In Nederland kennen we veel leuke huwelijkstradities. Maar wij zijn natuurlijk niet de enige die er wel wat van kunnen. In het midden oosten hebben ze superleuke Islamitische huwelijkstradities waar je, als je het mij vraagt, best wat van kan stelen voor op jullie grote dag ;-).

Next one to get married

In Turkije hebben ze een hele leuke manier om te bepalen wie er als volgende gaan trouwen. De bruid en de bruidegom schrijven de namen van hun vrijgezelle vrienden onder hun schoenen. De namen die er aan het einde van de feestavond nog staan zullen de volgende zijn die gaan trouwen! Gelukkig voor hun hoeft dat niet met elkaar te zijn ;-).

Een kus voor de moeder van de bruid

Als de bruidegom in (bepaalde delen van) Marokko zijn aanstaande bruid ophaalt uit haar ouderlijk huis is dat natuurlijk een belangrijk moment. Om zijn respect te tonen voor de moeder van de bruid geeft hij niet alleen zijn aanstaande vrouw een zoen op haar voorhoofd maar ook zijn schoonmoeder. Dit gebeurd niet op hetzelfde moment (op het moment supreme heeft hij natuurlijk alleen maar oog voor zijn prachtige vrouw) maar bij zijn aankomst of vertrek. Een mooi symbool nietwaar.

Een bruidsstoet!

In Nederland komt de bruidegom zijn bruid vaak alleen ophalen of soms met zijn ouders en de meest belangrijke familieleden en vrienden. In het midden oosten doen ze dat helemaal anders. Daar komt iedereen mee voor dit belangrijke moment en vormen ze en hele feeststoet naar het huis van de bruid toe. Bij de bruid thuis zijn al haar familie en vrienden al aanwezig en zodra beide families samen komen (of zelfs al daarvoor) barst het feest direct los. Er is muziek en er wordt volop gedanst om dit vreugdevolle moment te vieren.

Islamitische huwelijkstradities

 

Klinkt allemaal super leuk, nietwaar!?