Niet alleen het kopen van je trouwjurk is een feestje, ook het kopen van je bruidslingerie is een super leuke happening. Het is waar jou kersverse echtgenoot je in zal zien op jullie huwelijksnacht en je wilt natuurlijk stunning zijn.

Een snelle zoekopdracht op internet zal je leren dat er heel veel soorten bruidslingerie zijn en je eerste gedachte zal misschien zijn om te kiezen voor het setje wat je er het mooiste uit vindt zien. Maar… Helaas helaas.. Het gaat er niet om wat jij het mooiste vindt, maar om wat het beste past onder jouw trouwjurk en wat het beste past bij jou figuur. Je trouwjurk valt of staat namelijk met de bruidslingerie die eronder zit.

Strapless bruidsjurk

Als jij een strapless bruidsjurk hebt heb je verschillende opties voor de bruidslingerie eronder. Namelijk;

  • een strapless BH.
  • Een torselet.
  • Fashiontape.
  • Niks.

De strapless  BH

Als je niks hebt rond je buik dat je wilt verbergen maar je borsten wel wel wat ondersteuning en/ of push up kunnen gebruiken kun je het beste kiezen voor een strapless BH. Hiermee blijven je borsten mooi op hun plek en zijn ze ook nog eens mooi verpakt voor je echtgenoot. Het beste kun je kiezen voor een BH in dezelfde kleur als je bruidsjurk en het is belangrijk om hem ook van te voren even aan te doen onder je bruidsjurk om te zien of hij nergens zichtbaar is.

bruidslingerie-hunkemoller

Deze strapless BH koop je bij de Hunkemoller.

 

Het torselet

Als je nog meer push up wilt en/ of je buik wat strakker wilt hebben dan kun je het beste kiezen voor een torselet (ook wel corset genoemd). Dit is een ‘BH die doorloopt tot aan je ondergoed’ met baleinen erin verwerkt. Baleinen zijn harde lijnen (vergelijkbaar met de beugel in je BH) die over je buik van boven naar beneden lopen. Ze helpen met je houding en drukken je borsten mooi omhoog. Velen zien het torselet als de ultieme bruidslingerie omdat veel mannen het erg sexy vinden. Omdat het ‘BH’ helemaal doorloopt over je buik drukt deze alles gelijk mooi plat waardoor je er slanker uitziet en je bruidsjurk mooi over je lichaam valt.

bruidslingerie

 

Het bustier

Tussen de BH en de torselet zit ook nog een tussenweg. Namelijk het bustier. Dit is een torselet, maar dan korter. Sexyer dan een BH, maar je bent er niet zo in ingesnoerd als in een torselet. Voor een bustier moet je wel een strakke buik hebben, want anders piepen je vetrolletjes er net onder uit wat niet zo mooi is.

Fashiontape

Als je hebt gekozen voor een bruidsjurk met een laag decolleté of een lage rug dan is een BH geen optie. Een goed alternatief is dan de keuze voor fashiontape. Hiermee tape je, je borsten in zodat ze meer volume hebben. Let er op dat je, je BH op tijd uittrekt op de dag van je bruiloft zodat de de lijnen daarvan niet meer zichtbaar zijn in je huid. Onder andere Kim Kardashian is groot fan van de fashiontape.

bruidslingerie-kim-kardashian-instagram

Geen BH

Sommige bruidsjurken hebben al ingebouwde cups waardoor je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt. Ook ideaal! Het zal misschien alleen wel even wennen zijn omdat je normaal gesproken waarschijnlijk niet zonder BH rondloopt.

bruidslingerie

Trouwjurk met halternek

Als je hebt gekozen voor een bruidsjurk met halternek kun je het beste kiezen voor een halter BH. Bij deze BH lopen de bandjes niet over je schouder en je rug, maar zitten ze vast in je nek. Op die manier heb je wel de stevigheid maar zie je niet de bandjes van je BH lopen.

bruidslingerie

Als je hebt gekozen voor een bruidsjurk met normale bandjes of mouwtjes kun je eigenlijk alles kiezen. Zolang je het van te voren maar even past samen met je trouwjurk om te kijken of alles mooi uitkomt.

Geen string

Veel mannen vinden strings mega sexy. Echter, voor onder je bruidsjurk zijn ze helaas geen goed idee. En wel om de volgende redenen:

Je wilt natuurlijk dat je lingerie niet zichtbaar is en je lichaam complimenteert. Het nadeel van strings is dat er maar een dun reepje stof over je heupen loopt welke al snel een beetje gaat snijden en ‘in je vlees wegzakt’. Als je hebt gekozen voor een strak lopende trouwjurk zul je daardoor snel rolletjes vet gaan zien. En ja, dat zie je zelfs bij de meest slanke meiden!

Een tweede goede reden om het niet te doen is als je een hoepel draagt onder je bruidsjurk. Stel dat je daarmee verkeerd gaat zitten of je voor een trouwfoto wordt opgetild door de bruidegom of de bruiloftsgasten en de hoepel klapt omhoog :o. Je wilt dan natuurlijk niet in je blote billen komen te staan!

How to make it sexy?

Hoewel comfort en draaggemak natuurlijk erg belangrijk zijn, wilt het oog (van je echtgenoot) natuurlijk ook wat! Gelukkig er een ruime keuze aan bruidslingerie en kun je uitkiezen wat jij het mooiste vindt. Wel of geen strikjes, wel of geen kant.. Er is keuze genoeg! Om alles nog wat meer op te spicen kun je ook nog kiezen voor jarretels, een kousenband of kousen. Oehlala!

bruidslingerie

De meest belangrijke tips

Dit zijn mijn meest belangrijke tips voor de aanschaf van jou droom- bruidslingerie:

  • Koop je bruidslingerie niet online maar ga naar een gespecialiseerde winkel om te vergelijken en de materialen te voelen.
  • Laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft.
  • Pas je bruidslingerie ook onder je bruidsjurk.
  • Wees kritisch! voel goed of het overal lekker zit en kijk of het overal mooi valt.

 

Veel plezier met het kopen van jou bruidslingerie. Maak er een feestje van!