Jullie hebben waarschijnlijk veel tijd gestoken in het uitzoeken van de perfecte locatie voor het diner op jullie bruiloft. Is de ruimte mooi, groot genoeg en is het eten lekker? Ik heb ook al eens een artikel geschreven over de voor en nadelen van een diner, lopend buffet en barbecue, mocht je daar nog over twijfelen. Nu is de vraag of jullie de diner ruimte ook willen decoreren en hoe je dat dan gaat doen. En daarom heb ik dit artikel geschreven! Met de leukste tafeldecoratie inspiratie voor je bruiloft!

Tafeldecoratie met bloemen

Bloemen zijn prachtig en laten iedere ruimte er sprankelend en vrolijk uitzien. Daarom zijn bloemen een echte aanrader om te verwerken in jullie decoratie op tafel. Je kunt mooie grote vazen op tafel zetten of verschillende kleine vaasjes. Je kunt voor traditionele rozen gaan of juist voor hippe veldbloemen. Laat je ook zeker door een bloemist informeren over welke bloemen er in bloei staan rond de datum van jullie bruiloft. Helaas zijn bloemen niet altijd even goedkoop, maar je kunt dit wel compenseren met goedkope vaasjes van bijvoorbeeld de action. Wat ook super leuk is, is zelf vaasjes bij elkaar zoeken. Denk hierbij aan lege sap flessen of augurken potten. Super leuk! En je kunt bloemen ook nog eens op veel meer plekken in je bruiloft verwerken. Lees dit artikel voor meer inspiratie als je dat leuk vindt.

tafeldecoratie inspiratie tafeldecoratie inspiratie

tafeldecoratie inspiratie

Tafeldecoratie met ballonnen

Nog iets wat er super leuk uit ziet en waar iedereen vrolijk van wordt, ballonnen! Ballonnen zijn goedkoop en in iedere gewenste kleur en maat te bestellen. Je kunt ze vullen met helium en vervolgens met een voetje op tafel zetten of aan de stoelen vastbinden. Het leuke is ook dat je ze gedurende de bruiloft meerdere malen kunt gebruiken. Je kunt ze ook al aan de stoelen binnen tijdens de huwelijksceremonie en/ of op tafel zetten bij de receptie en het feest. Allerlei leuke ideeën om ballonnen in je bruiloft te verwerken lees je in dit artikel.

tafeldecoratie inspiratie

Tafeldecoratie confetti

Een hele goedkope decoratie tip voor op tafel is met confetti. Je kunt het kopen in de kleur(en) van jullie bruiloft en speels over de tafels uitspreiden. Enige wat je van te voren even moet doen is checken met de trouwlocatie of zij dit ook goed vinden. Confetti kan namelijk afgeven als het nat wordt en dat is met houten tafels die niet gelakt zijn niet zo prettig. Je kunt confetti kopen in grote voordeelzakken en mocht je, je afvragen wat je er nog meer mee kunt doen op de bruiloft. Zie hier.

tafeldecoratie inspiratie

tafeldecoratie-inspiratie-6

Mocht papieren confetti nu niet mogen bij jullie trouwlocatie, dan kun je ook kiezen voor een plastic variant zoals de bovenstaande bruidsparen hebben gedaan.

Wat een erg leuk vergelijkbaar idee is, is het neerleggen van diamantjes, rozenblaadjes of gel parels op tafel.

Tafeldecoratie inspiratie

Tafeldecoratie met kaarsen

Als jullie bruiloft in een jaargetijde plaatsvindt waarbij het tijdens het diner al donker is, is het super romantisch om kaarsen op tafel te zetten. Bijvoorbeeld rustiek kaarsen of waxine lichtjes in een mooie houder.

tafeldecoratie inspiratie

tafeldecoratie inspiratie

 

Decoratie boven tafel

En wie zegt er eigenlijk dat er alleen decoratie op de tafel kan? Als het mogelijk is bij jullie trouwlocatie is het ook super gaaf om decoratie boven de tafel te hangen. Bijvoorbeeld slingers, ballonnen die op zijn kop hangen of pompons. Echte next level tafeldecoratie voor een wow effect!

tafeldecoratie inspiratie

Decoratie stoelen

Ik schreef er net kort al iets over bij het kopje ballonnen, namelijk dat je die ook aan de stoelen kunt binden. En er zijn nog veel meer leuke ideeën om de stoelen te versieren. Bijvoorbeeld met bloemen, linten of strikken. Kijk maar hoe tof het eruit ziet!

Tafeldecoratie inspiratie

Tafeldecoratie inspiratie

Tafeldecoratie inspiratie

Servetten, naambordjes en menukaarten

Er zijn ook attributen die je waarschijnlijk sowieso op tafel neerlegt tijdens het tafel dekken zoals servetten, naambordjes en menukaarten. Deze kun je laten uitvoeren in de zelfde stijl en kleur als de rest van de decoratie zodat het er perfect tussen past!

Tafeldecoratie inspiratie

Tafeldecoratie inspiratie

Tafeldecoratie inspiratie

 

Ik hoop dat je door dit artikel kunt gaan beginnen met het samenstellen van jullie perfecte tafeldecoratie. Je kunt nog meer mooie sfeerbeelden vinden op onze Pinterest pagina.