De kans is groot dat er kinderen aanwezig zijn op jullie bruiloft, zeker als jullie ze zelf ook al hebben. Jullie moeten een onvergetelijke dag krijgen, en de bruiloftsgasten ook. Maar waar jullie blij worden van culinaire hapjes, een receptie en een heerlijk uitgebreid diner, kunnen de kinderen zich absoluut wel wat beters bedenken. En ook zij moeten een onvergetelijke dag krijgen, nietwaar? Bovendien kun je ze ook maar beter bezig houden, want jengelende kinderen aan jullie rokken en die van je bruiloftsgasten zijn een flinke tegenvaller. Bekijk de onderstaande lijst met tips om de Kinderen vermaken op de bruiloft;

Ballonnen artiest

Who didn’t love it as a child! Te gekke ballonfiguren waar je, je uren mee kunt vermaken. Het zal met recht de hit zijn van jou bruiloft voor de kinderen. Enige waar je rekening mee moet houden, is dat als er heel veel kinderen aanwezig zijn, deze wel lang in de rij moeten staan om hun figuur te bemachtigen.

kinderen vermaken op de bruiloft

 

Goochelaar

Met een goochelaar op de bruiloft word jullie dag zeker onvergetelijk. De kinderen zullen het nog de hele avond hebben over de magische trucs die ze hebben gezien. En wie zegt dat alleen de kinderen zullen kijken?

Kinderfeestje

Een feest in een feest. Huur 1 of meerdere oppassen in die de kinderen bezig houden met allerlei oud- Hollandse spelletjes zoals koekhappen, zaklopen, tikkertje enzovoorts. Succes gegarandeerd.

Bioscoop

Oke, geen bioscoop dan maar een tv. Gooi er een hoop lekkere kussens en dekens voor en de kinderen vermaken zich uitermate. Vooral handig als het buiten regent en rennende en schreeuwende kinderen niet op prijs gesteld worden.

De keuken in

Het is hierbij van absoluut belang dat je een aantal oppassen inhuurt, maar dan kun je, je kinderen wel lekker bezig houden door ze bijvoorbeeld koekjes, cake of een taart te laten maken. Daarna kun je het de kinderen bovendien ook nog aan de gasten laten serveren, ze zullen zich supertrots voelen.

Springkussen

Je moet er de ruimte voor hebben, maar als dat zo is, zijn de kinderen uren zoet. Bovendien is het supergaaf om als bruidspaar zelf ook even los te gaan voor wat actieve foto’s.

Kinderen vermaken op de bruiloft

Speurtocht

Het kost wat voorbereiding, maar als de kinderen op jullie bruiloft al wat ouder zijn, is een speurtocht zeker een succesrecept. Laat ze in groepjes (eventueel met begeleiding) een speurtocht lopen, en voeg er voor de spanning eventueel een prijs aan toe, voor de gene die als eerste (of zo snel mogelijk) binnen is.

Poppenkast

Oud maar goud. Wie heeft er vroeger niet genoten van een poppenkast? De kleintjes zullen zich zeker goed vermaken.

Quiz

Ook een absolute aanrader voor de wat oudere kinderen. Huur een oppas in en maak een quiz met allerlei vragen die kinderen van hun leeftijd met enige moeite kunnen beantwoorden. Je kunt hierbij denken aan rekensommen, woorden spellen, maar ook hoe bijvoorbeeld de leden van One Direction heten. Deel de kinderen in, in teams en geef ze een buzzer die ze moeten indrukken als ze het antwoord weten. Je kunt ze ook nog een leuke opdracht laten uitvoeren als ze een antwoord fout hebben.

Bingo

Hoezo voor opa’s en oma’s? De kinderen zullen er absoluut ook van genieten. Zeker als je wat kleine prijzen voor ze in het verschiet hebt.

Knutseltafel

Een fantastische budgettip om de kinderen zichzelf te laten vermaken. Gooi kleurplaten, kleurtjes, gekleurd papier, lijm enzovoorts op een tafel en viola. Alleen niet geschikt voor de allerjongsten, je wilt niet dat ze helemaal volgekliedert terugkomen.

kinderen vermaken op de bruiloft

Toneelstuk

Wat dacht je van deze tip, huur 1 of meerdere mensen in van de toneelvereniging en laat ze samen met de kinderen een toneelstuk bedenken (misschien wel over jullie) en daarna tijdens het diner uitvoeren! Iedereen zal versteld staan, en de kinderen zijn supertrots. Hierbij moet je natuurlijk wel zorgen voor een verkleedkist.

Picknick

Jullie aan de hapjes, de kinderen aan de hapjes. Waar jullie genieten van bijvoorbeeld oesters en paling krijgen de kinderen buiten op een kleedje cakeyes en gefrituurde hapjes. Iedereen blij! Leg er nog wat spelletjes bij om het feest compleet te maken.

Model voor 1 dag

Vooral de tip als er veel meisjes onder de kinderen zijn. Ze zien er op hun paasbest uit, dus is dit het ideale moment voor; een fotoshoot! Je moet er wel een tweede fotograaf voor inhuren die de trouwfotograaf voor 1 of 2 uurtjes komt versterken. Maar de kinderen vermaken zich op en top, en erna krijgen ze ook nog een prachtige herinnering.

Mini bruid en bruidegom

Vooral kleine kinderen zullen danig onder de indruk zijn van alle gebeurtenissen op jullie grote dag. De binnenkomst in het stadhuis, het uitwisselen van de ringen, het tekenen, de zoen! Laat ze dit eens naspelen. Zorg voor ringetjes, kleine boeketjes enzovoorts, en maak voor een onvergetelijke herinnering foto’s van het hele tafereel.

kinderen vermaken op de bruiloft

De kinderen om te serveren

De meeste kinderen worden erg blij als ze mogen helpen, dus waarom laat je de kinderen de drankjes en de hapjes niet gewoon rondbrengen? Een slimme tip die je niks kost en voor de kinderen zal de receptie voorbij vliegen.

Kinderdisco

Als je op jullie trouwlocatie nog een ruimte kunnen gebruiken, kun je hier een heuse kinderdisco maken. Ballonnen en slingers in de ruimte, de muziek hard aan (K3 en dergelijke natuurlijk!), het licht uit en de discobol aan. Je zult ze niet meer zien!

O o, de kok is kwijt

Maak van jullie bruiloft een drama, de kok (of een ander belangrijk persoon) is kwijt! De kinderen zullen het moeten oplossen. Maak een spannend verhaal en laat de kinderen met allerlei tips die ze onderweg tegen komen (zoals de koksmuts) de kok terugvinden zodat jullie bruiloft niet in de soep zal lopen.

 

Ik hoop dat jullie iets hebben aan de onderstaande tips! Als jij nog meer goede ideeën hebt, hoor ik ze graag, en voeg ik ze toe.