Jullie gaan trouwen. Maar willen hier niet teveel geld aan uitgeven. Dat kan ik mij helemaal voorstellen! Daarom heb ik voor jullie 10 budgettips voor je bruiloft verzameld, om kosten te kunnen besparen.

1. Kies een kleurthema.

Bedenk je eens dat je een kleur kiest voor jullie bruiloft, bijvoorbeeld roze. En dat alle gasten kleding aantrekken in de kleur, hoe fantastisch ziet dat eruit! Iedereen die binnenkomt zal denken, wow! En het allerbeste, het kost jou niks. De gasten zijn de decoratie.

budgettips voor je bruiloft

2. Trouwen op maandag

Ja, het liefste trouw je natuurlijk op een donderdag, vrijdag of zaterdag. Net als iedereen. En daar zit het hem gelijk in, ‘net als iedereen’. Hoe meer vraag, hoe duurder het wordt. Als je op maandag trouwt is het stadhuis vaak al een stuk goedkoper, en ook bij zalen en dergelijke kan dat in de prijs aardig schelen. Ook op je bruidsfotograaf, DJ, bloemen enzovoorts kun je afdingen. Immers, hoe groot is de kans dat er een ander stelletje hun diensten gaat afnemen op maandag. Ik begrijp dat het idee van trouwen op maandag even wennen is, maar als je, je daar overheen zet zul je zien dat je bruiloft even prachtig is, of het nou maandag of vrijdag is.

3. Bruiloftsreceptie in het park

De kosten van een bruiloftsreceptie met alle hapjes en drankjes kunnen aardig oplopen. En je wilt toch al je vrienden, collega’s, familieleden en kennissen uitnodigen. Een groot deel van die kosten zit in de locatie en de bediening. Dus, zou het niet ideaal zijn als je die kunt schappen! Ja, het is een risico en ook zeker niet aan te raden als je trouwt in de winter. Maar als jij gaat trouwen in de zomer, is het zeker een overweging waard. Regel een hoop kleden, kussens, wat tafels en koelboxen, en that’s all you need. Gewoon zelfbediening. En je hapjes zelf kopen (en eventueel maken) scheelt ook flink. Hang slingers en ballonnen in de bomen en jullie romantische picknick/ receptie is compleet.

budgettips voor je bruiloft

4. Uitverkoop

Over het algemeen weet je al ruim van te voren dat je gaat trouwen, en daar moet je gebruik van maken. Na de kerst zijn de slingers, en lichtjes in de aanbieding, en na valentijn tal van decoratie met hartjes en alles wat met de liefde te maken heeft. Inslaan dus!

5. Op zoek naar een particuliere auto

Een mooie trouwauto mag op de bruiloft niet ontbreken, maar als je hiervoor gaat zoeken bij gespecialiseerde bedrijven sla je vaak stijl achterover van de prijs. Zoek het dus bij de particulieren. Vraag rond in je vriendenkring of iemand een mooie auto heeft, of iemand kent met de perfecte wagen. Kijk ook op Marktplaats of mensen nog een mooie auto hebben voor een leuke prijs. En als je de perfecte auto toevallig ziet rijden, spreek dan de bestuurder gewoon aan! De meeste zullen enthousiast reageren als jij enthousiast bent over hun auto, en een liefhebber zal je veel minder berekenen dan een winstmakend bedrijf.

6. Goedkope bruidstaart

Een bruidstaart mag op je bruiloft toch echt niet ontbreken, maar een taart voor zeg 50 a 100 man gaat aardig in de papieren lopen. Denk daarom eens aan het volgende; 1 klein taartje zodat jullie je aansnijd moment hebben, en voor de rest cupcakes! Ze zijn lekker, ze zien er prachtig uit en het uitdelen is ook nog eens een stuk makkelijker aangezien er niet eerst een hele taart opgesneden hoeft te worden.

budgettips, budget bruiloft, goedkoop.

7. Niet teveel eten

Eten is een aardige kostenpost op je bruiloft, zeker met veel gasten. Je kunt al besparen door de hapjes zelf te maken, en je kunt nog meer besparen door je bruiloft slim te plannen. Als je huwelijksceremonie na de lunch plaatsvind, en je gasten zich daar (of op een andere locatie) na de lunch verzamelen, spaar je die mooi uit. Zo houd je alleen het diner over als echte maaltijd.

8. Geen originele trouwdatum

Logischerwijs is iedere datum die bijzonder is (11-12-13 enzovoorts) duurder, dan een datum als ieder ander. En natuurlijk zo’n datum als 11-12-13 bekt lekker, maar is dat nog steeds zo als het je 1000 tot 2000 euro extra kost? En daar komt nog bij, is jullie trouwdatum niet sowieso bijzonder?

9. Bloemetjes plukken.

Bloemen op een bruiloft zijn prachtig, maar een korte trip naar de bloemist zal je leren dat ze vooral ook erg duur zijn! En dat terwijl je langs de weg en in het bos vaak prachtige velden met bloemen ziet. Daar moet je dus gebruik van maken. Ga een dag van te voren met je vriendinnen wilde bloemen plukken die je in vazen op de tafels en in de raamkozijnen zet. Het ziet er prachtig uit en is ook nog eens net even anders dan de standaard rozen.

budgettips voor je bruiloft

10. Studenten

Alles waar bruiloft voor staat lijkt duur te zijn. Maar ook in ieder vakgebied zijn er beginners. Beginnende kapsters, visagisten, DJ’s en fotograferen enzovoorts. En die moet je hebben! Ja, het kost je meer zoekwerk want zij maken nog geen betaalde reclame, en ja, je moet ook goed kritisch zijn of ze al de kwaliteit leveren die jij wilt want ze zijn beginnend. Maaar, als je ze dan gevonden hebt. Hallelujah!

 

Er zijn dus veel manieren om geld te besparen op jullie bruiloft. Maak gebruik van de tips waar jij je goed bij voelt. Als je echter over iets twijfelt, en je dat een zenuwachtig gevoel oplevert, moet je er nog even goed over nadenken. Het allerbelangrijkste is immers dat jullie je bruiloft op en top ontspannen ingaan, en je moet alleen dingen doen waar je, je goed bij voelt. Ik wens je veel succes bij de planning. Als je nog goede bespaar ideeën hebt hoor ik ze ook graag, zodat ik ze toe kan voegen :).