Je ouders zijn natuurlijk super belangrijk voor je, en ook al gaat jullie bruiloft over jullie liefde, je zet ze toch graag in het zonnetje. Hieronder staan allerlei leuke ideeën om je ouders bij de bruiloft te betrekken;

Om de hand van hun dochter vragen

Nog voordat jullie een datum prikken en de bruiloft gaan organiseren moet de bruid natuurlijk gevraagd worden. Als bruidegom scoor je natuurlijk ontelbaar veel punten als je eerst om haar hand gaat vragen bij haar ouders. Ze zullen je voor eeuwig dankbaar zijn, en weten dat je hun ongelofelijk veel respecteert.

Betrek je ouders bij de voorbereidingen van de bruiloft

Een bruiloft organiseren heeft nogal wat voeten in de aarde, en jullie zullen aardig wat tijd kwijt zijn met de voorbereidingen. Jullie ouders zullen het waarschijnlijk hartstikke leuk vinden als zij hier ook bij betrokken worden. Je kunt dit doen in de vorm van brainstormsessies, ze meenemen om locaties te bekijken, of ze meenemen als jullie voor je trouwkleding gaan kijken.

Zijn jullie ouders ergens handig in? Nog beter! Misschien kunnen ze versieringen voor jullie maken, gave bordjes voor de fotoreportage, de uitnodigingskaarten.. De mogelijkheden zijn legio.

Vraag ze als getuigen op de bruiloft

De allerbelangrijkste personen op jullie bruiloft (behalve jullie natuurlijk), zijn de getuigen. Zonder getuigen, geen bruiloft. Per persoon kun je er 2 uitkiezen, dus in totaal 4 getuigen. Een mooie manier om jullie ouders te bedanken voor al hun zorgen is door ze te vragen deze belangrijke taak te vervullen. Wil je ook graag een goede vriend nemen als getuige? Vraag dan 1 van beide ouders om namens allebei te getuigen.

ouders bij de bruiloft betrekken

Opgehaald worden uit je ouderlijk huis

De kans is natuurlijk groot dat jullie al jaren samenwonen, en dan is het best een beetje vreemd om de nacht voor de bruiloft weer terug naar huis te gaan. Het is echter ook heel mooi om de avond van te voren weer te genieten van je ouders kookkunsten en de avond met hen (en je eventuele broers en zussen) op de bank te spenderen. Hetzelfde geld natuurlijk ook voor de bruidegom, hij kan voor een nachtje weer terug naar zijn oude jongenskamer en genieten van de nostalgie.

Op ‘the day’ kun je er als bruid voor kiezen om zelf de voordeur open te doen als hij dan eindelijk aanbelt. Maar je kan deze mooie taak ook aan je ouders geven. Zij laten hem dan letterlijk binnen, een mooi symbool.

Vraag ze als chauffeur

Hebben jullie een vader die helemaal autogek is? Overweeg dan eens om een trouwauto uit te kiezen die hij ook fantastisch vind, en vraag hem om jullie persoonlijke chauffeur te worden.

Ga met ze op de foto

Natuurlijk zullen jullie op de bruiloft met jullie ouders op de foto gaan. Maar je kunt dat ook meer uitbreiden en ze meenemen naar jullie fotoreportage. Je kunt dan samen met jullie ouders in het park in alle rust verschillende foto’s nemen. Hoe meer foto’s hoe beter toch?

ouders bij de bruiloft betrekken

Doe hun trouwfoto’s na

Blader eens door de trouwalbums van jullie ouders heen, en bepaal wat jullie de allermooiste foto(’s) vinden. Neem ze mee naar de fotoreportage en doe ze na. Je kunt de foto als je hem in een lijstje doet ook nog op de voorgrond zetten in het beeld. Een mooie manier om jullie ouders te eren.

Word weggegeven

Het is een bekend fenomeen dat de bruid word weggegeven door haar vader. Maar ook de bruidegom kan natuurlijk worden weggegeven. Hij kan eerst opkomen samen met zijn moeder, gevolgd daar de bruid met haar vader. Het maakt de cirkel rond.

Laat ze op de eerste rij zitten

Tijdens de huwelijksceremonie heb je jullie ouders natuurlijk graag op de eerste rij. Maak hiervoor een indeling en laat kaartjes op de stoelen leggen waar je graag wilt dat zij zitten. Zo kunnen ze jullie goed zien, en jullie hen.

ouders bij de bruiloft betrekken

Laat ze de trouwringen aangeven

Het is natuurlijk een bekend gezicht dat bruidskinderen de trouwringen aangeven tijdens de huwelijksceremonie. Maar.. dit is geen regel. Je kunt het ook helemaal anders aanpakken, en deze taak reserveren voor jullie moeders.

Laat ze speechen

Het is gemeengoed dat ouders tijdens het diner op de bruiloft een mooie speech geven over hun kinderen. Maar wie zegt dat het niet andersom kan? Ook jullie als bruidspaar kunnen opstaan en een onvergetelijke speech geven om jullie ouders te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan. Je kunt er ook nog een mooi en persoonlijk cadeau bijgeven om ze zo iets tastbaars te geven van dit onvergetelijke moment.

ouders bij de bruiloft betrekken

Draag hun trouwkleding

Jullie ouders zijn waarschijnlijk zelf ook getrouwd. Wat hebben ze hier nog van? Misschien ligt de stropdas van je vader nog wel ergens, of de kousenband van je moeder. Hoe fantastisch zou het zijn als je een accessoire van hun bruiloft kun hergebruiken op jullie bruiloft?!

Dans met ze!

Openen jullie het feest met een openingdans? Fantastisch. Nadat de dans is afgelopen zullen jullie de rest van de gasten uitnodigen op de dansvloer, of ze er zelfs op trekken. Je kunt er voor kiezen om als eerste jullie ouders uit te nodigen (de bruid met haar vader, de bruidegom met zijn vader) en zo een prachtig moment beleven. Als je dit wilt moet je het wel even aangeven aan de DJ, je ouders zullen allicht niet op alle muziek weten hoe te dansen ;-).

ouders bij de bruiloft betrekken

 

Ik wil je heel veel plezier wensen op jullie bruiloft, en bij het betrekken van jullie ouders daarbij. Ik weet zeker dat ze er ontzettend van zullen genieten!