Bij een bruiloft hoort ook een gastenboek. Hierin kunnen de gasten hun naam en hun gelukswens achterlaten. Tegenwoordig kiezen de meeste bruidsparen alleen allang niet meer voor de traditionele variant, maar voor originele gastenboeken. Iets wat ze kunnen gebruiken of neer kunnen zetten in huis. Toffe ideeën voor een origineel gastenboek vindt je hier:

Gastenboek zelf maken

Iedereen kent wel de brug in Parijs die vol hangt met slotjes van verliefde stelletjes. Je kunt ook een eigen hekwerk maken en de gasten vervolgens vragen om allemaal een slotje mee te nemen die ze hieraan kunnen hangen. Die slotjes kunnen ze zelf versieren naar lieve lust. Helemaal leuk is als er ook nog water in de buurt is van jullie trouwlocatie. Dan kun je aan het einde van de dag met zijn allen de slotjes in het water gooien!

origineel gastenboek

Message in a bottle

Als jullie bruiloft op het strand is kun je ook één of meerdere flessen neerzetten, briefjes en touwtjes. De bruiloftsgasten kunnen dan een persoonlijke boodschap opschrijven, het briefje oprollen en dichtknopen. Past perfect bij het thema strand bruiloft! Thuis kun je de flessen op een leuke plaats neerzetten zodat je alle lieve en leuke berichtjes altijd in het zicht hebt staan.

Gastenboek van kerstballen

Als jullie niet in de zomer trouwen, maar juist in de winter kun je ook een hele doos met lege kerstballen kopen waar de gasten hun bericht aan jullie op kunnen schrijven. Je kunt er allerlei stiften en stickers bij leggen zodat de kerstballen er super vrolijk uit zullen zien. En als je geen al te bonte kerstboom wilt kies je gewoon een selectief aantal kleuren uit waar de gasten mee aan de slag kunnen.

Een puzzel gastenboek maken

Je kunt ook een blanco puzzel kopen van bijvoorbeeld hout waarna iedere bruiloftsgast op zijn eigen puzzelstukje zijn/ haar boodschap aan jullie kan schrijven. Als bruidspaar kun je daarna lekker gaan puzzelen en ondertussen alle leuke berichten lezen. En wie weet kunnen jullie kinderen er daarna ook nog plezier van hebben :).

Houden jullie niet zo van puzzelen maar wel van andere spelletjes? Ook jenga is ideaal om berichten op te schrijven.

Originele gastenboeken

 

Een verjaardagskalender!

Een gastenboek waar je echt iets aan hebt is natuurlijk een verjaardagskalender. Iedereen kan zijn/ haar naam invullen bij de juiste datum en zo vergeten jullie daarna ook nooit meer een verjaardag. Je kunt de verjaardagskalender eventueel zelf laten afdrukken in dezelfde stijl als jullie trouwkaartje.

origineel gastenboek idee

Gastenboek- brievenbus

Je kunt alle gasten vragen om thuis alvast hun wens voor jullie op te maken waarna ze die op de bruiloft in een speciaal voor jullie aangeschafte brievenbus kunnen doen. Je weet wel, zo’n originele brievenbus die je in Amerikaanse films vaak ziet. De brievenbus zelf kun je mooi versieren met onder andere jullie namen en de trouwdatum en vervolgens een toffe plek geven in huis. Bijvoorbeeld in de gang naast de voordeur.

Grote letters voor aan de muur

Ken je die grote houten letters die je aan de muur kunt plakken? Daarop kun je ook eerst de bruiloftsgasten hun persoonlijke bericht aan jullie laten schrijven. Je kunt kiezen voor jullie voorletters (bijvoorbeeld A&R) en die thuis boven jullie bed hangen (of op een andere leuke plaats).

A message tree

In plaats van een paastak kun je ook jullie eigen tak kopen waar de bruiloftsgasten daarna hun bericht aan jullie in kunnen hangen. Super leuk om daarna thuis op het dressoir te zetten.

origineel alternatief gastenboek

Heb je geen plek voor zo’n ‘boom’ in huis? Dan kun je de kaartjes thuis ook aan een mini waslijntje langs de muur hangen met mini knijpertjes.

 

Ik hoop dat je door dit artikel het idee hebt kunnen vinden voor jullie perfecte persoonlijke gastenboek. Wil je meer inspiratie? Kijk dan zeker ook even op onze Pinterestpagina.