De trouwringen moeten tijdens de huwelijksceremonie ergens op worden aangegeven. Nu kun je gebruik maken van het standaard ringkussen dat ze op het stadhuis hebben, of een wit ringkussen kopen met lintjes eraan. Wat je ook kunt doen is zelf jullie eigen toffe ringkussen maken waarmee je absoluut de show zult stelen.

DIY ringkussen

 

How to make it? Lees snel verder!

Stap 1:

Het eerste wat je nodig hebt is een ‘plak’ boomstam. Ik heb geluk want Olivier (de drijvende kracht aan de achterkant van Trouwgeheimen) woont op een boerderij. Na een rondje wandelen vonden wij een mooie boomstam van eikenhout die we konden gebruiken. Hij lag al klaar om in stukjes gehakt te worden voor in de openhaard, dus we waren net op tijd :).

Het afzagen van zo’n ‘plak’ is lastiger dan je allicht zult denken. Ten eerste is eikenhout vrij hard, dus je hebt wel wat kracht en uithoudingsvermogen nodig. Ten tweede moet je mooi rond zagen want anders krijg je een scheve plak. Nu denk je misschien; dan pak je toch een elektrische zaag. Nou, dat dachten wij ook. Alleen blijkt een elektrische zaag toch niet zo netjes vergeleken met het good old handwerk. Voor het mooiste werk zul je dus even moeten zweten :).

Let wel op dat je goed droog hout gebruikt. Hout dat nat is kan namelijk nog gaan in schuren.

Als je niet zo handig bent of geen goed hout tot je beschikking hebt, kun je ook in een tuincentrum een mooie plak hout kopen.

 

Stap 2:

Je hebt ook knijpers nodig. Wellicht heb je al een mandje met houten knijpers staan waar je er twee uit kunt halen. Zo niet, dan koop je ook een heel pakje voor 0,90 cent bij de Kwantum. Deze knijpers moeten ook beschreven worden. Hiervoor hebben wij een soldeerbout gebruikt. Eerst hebben we met potlood de knijpers beschreven, en daarna zijn we er met de soldeerbout overheen gegaan. Onze soldeerbout had 40 watt, en hiermee lukte het als we heel rustig schreven en er twee keer overheen gingen. Met een soldeerbout die minder dan 40 watt heeft zal het waarschijnlijk wel lastig worden.

DIY ringkussen DIY ringkussen

Stap 3:

Ook op de plak boomstam hebben we iets geschreven. Alleen daar waar op de knijpers schrijven nog redelijk eenvoudig was, is dat op het ruwe hout wel wat lastiger. Gebruik hier ook zeker een potlood, en ga niet gelijk met de soldeerbout aan de slag. Wat je kunt doen is het woord eerst op papier schrijven, en dan kijken of het ook gaat passen. Op die manier weet je of je letters niet te groot of te klein zijn. Als je een foutje maakt op het hout kun je ook nog gummen, maar omdat de ondergrond niet glad is, heb je het niet 1, 2, 3 weer uitgegumd.

DIY ringkussen

Stap 4:

De laatste stap! De knijpers moeten worden vastgeplakt aan de boomstam. Je kunt hiervoor gewoon houtlijm gebruiken. Omdat wij liever geen lijmklemmen gebruikte (we wilden niet dat die een afdruk achter zouden laten), hebben we lijm op de knijpers gedaan, ze op de boomstam gelegd, even kort aangedrukt en toen gewoon zo op laten drogen. Omdat de ondergrond niet plat is moet je niet te weinig lijm gebruiken. Echter ook weer niet teveel, want anders komt alles er onder vandaan als je ze aandrukt. Als er een klein beetje lijm onderuit komt is dat niet zo erg, het droogt namelijk wel doorzichtig op.

 

En thats it! Jullie eigenlijk persoonlijke ringkussen. Ik hoop dat je iets aan deze DIY hebt gehad, en ik vind het super leuk als je het resultaat met ons wilt delen.