Bij trouwen horen ook getuigen. Per persoon één of twee. Jullie hebben goed nagedacht, en hiervoor dierbare mensen uitgekozen. Heel bijzonder! Nu is de vraag; hoe vraag je, je getuigen op een originele manier? Ik heb voor jou de leukste ideeën op een rijtje gezet;

Met een filmpje

Is er veel beeldmateriaal van jullie door de jaren heen? Maak hier dan een tof filmpje van! Van vroeger tot nu met waarom je hem/ haar zo belangrijk vind. Kies muziek met een bijzondere betekenis en vergeet vooral de foute foto’s niet. Aan het einde kan de vraag in beeld komen of hij/ zij je getuige wilt zijn.

with food

Zijn jullie foodies? Dan is eten natuurlijk het perfecte hulpmiddel om iemand als getuige te vragen. Je kunt een taart laten maken met de opdruk ‘wil je mijn getuige zijn?’. Succes verzekerd!

Met een giftbag

Koop een mooie pen en een mooi notitieboek, en pak dit mooi in. Erbij kun je een kaartje doen met de tekst ‘tijd om te oefenen op je handtekening, omdat je mijn getuige mag zijn’. Super leuk toch!

hoe vraag je, je getuigen op een originele manier?

Op de trouwlocatie

Je kunt jullie potentiële getuige vragen om mee te gaan kijken naar de trouwlocatie die jullie op het oog hebben. Hier aangekomen kun je ‘de vraag’ stellen. Als je wat drama en romantiek wilt toevoegen, ga je hierbij natuurlijk op je knieën ;-).

Allemaal tegelijkertijd

Je kunt jullie getuigen om de beurt vragen. Wat je ook kunt doen is ze allemaal tegelijkertijd uitnodigen, en samen de vraag aan iedereen tegelijk stellen. Dit kan zowel thuis als tijdens een gezellig etentje. Op deze manier kan iedereen het toffe nieuws ook gelijk delen, en hoeven ze daar niet nog even mee te wachten omdat nog niet alle getuigen zijn gevraagd. Ook gelijk een leuk eerste fotomoment met jullie en alle getuigen bij elkaar.

hoe vraag je, je getuigen op een originele manier?

 

Met een telegram

Als je getuigen niet in de buurt wonen (bijvoorbeeld in het buitenland), en je ze toch graag origineel wilt vragen, is een telegram een super leuk alternatief. Wie krijgt deze immers nog? Nog voordat ze hem hebben geopend hebben, weten ze al dat er een hele bijzondere boodschap in zal staan.

Tijdens de feestdagen

Komt het bij jullie zo uit dat jullie je getuigen rond de feestdagen willen vragen? Maak hier dan gebruik van! Bijvoorbeeld in een gedicht bij de surprises, of met een klein cadeautje onder de kerstboom. Op die manier zullen ze het echt niet verwachten!

Als verjaardagscadeau

Ook dit moet natuurlijk goed uitkomen, maar als dat zo is; zeker iets om gebruik van te maken! Je kunt de vraag in een mooie kaart zetten, en er eventueel een leuk bijpassend cadeau bij bedenken. Ook leuk zijn ingesproken kaarten. Je weet wel; kaarten die je opendoet en dan een boodschap laten horen. Lekker oldskool!

hoe vraag je, je getuigen op een originele manier?

Met een vacature

Zijn jullie wel in voor een lolletje? Schrijf dan de perfecte vacature voor jullie getuige. Functie eisen zijn jarenlange ervaring in de vriendschap, master degree in het zetten van handtekeningen enzovoorts. Pas onderaan de vacature staat de functie ‘getuige’ vermeld.

 

Heel veel leuke ideeën. Ik hoop dat het perfecte idee voor jullie er ook tussenstaat! Weet jij nog meer? Leuk als je het in een reactie achter wilt laten. Dan zet ik het erbij!