Op je bruiloft wil je dat er heerlijke gerechten worden geserveerd. Als je dit zelf voor je rekening gaat nemen is het fantastisch als deze heerlijke gerechten ook nog eens makkelijk en snel te maken zijn. Daarvoor heb ik voor jou dit overheerlijke maïssoep gerecht. Het is makkelijk, goedkoop en in 40 minuten gemaakt (enigszins afhankelijk van hoeveel je gaat maken natuurlijk)!

Ingrediënten lijst:

Voor 12 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie.
  • 3 sjalotten.
  • 1500 gram maïs korrels.
  • 3 liter groentebouillon.
  • Peper en zout.

Voor de garnering:

  • Truffelolie.
  • Popcorn.
  • Koriander.
  • Losse maïs korrels.

Benodigdheden:

  • Grote soeppan.
  • Gasfornuis.
  • Staafmixer.

Het recept:

Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Neem een (hele grote) soeppan en verwarm hierin de olijfolie totdat deze goed heet is. Voeg de sjalotten toe en bak totdat het een beetje aangebakken is, maar niet bruin. Dit kost je 3 a 4 minuten. Doe vervolgens de maïs korrels erbij en meng deze goed met de sjalotten. Giet de bouillon eroverheen. Als de sjalotten en de mais nog niet volledig onder staan, doe je er nog wat water bij. Kook dit geheel ongeveer 20 minuten en breng het op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en maak hem helemaal fijn met de staafmixer. Pas wel op de hete spetters.

maissoep

maissoep

maissoep

maissoep

Als je de soep gaat opdienen kun je hem garneren met de truffelolie, popcorn, koriander en losse maiskorrels. Doordat de soep wat dikker is blijft het er mooi bovenop liggen. Vooral de truffelolie maakt het geheel helemaal af met een mooie en diepe smaak.

 

Dit recept is verrassend simpel, en de smaak zal je echt verbazen! Als jullie hebben besloten om hem te maken, hoor ik graag wat jullie ervan vonden. Ik heb het recept gevonden op Culy.

Om de soep mooi op te dienen heb ik glazen van Ikea gebruikt. Deze kostten slechts 1,59- per 6 glazen.