etenskraampjes op je bruiloft

Eten is een heel belangrijk onderdeel van je bruiloft, en er zijn allerlei opties die je kunt kiezen. Een barbecue, een lopend buffet, een 7- gangen diner of een diner dansant.

Wat ook kan, zijn etenskraampjes op je bruiloft. Zowel verschillende etenskraampjes waarbij je zelf je eigen huwelijksdiner kunt samenstellen, of 1 kraampje voor een lekker hapje op het bruiloftsfeest. Hieronder heb ik een lijst gemaakt van de bij mij bekende etenskraampjes. Weet jij een andere? Laat dan een berichtje achter.

Patat

Opendeur! Een patatkraam. Er zullen weinig mensen zijn die het niet lusten, dus succes gegarandeerd. Je kunt op google verschillende verhuurders vinden. Zelf vind ik de frietfiets een erg leuke.

Suikerspin

Is heerlijk, en ziet er ook nog eens superleuk uit! Als jullie bruiloft een themakleur heeft, kun je ook vragen of ze voor kleurstof in die kleur kunnen zorgen. Je voelt je gelijk weer kind :).

Vietnamese loempia’s

Mensen die in de stad wonen, zullen de etenskraampjes met Vietnamese loempia’s vast regelmatig in winkelcentra zien staan, en er ongetwijfeld ook wel eens wat hebben gehaald. Een ideale kleine snack, die bovendien niet eens zo ongezond is.

IJs

Ting ting ting de ijscoman! Supergaaf voor het toetje. Je kunt gewoon de ijscoman uit jullie buurt vragen, maar ook op internet zijn ze te vinden. Zeker in de zomer een absolute topper!

Burgers

Hamburgers, cheeseburgers.. jammie! Voor als jullie niet van een chic diner, maar wel van lekker eten houden.

Kebab

Need I say more? Misschien wel handig om er ook kauwgompjes of pepermuntjes bij te geven ;-).

Soep

De soepbus is hiervoor perfect. Je hebt dan niet alleen hoofdgerechten en toetjes, maar ook een voorgerecht als je het volledige huwelijksdiner uit etenskraampjes/ bussen laat komen. Zeker in de winter is het een topper.

Crepes

Wel een super los en ontspannen gevoel, maar toch eten met een chic teintje? Dan is de Franse crêpe perfect voor jullie.

Kip

Kippendijen, kipspiesjes. Perfect voor voor zij die van vlees (oké, officieel gevogelte) houden!

Sushi

Helemaal hip, lekker en ook nog eens gezond. En ook leuk voor je oma, voor wie het waarschijnlijk iets nieuws is om te proberen.

Broodjes

Een broodje gezond, een broodje BLT (bacon, lettuce en tomato), honderden opties en zo voor iedereen iets wat hij of zij lekker vind!

Mexicaans

Tortilla’s, taco’s, wraps. Jam jam jam.

Smoothies

Vinden jullie ook gezondheid belangrijk en mag al dat ongezonde een tandje minder? Smoothies zijn hartstikke lekker, en zien er super vrolijk uit. Ook hier kun je kiezen voor recepten die de kleur krijgen van jullie bruiloft. Voor de finishing touch.

Schaafijs

Ben je bekend met deze Surinaamse heerlijkheid? Het is echt perfect voor een zomerse bruiloft!

Mossels

Net als crepes zijn mossels echte luxe! Wel een eetkraampje en toch ook lekker chic. Jammie jammie!

Pizza

Ooit van iemand gehoord van mensen dat ze geen pizza lusten? Precies! 100% succes.

Churros

Dit zijn deegstengels uit de frituur met bijvoorbeeld kaneelsuiker. Een heerlijk toetje dat zeker in de smaak zal vallen. En ook nog eens relatief onbekend, waardoor je, je bruiloftsgasten met een nieuwe lekkernij kunt verrassen Voor de kinderen is dit een gegarandeerd succes!

Hotdogs

Ben je weleens in New York geweest? Of ken je de plaatjes van hun hotdogstands? Zoek het eens op. Echt fantastisch voor op je bruiloft. Een must have voor een bruiloft met een Amerikaans thema.

Etenskraampjes op je bruiloft

 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, en van de meeste mogelijkheden zijn er ook nog eens meerdere aanbieders. Als jullie etenskraampjes op je bruiloft willen, raad ik aan om op tijd te beginnen met je zoektocht. Je kunt dan kijken waar ze nog meer staan, en bijvoorbeeld al eens langs gaan om te proeven. Maak ook duidelijke afspraken over wat ze op jullie bruiloft precies bij zich hebben, zodat jullie favoriete gerecht er zeker tussen zit.

Laat je het me weten als je zelf een leuk idee hebt?