Als jullie een feest geven op jullie bruiloft komt ongetwijfeld ook de vraag of jullie dan een openingsdans gaan doen. En zo ja, hoe jullie dit dan gaan aanpakken.

openingsdans op je bruiloft

De voordelen van een openingsdans op je bruiloft

Twijfelen jullie nog over of jullie een openingsdans gaan doen? Dit zijn als je het mij vraagt de voordelen ervan:

  • De belangstelling. Jullie bruiloft draait om jullie en jullie staan dan de hele dag in de belangstelling. De openingsdans is één van de laatste momenten waarop jullie hier nog van kunnen genieten voordat jullie trouwdag alweer voorbij is.
  • The party has started! Omdat een openingsdans toch wel een gemeengoed is durven veel mensen niet te beginnen met dansen voordat het bruidspaar de dansvloer is opgegaan. Ze willen jullie immers niet voor het hoofd stoten en het risico lopen dat dankzij hun het feest weer even moet worden stilgelegd om het weer opnieuw te openen. Als jullie een openingsdans doen is het voor iedereen gelijk duidelijk dat het feest daarna officieel is begonnen en dat ze helemaal los mogen gaan.

Muziek voor de openingsdans

Als jullie hebben besloten om ervoor te gaan en een openingsdans te doen is het natuurlijk wel slim om van te voren te bedenken wat jullie dan gaan doen en op welke muziek. Willen jullie gaan dansen op één nummer of op een compilatie van verschillende liedjes? Willen jullie een rustig romantisch nummer of een up- tempo? Ook helemaal hip is om klassiek te beginnen en er dan een vlot dansnummer doorheen te gooien waarop jullie helemaal losgaan.

 

Soorten dans

Als je nog niet helemaal kunt kiezen wat voor soort muziek je wilt, kun je ook eerst kiezen voor een dansstijl en daar daarna de muziek bijkiezen. Dit is een lijstje met verschillende dansstijlen:

Geen idee wat deze dansstijlen eigenlijk inhouden? Klik er dan even op en dan zie je een youtube filmpje waarop de dans ten uitvoer wordt gebracht.

openingsdans op je bruiloft

Wel of geen dansles?

Als jullie zelf goed kunnen dansen zal het jullie waarschijnlijk wel lukken om zelf een toffe openingsdans in elkaar te draaien. Als je heupen niet zo soepel zijn, kan een beetje hulp misschien geen kwaad. Je kunt dan op dansles gaan, speciaal voor bruidsparen om een openingsdans te oefenen. Met een choreograaf ga je dan aan de slag om samen een onvergetelijke dans in elkaar te draaien.

Als danslessen een beetje buiten je budget valt, of als je het niet in jullie agenda’s gepast krijgt kun je ook youtube afstruinen naar mooie choreografieën van openingsdansen en deze vervolgens samen instuderen.

Wat wel belangrijk is bij het uitkiezen van jullie dansmoves is dat jullie op de bruiloft niet in je spijkerbroek of joggingbroek zullen staan (waarin je waarschijnlijk wel oefent). Je staat op hakken en hebt waarschijnlijk ook nog een hele hoop stof om je heen. Ook een trouwpak is niet bepaald soepel. Maak het dus niet te ingewikkeld ;-).

Genieten van de openingsdans op je bruiloft

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jullie gaan genieten van de openingsdans op je bruiloft. Ik kan mij voorstellen dat jullie van te voren best een beetje zenuwachtig zullen zijn. Zo’n optreden geef je toch niet iedere dag. Houdt daarom vooral het volgende in gedachte:

  • Niemand weet hoe jullie openingsdans hoort te gaan. Als er dus iets misgaat is er geen man overboord. Gewoon blijven lachen en doorgaan. Waarschijnlijk zal niemand het dan doorhebben.
  • Kijk elkaar lekker aan en vergeet niet om te lachen.
  • Sta rechtop. Zo straal je zelfvertrouwen uit.

openingsdans op je bruiloft

 

Ik hoop dat jullie openingsdans een onvergetelijke ervaring zal worden. Geniet ervan! Ik zou het ook leuk vinden als je hieronder deelt hoe jij jullie openingsdans hebt ervaren.