hun gelijkenis met tranen brengen ook zij ongeluk. Je mag voor de bruiloft ook niet je complete outfit in 1 keer aanhebben. Laat dus bijvoorbeeld altijd je bruidsschoenen uit tijdens het passen. Ook al zullen er weinig bruiden zijn die voor de opties groen, geel, paars en oranje gaan in hun bruidsjurk, vermelden we je toch ook even dat deze kleuren niet voor een gelukkig huwelijk zorgen. En we gaan er voor het gemak maar even vanuit dat jij je jurk uitzoekt in een bruidswinkel. Zelf je jurk maken is uit den boze.

Heb je jou perfecte bruidsjurk gevonden en is het zover, de dag van de bruiloft. Het is welbekend dat de bruidegom de jurk van zijn aanstaande bruid niet mag zien tot het moment supreme. Maar wist jij dat hetzelfde geldt voor de bruid? Zij mag niet volledig aangekleed in de spiegel kijken, want ook dat brengt ongeluk. Toch even zien hoe je eruitziet? Zorg dan dat je outfit nog niet compleet is, en laat bijvoorbeeld ook weer je schoenen uit.

De bruid heeft vaak een entourage van bruidsmeisjes achter zich aan. Tel wel even goed, dit mogen er niet meer zijn dan 8.

En enjoy it while it lasts. Je jurk na de bruiloft opnieuw aantrekken brengt ook ongeluk.

Het bruidsboeket

Bruidsboeketten, ze zijn prachtig! Maar het zijn niet zomaar willekeurig bij elkaar gekozen bloemen. Er gaan een hoop gedachtes achter schuil. Hier vind je welke bloemen je in ieder geval niet moet kiezen:

1. Lavendel. Dit zegt dat jullie elkaar niet vertrouwen.

2. Gele anjer. Deze staat voor minachting.

3. Duizendbad. Dit staat voor oorlog.

4. Marigold. Staat voor verdriet.

5. Rhododendron. Staat synoniem voor gevaar.

6. Ridderspoor. Staat voor ontrouw.

Behalve de betekenissen die we in het verleden aan deze bloemen hebben gegeven brengt ook het stuifmeel van de bloemen je ongeluk als je niet oppast. En wel in de vorm van vlekken op je trouwjurk. Iets wat veel bruidsparen tegenwoordig ook vergeten is dat de bruidegom het bruidsboeket mag uitzoeken, en dat de bruid deze niet mag zien voor de trouwdag.

Ongeluk op je bruiloft

Dit mag je dus niet zien op de bruiloft

Doe er alles aan om op je bruiloft geen nonnen, monniken, open graven, varkens of hazen te zien. En ook mag je geen haan goren kraaien na zonsondergang.

Wat je daarentegen wel wilt zien op je bruiloft zijn schoorsteenvegers (Engelsen huren ze zelfs speciaal in voor huwelijken), lammetjes en regenbogen. Ook een zwarte kat zien op weg naar je huwelijk brengt gek genoeg geluk. Tenzij je hem wegjaagt, dan jaag je ook het geluk weg.

Check voor het huwelijk ook even de trouwzaal, hier mag geen spiegel in hangen.

Hoe de bruiloftsgasten voor ongeluk kunnen zorgen

Gooien de gasten op jullie bruiloft met rijst? Dit zorgt voor fantastische foto’s. Maar waarschuw iedereen wel even; als er bij 1 van jullie rijst in het oog komt betekent dit ongeluk.

En geef als bruiloftsgast nooit, maar dan ook nooit een mes, schaar of spiegel als trouwcadeau. Geef je als bruiloftsgast geld? Zorg er dan altijd voor dat het een oneven aantal briefjes en/ of munten is. Het hoeft immers nooit in tweeën gedeeld te worden. Ook het aantal gasten op je gastenlijst moet oneven zijn.

De bruid over de drempel tillen

Jullie zijn gelukkig getrouwd, en de huwelijksdag zullen jullie nooit meer vergeten! Jullie komen weer thuis en zijn vast en zeker bekend met het gebruik waarbij de bruidegom zijn bruid over de drempel tilt. Dit word gedaan op de boze geesten op een dwaalspoor te zetten, maar het is niet de enige reden. Op deze manier kan de bruid ook niet struikelen, wat voor ongeluk zou zorgen. Zorg er in ieder geval voor dat de man (of de vrouw) niet als eerste naar binnen stapt. Degene die als eerste een voet in huis zet, word de dominante factor binnen het huwelijk. Ook dit word dus voorkomen als de bruidegom je naar binnen tilt, waardoor jullie tegelijk binnenkomen.

Ongeluk bruiloft

 

Oké eerlijk toegegeven. Als je bovenstaande allemaal niet doet, kan ik je nog steeds geen eeuwig durend gelukkig huwelijk beloven. Maar, het kan zeker geen kwaad. Ik zou dus absoluut gebruik maken van de bovenstaande informatie!