De leukste bruiloft bedankjes ideeën

Het word steeds normaler om op bruiloften een bruiloft bedankje mee te geven aan de gasten. Het is ook super leuk! In dit artikel vind je allerlei leuke ideeën voor originele, en zelfgemaakte bruiloft bedankjes. Die jullie aan je gasten mee kunnen geven:

Koekjes

Een multifunctioneel cadeau! Ga voor jullie favoriete koekjes, of koekjes in de vorm van bijvoorbeeld een bruid en bruidegom. Doe deze in een doorzichtig zakje met een leuk lintje erom en voilà! Eventueel nog met een kaartje eraan met jullie namen en de trouwdatum erop.

Als je de koekjes zelf wilt maken kun je bij allerlei winkels zoals de Hema en de Xenos leuke vormpjes kopen, en daarmee lekker experimenteren. Als je bruid- en bruidegom koekjes te ingewikkeld vind, kun je ook voor hartjes koekjes gaan. Maak de bruiloft koekjes ook ruim voor de bruiloft al eens zodat je vooraf kan proeven, en zo het beste recept kunt bepalen. De daadwerkelijke koekjes moet je natuurlijk niet te ver van te voren maken, want je wilt natuurlijk geen oude koekjes meegeven.

Zeepje

Ook multifunctioneel, iedereen gebruikt immers zeep. In de zeep- bedankjes kun je jullie namen laten drukken, of ze kunnen op het doosje staan. Als jullie bruiloft een kleurthema heeft, zijn jullie er ook gelijk over uit welke kleur de zeepjes moeten krijgen. Je kunt hiervoor onder andere terecht bij kaarsenzeep.nl.

Fotobedankje

Iedereen kan niet wachten op de bruidsfoto’s! Dus hoe fantastisch zou het zijn als de bruidsfotograaf de beste bruidsfoto al af heeft laten afdrukken als bruiloft bedankje. Enthousiaste reacties gegarandeerd! Je kunt ook met bijvoorbeeld een slinger op de foto gaan waarop staat ‘bedankt’ als bericht voor alle gasten.

De leukste bruiloftsbedankjes

Zaadjes

‘Let love grow’. De perfecte opdruk voor een zakje met bloem- of kruidenzaadjes. Super origineel! Niet zulke groene vingers in de familie? Dan zijn kant en klare plantjes een goed alternatief. Plantjes kunnen ook lang meegaan (zeker vetplantjes), waardoor iedereen lekker lang van jullie huwelijksbedankje kan genieten.

Snoep

Een leuk doosje met jullie namen erop en lekkere snoepjes erin. Dit kan jullie favoriete snoep zijn, of de welbekende hartjes snoepjes. Geen bruiloftsgast die het laat staan. Lekker voor onderweg naar huis of overdag met de kinderen.

bruiloftsbedankjes

 

Een roos

De meest romantische bloem die er is, is natuurlijk de roos. En op een romantische dag als een bruiloft past deze dus perfect in het plaatje. Ze zijn prachtig, en een echte eye- catcher voor alle bruiloftsgasten onderweg naar buiten. Wil je liever een andere bloem? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk je boeket eens goed, en kies daar een mooi exemplaar uit.

Thee

Het lijkt misschien gek, een zakje thee (in een leuke verpakking uiteraard), als huwelijksbedankje. Maaar, met de volgende tekst; ‘Kom je binnenkort langs voor een kopje thee’, zijn ze ineens supercool! Als je er wat meer van wilt maken, kun je ze ook in een (gegraveerde) theemok doen. Kun je daarna waarschijnlijk bij ieder bezoekje uit je eigen theemok drinken ;-).

Bruidsuikers

Origineel? Nee misschien niet, bruidsuikers zijn immers al honderden jaren oud. Maar, denk eens terug.. Op hoeveel bruiloften heb je ze daadwerkelijk gezien?

bruiloftsbedankjes bruiloftsbedankjes

Woordgrapjes

Op internet zijn er ontelbaar veel woordgrapjes te vinden die je kunt verwerken in jullie huwelijksbedankje. Denk bijvoorbeeld aan:

– ‘Protect your eyes, our love is blinding’ met zonnebrillen.

– ‘Spread the love’ met jullie favoriete beleg (bijvoorbeeld jam of hagelslag).

– ‘We hopen dat jullie hebben genoten’ met een zakje noten.

– ‘Het zit d’rop’ met een zakje drop.

– ‘Aju paraplu’ met een paraplu.

– ‘mint to be’ met je raad het al, pepermuntjes.

– ‘Thanks for bee-ing here’ met honing.

– ‘The perfect match’ met lucifers.

– ‘onze liefde is puur’ met pure chocolade.

– ‘het was spek- taculair’ met spekjes.

Een ‘next day package’

Water, aspirientjes en een ‘do not disturb’ hanger voor aan de deur. Need we say more? Helemaal hilarisch als de bruiloftsgasten in een hotel in de buurt blijven slapen.

Glazen

Wat is jullie favoriete drankje? Rode wijn? Of een lekkere whiskey? Koop er genoeg glazen van en laat deze graveren met jullie namen en trouwdatum. Als je na de bruiloft weer op bezoek gaat bij je bruiloftsgasten, zul je waarschijnlijk direct je favoriete drankje geserveerd krijgen. Win win 🙂

bruiloftsbedankjes

Kaarsen

Wil je een huwelijksbedankje dat men ook echt zal gaan gebruiken? Dan zijn kaarsen een goede optie. Koop ze in allerlei verschillende kleuren zodat er voor ieder z’n huis iets bij zit. Je kunt ze laten bedrukken, of er een leuk bedankkaartje bij doen.

Sleutelhangers

Ook iets wat men waarschijnlijk wel gaat gebruiken, en een leuke dagelijkse herinnering aan jullie bruiloft. Het is wel aan te raden om een mannen en een vrouwenvariant te nemen.

Cd’s

Hebben jullie veel tijd besteed aan de perfecte muziek voor jullie bruiloft? Brand deze dan nu op cd’s, en iedereen heeft een prachtige herinnering. Je kunt er ook een mooie gepersonaliseerde hoes bij maken, zodat hij een mooie plek bij de bruiloftsgasten thuis krijgt.

bruiloftsbedankjes

 

Ik hoop dat dit artikel je veel inspiratie heeft gegeven! Je kunt ook kijken op mijn pinterest bord voor ideeën. Heb jij nog een te gek idee wat er niet tussen zit? Laat het mij weten, en ik zet het erbij.