Wat zijn mooie fotolocaties? Jullie gaan trouwen en je wilt de mooiste bruidsfoto’s van jullie samen voor deze speciale dag. Maar een geschikte fotolocatie voor je bruiloft vindt je niet zomaar. De bruidsfoto’s zijn het beeld dat overblijft van deze magische dag (naast jullie herinneringen natuurlijk) en ik ga je helpen, en uitleggen waar je het beste op kunt letten. Voor prachtige bruidsfoto’s, waar je nooit genoeg van krijgt.

Soorten foto locaties

Er zijn veel verschillende soorten fotolocaties waar je uit kunt kiezen. Hieronder staan de verschillende soorten;

 1. Het park.
 2. Het bos.
 3. Het strand.
 4. Een binnenstad.
 5. Een haven.
 6. Een industriële locatie.
 7. Een oud gebouw.
 8. Een nieuw gebouw.
 9. Een (indoor) speeltuin.
 10. Een museum.
 11. Een kasteel.

Je begint met bedenken wat er bij jullie in de buurt zit. Dit kan in de buurt zijn van jullie huis, de trouwlocatie, of ergens er tussenin. Hoeveel tijd je maximaal kwijt wilt zijn aan reistijd naar de fotolocatie toe moet je zelf bepalen. Kijk in je dagplanning, en bespreek (eventueel met je ceremoniemeester) hoeveel tijd de fotoreportage alles bij elkaar maximaal mag kosten.

foto locatie bruiloft

Heeft iets een speciale betekenis?

Als jullie een lijstje hebben gemaakt met de opties die er in de buurt zijn kun je gaan kijken of iets een speciale betekenis heeft. Bijvoorbeeld een park waar jullie vaak komen, een gebouw dat jullie erg mooi vinden of een strand waar jullie samen leuke herinneringen aan hebben. Er kunnen meerdere locaties zijn met zo’n betekenis, of misschien wel geen één.

Bedenk je ook wat je het meeste aanspreekt. Als je hele gekke bruidsfoto’s wilt maken is een indoor speeltuin ideaal. Als je van moderne architectuur houdt een mooi, nieuw of oud gebouw in een bepaalde stijl.

Locaties bezoeken

Je hebt nu 1 of meerdere foto locaties uitgezocht. Ga deze allemaal eens bezoeken op een vrije dag (het liefst allemaal op dezelfde dag). Op die manier kun je  een goede vergelijking maken met wat jullie het leukst vinden. Door op dezelfde dag te gaan, heb je ook overal hetzelfde licht. Bij je bezoek kun je ook gelijk het volgende vragen/ uitzoeken;

 1. Hoe is de bereikbaarheid van de locatie?
 2. Zijn er kosten aan de locatie verbonden?
 3. Moet je een afspraak maken om foto’s te komen maken?
 4. Mag er geflitst worden (in sommige musea mag dit niet)?

Kijk ook naar hoe het licht is. Ik snap dat je (waarschijnlijk) geen bruidsfotograaf bent, maar je kunt wel al doorgeven of de locatie heel donker of heel licht is. Dan kan jullie bruidsfotograaf hier alvast rekening mee houden met zijn/ haar apparatuur.

Kijk ook of er verschillende fotohoekjes zijn. Stel dat jullie bijvoorbeeld een kasteel hebben uitgekozen. Lijken alle zalen op elkaar, of zijn ze allemaal verschillend? Als jullie een grote locatie hebben uitgekozen zoals een bos, is het slim om gelijk te kijken welke plekjes jullie het leukste vinden.

foto locatie bruiloft

Meerdere locaties

Als jullie meerdere locaties hebben bezocht, en eigenlijk niet kunnen kiezen, kun je ook voor meerdere foto locaties gaan. Zeker als het heel verschillende locaties zijn, kan het kiezen van beide erg leuk zijn voor het eindresultaat. Als beide locaties achter elkaar bezoeken niet handig in de planning past, kun je er ook s’ochtends één en s’middags één bezoeken.

Als je kiest voor een binnenlocatie is het verstandig om dit van te voren goed te overleggen met je bruidsfotograaf. Licht is ontzettend belangrijk, en niet in ieder gebouw is het licht even mooi. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je fotograaf dan extra lampen meeneemt (als hij/ zij dat heeft).

De laatste check

Als jullie één of meerdere fotolocaties hebben uitgezocht, kun je dit van je to- do list afstrepen met één kleine side note. Ga kort voor de bruiloft nog één keer langs om te kijken of alles nog steeds in orde is. Zijn er geen verbouwingen, en staan de planten die jullie zo mooi vinden wel in bloei? Het zou heel jammer zijn als jullie een bepaald plaatje in je hoofd hebben, en dit op het moment suprême niet zo blijkt te zijn. Check ook nog even online of er geen wegafsluitingen of evenementen gepland zijn.

foto locatie bruiloft

 

Zelf ben ik fotograaf en fotografeer ik wekelijks verschillende bruiloften. Ik hoop dat je met deze informatie wat kan maar als je vragen hebt, stel die gerust hieronder! Ik help je graag verder. Ik hoop dat jullie met deze informatie goed voorbereid op zoek kunnen naar jullie perfecte trouwlocatie. Ik zou het leuk vinden als je hieronder kunt delen wat jullie hebben gekozen.