Een ringkussen is een kussen met lintjes eraan, waar je de trouwringen aan knoopt. Zo worden ze aan jullie gegeven tijdens de huwelijksceremonie, door bijvoorbeeld de bruidskindjes. Je kunt gaan voor een simpel kussen, maar er ook iets moois van maken. Hier vind je de leukste ringkussen inspiratie die ik al ben tegengekomen op bruiloften;

Gepersonaliseerd ringkussen

Het is heel mooi als op jullie ringkussen jullie namen en/ of de trouwdatum staan. Als jullie een thema kleur hebben, kun je deze ook mooi in het ringkussen verwerken.

ringkussen inspiratie

Aan een slot

Als je de trouwringen graag door twee personen wilt laten aangeven, kun je dat ook als volgt doen; Je doet de trouwringen aan een slot. De één geeft het slot, en de ander de sleutel :).

In een mooi doosje

Het doosje waarin je de trouwringen mee krijgt, kan super mooi zijn. Waarom deze dus niet gebruiken? Of je kunt zelf een mooi doosje te maken.

ringkussen inspiratie

Op een schaaltje

Iets wat dicht in de buurt komt van een ringkussen, maar het toch niet is, is een schaaltje. Je zou hiervoor bijvoorbeeld een schaaltje kunnen gebruiken van je oma’s servies, of 1 van Blond Amsterdam persoonlijk kunnen laten bedrukken.

Op hout

Je kunt kiezen voor 1 mooi stuk hout, of voor 2 kleinere. Dit kan heel ruw zijn, en zo uit de natuur. Of mooi afgewerkt met jullie namen erop zoals hieronder;

ringkussen inspiratie

Aan ballonnen

Super leuk als je helium ballonnen hebt met daaraan een lint met de trouwringen er aan geknoopt. Je kunt deze laten aangeven door bruidskinderen, of al naast jullie laten hangen. Als het moment daar is om ze om te schuiven, kan je ze dan zo uit de lucht pakken.

Aan een lintje om de pols

Als jullie de trouwringen willen laten aangeven door de kinderen, is het een leuk idee om deze met een lint om hun pols te knopen. Je kunt dit al voor de huwelijksceremonie doen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze, ze kwijt raken. Ook tijdens het naar het bruidspaar toe lopen kunnen ze niet op de grond vallen. Vooral bij kleine kinderen erg handig ;-).

Aan een bloem

Simple has it. Neem een roos of andere mooie bloem, houdt deze op zijn kop en hang de trouwringen er aan. Heel mooi!

ringkussen inspiratie

Met knijpers

Ook een goed idee als de trouwringen worden aangegeven door kleine bruidskinderen; plak 2 knijpers op een mooi plankje. Aan de knijpers maak je de trouwringen vast. Ze kunnen niet vallen, maar zijn wel makkelijk los te maken. Ideaal en origineel!

Ring security

Als de trouwringen door meerdere mensen worden aangegeven, kun je één van hen een bordje geven waarop staat ‘ring security’. Lachen gegarandeerd!

 

Na de bruiloft kun je wellicht ook nog iets leuks doen met jullie ‘ringkussen’. Zo zou je de bloem waar ze aan hebben gehangen kunnen drogen, de lintjes die om de pols zijn gedragen leuk ergens omheen knopen, het doosje gebruiken om andere sieraden in te bewaren, enzovoorts.

Ik hoop dat dit artikel je goede inspiratie heeft gegeven. Als jij nog meer leuke ideeën hebt, vind ik het super leuk als je ze hieronder deelt!