elkaar voor het eerst te zien op de bruiloft

Het is waarschijnlijk het mooiste moment van jullie trouwdag; het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien op de bruiloft. En ook al houd je er niet van om de dag teveel te regisseren, het is toch wel verstandig om over dit moment even na te denken. Willen jullie samen zijn (met de foto- en videograaf natuurlijk) of mag heel de familie meekijken? En waar zie je elkaar voor het eerst? Hieronder een aantal ideeën:

Je doet de voordeur open

Een hele bekende manier om elkaar voor het eerst te zien is bij de voordeur. Hij belt aan en jij doet open. Prachtig, en een hele goede optie als het niet regent! De bruidsfotograaf kan buiten gaan staan, en nadat je de deur hebt opengedaan, kan jij naar buiten stappen. Niet naar binnen, want dan sta je samen in een (krappe) gang, en kan de bruidsfotograaf er niet goed bij. Als je voor deze superleuke optie kiest, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de tuin aan kant is. En het is ook fijn als de tegels buiten schoon zijn, het is immers zonde als je jurk gelijk vies is.

Als je niet voor deze optie gaat, maar voor 1 van de onderstaande, dan kun je alsnog ‘het voordeur moment’ doen. Alleen doet dan in plaats van jij, bijvoorbeeld je vader of moeder de deur open.

elkaar voor het eerst te zien op de bruiloft

Ieder aan een kant van de deur

Een deur is het perfecte item om jullie te scheiden. Jullie staan allebei aan 1 kant, en de fotograaf die er tegenover staat kan prachtige plaatjes schieten van jullie allebei. Jullie kunnen eerst elkaars hand beetpakken, en dan alle twee een stap naar voren zetten. Wow!

In de tuin

Hebben jullie prachtig weer en een mooie tuin? Stel je dan het volgende eens voor; hij staat met zijn rug naar je toe in de tuin. Jij komt aangelopen en tikt hem op zijn schouder. Super gaaf! Of, ook een leuke optie; jij staat al met je rug naar hem toe in de tuin als hij met blinddoek om naar buiten word geleid, en met zijn rug naar jou rug word gezet. Vervolgens mag hij de blinddoek afdoen en draaien jullie je tegelijkertijd om!

elkaar voor het eerst te zien op de bruiloft

De woonkamer inlopen

Als je niet zulk mooi weer hebt op jullie bruiloft, kun je wat hierboven staat natuurlijk ook doen in de woonkamer. Vind je het iets teveel van het goede? Ga dan midden in de woonkamer staan, en wacht tot hij de deur naar de woonkamer toe opendoet. Houdt er wel even rekening mee dat hij je nog niet kan zien door het raam als hij aankomt.

Deze kan natuurlijk ook andersom als jij zelf een grand entree wilt maken. Hij word de woonkamer ingeleid, en vervolgens kom jij binnen!

Een trapscene

Een klassieker! De trapscene. Als er een mooie trap is waar jij je klaarmaakt, is een trapscene prachtig. Hij kan jou onderaan opwachten met het bruidsboeket, onvergetelijk. Houdt wel rekening met deze praktische zaken; zorg dat de gang is opgeruimd en er geen rondslingerende schoenen zijn. Zorg dat de trap mooi gesaust is, want het is toch jammer als de lak half weg is. En zorg voor genoeg licht, zowel voor jullie zelf als voor het vastleggen van dit prachtige moment.

Elkaar voor het eerst zien op de bruiloft

Ballonnen voor je neus

Een super feestelijk idee is als jullie allebei een hele tros met ballonnen voor je neus hebben. Als jullie voor elkaar staan, laten jullie ze tegelijk los, en wow! Een onvergetelijk eerste aanblik.

 

Er zijn dus best wel veel leuke ideeën om elkaar voor het eerst te zien op de bruiloft. Kies degene die het beste bij jullie, en jullie situatie past en geniet! Heel leuk als jullie ook foto’s kunnen delen van het moment dat jullie elkaar voor het eerst zagen. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom! Laat je een berichtje achter?