hoe eindig je je bruiloftsfeest

Jullie hebben een fantastische bruiloft achter de rug, met een spetterend bruiloftsfeest, of een heerlijk diner als afsluiting. De tijd is voorbij, en er moet worden afgerond. Maar… Hoe doe je dat op een feestelijke manier? Hieronder staan de leukste ideeën;

Wens ballonnen

Je kent ze waarschijnlijk wel, de Thaise ballonnen die je onder andere met oud en nieuw de lucht in ziet gaan. 1 in de lucht is al heel mooi, laat staan als jullie er met de bruiloftsgasten een heleboel loslaten. Een belangrijke tip; het moet wel donker zijn als de bruiloft eindigt. Ook is het niet overal toegestaan om deze ballonnen los te laten wegens brandgevaar.

Vuurwerk

Nee, het is inderdaad niet helemaal legaal (tenzij je trouwt met oud en nieuw), maar als je het niet te gek maakt (en de bruiloft niet plaatsvind in een woonwijk), vind ik dat het wel moet kunnen. Houd er wel rekening mee dat je vuurwerk alleen kunt kopen met oud en nieuw.

Sterretjes

Supergaaf als de bruiloftsgasten een erehaag voor jullie vormen met sterretjes waar jullie door naar buiten lopen. Zorg alleen wel voor extra lange sterretjes en veel aanstekers. Je wilt niet dat de voorste alweer uit zijn, als de achterste aangaan.

Ballonnen loslaten

Je ziet vaker op bruiloften dat er ballonnen los worden gelaten. Het is dan ook leuk om er een kaartje aan te doen, en zo te weten te komen waar ze terecht zijn gekomen. Wat je nog niet zo vaak ziet, is dat de ballonen glow- in the- dark zijn, wat er dus supergaaf uitziet in het donker.

Zelf de huwelijksbedankjes uitdelen

Veel bruidsparen hebben huwelijksbedankjes voor hun gasten. Deze staan dan in een mand of iets dergelijks bij de uitgang. Jullie kunnen als bruidspaar dit ook anders aanpakken en zelf met de mand rondgaan om ze uit te delen. Tegelijkertijd kun je dan iedereen gedag zeggen.

Bruidsboeket gooien

Hoewel je tegenwoordig ziet dat dit halverwege het feest al gebeurd, hoor je het van origine aan het einde van het feest te doen. Een hilarische afsluiter. Wil de bruidegom ook wat gooien? Dat kan! Hij kan voor alle ongetrouwde mannen de kousenband gooien. Aan jullie de keuze of hij deze bij jou afdoet op het bruiloftsfeest, of op het toilet ;-).

Bedankwoordje

Als bruidspaar ben je natuurlijk superblij dat alle bruiloftsgasten zijn gekomen. Dit kun je duidelijk maken met een dankwoordje aan het einde van het bruiloftsfeest. Als je klaar bent, doe je gelijk een publieke groet.

hoe eindig je je bruiloftsfeest

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de bovenstaande ideeën! Heb jij een ander tof idee? Laat het mij weten, en ik zet hem erbij!