ceremoniemeester

Yes! Onze taken als ceremoniemeester zijn bekend en we gaan er vol enthousiasme mee aan de slag.

Een leuk gastenboek

Niels en Amanda hebben ons gevraagd om leuk gastenboek te bedenken voor hun bruiloft. Hierbij gaven zij al aan dat het geen boek mocht zijn. Als tip gaf ze dat ze een vaas met beschreven stenen wel leuk vond. We wisten hiermee al in welke richting we moesten denken, en bij mij kwamen al snel kurken op in mijn gedachte. Amanda houdt wel van een lekker wijntje, dus passen kurken perfect bij hun!

Bij Loods 5 zijn we op een druilerige zondagmiddag op zoek gegaan naar een leuke vaas waar de kurken in konden. Op Marktplaats ben ik op zoek gegaan naar gebruikte kurken. Er is hierin gelukkig veel aanbod en voor 20,- hadden we er 200!

De kurken moesten natuurlijk beschreven worden. Hiervoor hebben we bij Artifac witte stiften gekocht. Dit gaf een soort van tip- ex effect maar dan met een dunne lijn.

Een week voor de bruiloft bedachten we ons ineens dat ook de ongeschreven kurken ergens in moesten. (de Cif doos waarin ze waren bezorgd was toch niet helemaal geschikt). Bij Xenos hebben we hiervoor een leuk metalen emmertje gescoord voor 3,-.

Een mooie enveloppendoos

Op de bruiloft moeten de enveloppen die het bruidspaar van de gasten krijgen ergens in, een zogenoemde enveloppendoos. Ik had niet direct een beeld van hoe deze eruit moest gaan zien. Wat ik in mijn werk als bruidsfotograaf vaak zie is een doos (of meerdere dozen op elkaar) met daarin een langkantig gat waar de enveloppen doorheen kunnen. Ik wilde graag iets anders! Om inspiratie op te doen ben ik Pinterest af gaan struinen, en daar kwam ik het volgende idee tegen; Een kasje met daarin een slinger waarop staat ‘cards’. Super tof!

Bij Ikea verkopen ze de welbekende witte plantenkasjes voor 12,95-. Ideaal voor dit idee! Bij Partydeco verkopen ze een leuke hartjesslinger van papier waarop je zelf kunt schrijven voor 6,95-. Hiermee ging ik aan de slag!

Met de witte stiften die we hadden gekocht voor het gastenboek heb ik op de slinger ‘cards’ geschreven, één letter per hartje. De slinger is vijf meter lang, en daarom moest ik hem wel in stukjes knippen en er wat hartjes af halen zodat ik genoeg draad had om de slinger vast te knopen. Aan de achterkant van de kas heb ik ook nog twee rijen met hartjes vastgeknoopt.

Niels en Amanda hadden nog confetti over wat ze hadden besteld bij Alieexpress. Dit heb ik gebruikt om op de bodem van de kas te leggen. Een mooie bonus was dat het ook aan de ruitjes bleef plakken. Super feestelijk!

ervaringen ceremoniemeester

Een poloroidbord

Niels en Amanda wilden graag dat er gedurende de dag poloroidfoto’s gemaakt werden. Een idee dat ze eerder hebben gezien op de bruiloft van vrienden. Nu heb ik toevallig een polaroidcamera, dus dat kwam mooi uit :). De polaroid foto’s die we gedurende de dag maakte, moesten s’avonds natuurlijk ook ergens op komen.

Bij de Gamma hebben we hiervoor een houten bord gekocht die we met krijtbordverf hebben geschilderd. Online had ik knijpertjes besteld die we erop wilden plakken. Toen ze bezorgd werden bleken ze alleen wat kleiner dan verwacht, en eigenlijk te klein naar onze smaak. Ding met goedkope spulletjes online bestellen is alleen dat terugsturen even duur is als wat het in totaal gekost heeft.

But my sister came to the rescue! Zij had nog knijpers liggen die precies de maat hadden die wij eigenlijk wilde. Met haar hebben we toen onze knijpers geruild :).

Om te bepalen hoe (en hoeveel) we de knijpers op zouden plakken, hebben we een lijstje gemaakt met welke poloroidfoto’s we zouden gaan maken. We wilden de foto’s die bij elkaar hoorden namelijk ook in groepjes bij elkaar op het bord hebben. Namelijk van de voorbereidingen, de ontmoeting, de fotoreportage, de huwelijksceremonie, de borrel en het diner.

Bovenaan het bord hebben we met krijt geschreven ‘De dag van Niels & Amanda, 22 april 2016′ en onder de foto’s leuke kleine tekstjes.

ceremoniemeester

Een leuke tafelschikking

Niels en Amanda wilden graag samen kiezen waar alle gasten kwamen te zitten. Ze hadden gekozen voor vier tafels en aan ons doorgegeven wie aan welke tafel zat. Daarnaast was er ook nog een tafelwissel, waardoor zowel zij als de gasten ook met anderen aan tafel kwamen. Op de bruiloft van vrienden van Niels en Amanda was er een tafelschikking waarbij iedereen door middel van een spel zijn stoel moest vinden. The stakes were high!

Voor een leuk idee voor de tafelschikking hebben Tsambiko en ik best wel even gebrainstormd. Ook op internet hebben we gezocht, maar een te gek idee konden we zo 1, 2, 3 niet vinden. Maar na een tijdje goed nadenken, begon een idee zich te vormen.

Niels en Amanda hadden ZorgVoorParty ingeschakeld voor verschillende ballondecoraties op de bruiloft. Wij hebben toen bedacht dat er voor iedere gast een ballon zou zijn bij binnenkomst, met daaraan een lint en kurk (waarvan we er meer dan genoeg hadden ;-)) met naam erop. Op de tafels zouden ballonnen staan in diezelfde kleuren, en daardoor zou je weten waar je moet zitten. Je kon vervolgens het lint van de ballon aan je stoel knopen waardoor gelijk heel de zaal gaaf versierd was!

Yes! Het idee was er. Maarrr.. Nu was er nog de horde van de tafelwissel. Hoe zouden we dit aanpakken? Eerst bedachten we dat we verschillende maten ballonen konden gebruiken. Navraag bij ZorgVoorParty leerde ons echter dat ze niet genoeg maten ballonen hadden. Dat idee viel dus af. Plan twee was verschillende vormen ballonnen. Bijvoorbeeld rondjes, hartjes en sterren. Ook dit kon helaas niet doorgaan omdat ze deze vormen niet hadden in de kleuren van de bruiloft (die overigens roze, oranje en wit waren).

Nu liepen we even vast… Want wat dan? Gelukkig kwam ZorgVoorParty met het verlossende idee! Zij konden onder de ballonnen ook nog vier kleine ballonnetjes maken die een andere kleur kregen. Hierdoor had iedereen dus twee kleuren. één voor de eerste tafelschikking, en één voor de tweede!

Niels en Amanda hadden overigens alleen bedacht wie wanneer aan welke tafel zit. Niet op welke plek je aan die tafel dan precies zat.

ceremoniemeester

Een gezamenlijk cadeau

Alle gasten geven natuurlijk een cadeautje. Nu leek het ons ook nog leuk om met alle gasten één gezamenlijk cadeau te geven. Ook hiervoor gingen we op internet op zoek naar een tof idee.

Het eerste idee dat we tegenkwamen was een gezamenlijke kookboek. Iedere gast kan daarbij zijn favoriete recept insturen waarvan we dan één kookboek konden maken. Super leuk! Alleen was dit idee al gebruikt op de bruiloft van onze vrienden Gijs en Anika, en daarom niet zo origineel meer.

Op een blog kwam ik uiteindelijk het idee tegen van een tijdscapsule. Hierbij schrijft iedereen een mooie brief voor het bruidspaar, die vervolgens allemaal in een kist gaan. Deze wordt afgesloten, en het bruidspaar mag hem pas over 10 jaar openen! In onze mail met informatie over de bruiloft aan de bruiloftsgasten hebben wij dit idee medegedeeld. Iedereen reageerde heel enthousiast.

We hadden al snel het idee om hiervoor een mooie oude vintage kist te gaan gebruiken. Alleen bleek ook in dit geval dat de mooiste dingen van ver komen. Op marktplaats had Tsambiko verschillende mooie kisten geselecteerd. Een aantal gewoon bij ons in Den Haag. Maar, de allermooiste stond natuurlijk niet hier te koop maar in Zeeuws- Vlaanderen! Hij heeft de verkoper gemaild met de vraag of hij de kist wilde versturen, maar dat wilde hij helaas niet doen.

Geluk bij een ongeluk is dat wij iemand kennen die daar woont, en zij was zo lief om voor ons de kist op te gaan halen. Iemand anders ging enkele weken later die kant op en nam voor ons de kist mee naar Den Haag!

 

 

Hiermee zit al het knutselwerk dat wij hebben bedacht erop. In mijn volgende bericht lees je hoe de bruiloft zelf voor ons is verlopen!

De prachtige foto’s op de bruiloft zijn trouwens gemaakt door Arma fotografie. Ik maak er voor dit artikel dankbaar gebruik van!