Dit is het tweede deel van de artikelenreeks over wat je wanneer regelt in aanloop naar je bruiloft. Het eerste artikel lees je hier. Als het goed is heb je de bruiloftsgasten, de trouwambtenaar, de trouwlocatie(‘s), de bruidsfotograaf en de muziek nu vastgelegd. So.. What’s next!?

De trouwkleding

Heeeeel belangrijk! Wat trek je aan?! Het beste kan de bruid beginnen met het uitkiezen van haar outfit zodat de outfit van de bruidegom er daarna op kan worden afgestemd. Je begint hier het beste mee negen tot tien maanden voor de bruiloft.

Het vinden van jou droomjurk kan je op verschillende manieren aanpakken. Je kunt eerst op internet plaatjes gaan verzamelen van de trouwjurken die je mooi vindt en daarna gericht gaan kijken welke bruidswinkels vergelijkbare trouwjurken verkopen of je stapt (natuurlijk met een vriendin, je moeder en/ of zussen) een bruidswinkel binnen (wel op afspraak) en gaat daar kijken wat jou het meeste aanspreekt.

De aanschaf van je bruidsjurk is niet iets waarmee je over één nacht ijs gaat. Het is waarschijnlijk het duurste kledingstuk wat je ooit hebt gekocht! Pas zeker verschillende modellen. Het gaat om wat je leuk vindt, maar ook om wat jou goed staat. Ik heb een speciaal artikel geschreven over waar op te letten bij de aanschaf van je bruidsjurk. Je leest het hier.

Je zult je misschien wel afvragen waarom je al zo vroeg moet beginnen met het rondkijken voor een bruidsjurk. Wel dat heeft met het volgende te maken;

  • Bruidswinkels hebben de jurken niet op voorraad. Ze hebben enkel ‘show modellen’ om te passen. Nadat jij een bruidsjurk hebt uitgekozen wordt deze speciaal besteld en die levertijd kan best lang zijn.
  • Als de trouwjurk binnen komt wordt deze vaak nog voor jou op maat gemaakt. Ook hier gaat tijd overheen en soms verschillende pas sessies.
  • Het trouwpak van je man wordt afgestemd op jou bruidsjurk. Hij kan dus pas beginnen met shoppen nadat jij bent geslaagd.

regel bruiloft

Het trouwpak

Nadat de bruid is geslaagd voor haar bruidsjurk kan de man beginnen met de zoektocht naar zijn trouwpak. Vaak krijgt hij daarbij een stuk stof mee van de trouwjurk zodat ze in de pakken- winkel kunnen bepalen of beide outfits goed bij elkaar passen. Het is ook slim om iemand te hebben die zowel met de bruid en de bruidegom mee gaat zodat hij/ zij kan aangeven of de stijlen van bruid en bruidegom ook goed bij elkaar passen.

De aanschaf van een trouwpak gaat veel sneller dan de aanschaf van een trouwjurk dus hier hoeft iets minder haast mee gemaakt te worden. Tot vier maanden voor de bruiloft ben je hiermee ruim op tijd. Wat voor soorten trouwpakken er allemaal zijn kun je hier lezen.

regel bruiloft

Het trouwvervoer

De volgende stap in de planning van jullie bruiloft is het uitzoeken van jullie trouwvervoer! Een stoere sportauto, een klassieker of juist niet een trouwauto maar een ander leuk vervoersmiddel? Ook hier is stap één bepalen wat jullie willen. Als je dit weet kun je gericht gaan zoeken naar de verschillende aanbieders die er hiervoor zijn.

Je kunt direct via internet een boeking doen of een afspraak maken om het trouwvervoer te komen bekijken. Ook hier geldt, hoe langer je wacht hoe groter de kans dat dingen al volgeboekt zijn. Ik raad je aan om op zoek te gaan naar jullie trouwvervoer 8 maanden voor de bruiloft.

regel bruiloft

De trouwringen

Nog zo’n leuk klusje! Het uitzoeken van jullie trouwringen. Er zijn tal van mogelijkheden! Klassiek of juist origineel. Als je net zoveel kaas hebt gegeten van de verschillende opties als ik raad ik je aan om bij verschillende juweliers langs te gaan en gewoon te gaan kijken wat jullie mooi vinden.

Je kunt kiezen voor ‘standaard’ trouwringen of ze helemaal zelf laten ontwerpen. Ook kun je zelf kiezen welke inscriptie er in de trouwringen komt. Hoe lang dit proces precies in beslag gaat nemen hangt er vanaf voor welke opties jullie gaan kiezen. Om die reden is het verstandig om op tijd te beginnen met jullie zoektocht (je weet immers maar nooit waar die eindigt). Op tijd is zes maanden van te voren.

regel bruiloft

De kapster en visagie

Op je bruiloft wil je er graag op je best uit zien en de meeste vrouwen huren hiervoor iemand in die hun haar en visagie doet. Je kunt deze persoon bij jou thuis laten komen of je kunt naar de kapster toe gaan. Maar net wat jij het prettigst vindt!

Het is in ieder geval altijd belangrijk om van te voren een proefkapsel en proef visagie te doen. Zo kan de kapster alvast kennismaken met jou haren en huidtype. Ook zie jij of je het werk van de kapster mooi vindt. Ik raad je aan om dit s’ochtends te doen. Op die manier kun je gelijk even checken of het de hele dag mooi blijft zitten. Natuurlijk wel op een dag dat jij je hubby niet ziet als je het voor hem een verrassing wilt houden.

Ook een heel goede reden om proef make up te zetten is om te checken of je wel tegen de make up kunt die wordt gebruikt. Onze blogger Annemarie bleek er namelijk niet tegen te kunnen en de volgende dag onder de uitslag te zitten! Vijf tot zes maanden voor de bruiloft is een goed moment om te starten met je zoektocht.

regel bruiloft

 

Zo! Als je alles uit dit artikel en het vorige hebt geregeld ben je echt een heel eind op weg! Maar… Ook nog lang niet klaar. Er zijn nog tal van kleinere dingen die moeten worden geregeld zoals de bruidstaart en de uitnodigingen. En kleine dingen nemen vaak meer tijd in beslag dan je denkt.. Stay tuned!