Nadat je bent getrouwd met de liefde van je leven heb je een prachtige bruidsjurk liggen die je natuurlijk niet weg gaat gooien. Maar.. Wat doe je dan met je trouwjurk na de bruiloft? Hier vindt je de leukste ideeën van wat je kunt doen met je trouwjurk na de grote dag.

Stel je trouwjurk tentoon

Als je een grote slaapkamer (of een andere mooie plek hebt) hebt kun je jou trouwjurk (en eventueel het trouwpak van je echtgenoot) op een pop zetten als decoratie stuk en eyecatcher. Op die manier wordt je iedere dag herinnerd aan jullie prachtige bruiloft en kun je de stof ook nog regelmatig even aanraken om dat gevoel dat je op de bruiloft had weer terug te krijgen. Het is alleen misschien niet zo’n goed idee als je ook katten hebt die in de slaapkamer mogen ;-).

trouwjurk na de bruiloft

vermaak je trouwjurk

Je kunt je trouwjurk ook laten vermaken om hem zo een tweede leven te geven. Wat vindt je bijvoorbeeld van de volgende ideeën:

Wieg bekleding

Veel baby wiegjes hebben wieg bekleding. Je weet wel, de stof die hangt aan de zijkanten van de wieg en het hemeltje. De stof van een bruidsjurk is ideaal om hiervoor te gebruiken! Bovendien is wit ook nog eens mooi unisex (er even van uitgaande dat je trouwjurk wit is). En wie weet kun je op deze manier van jou trouwjurk wel een familiestuk maken waarin nog meer toekomstige familie- baby’s komen te liggen.

bruidsjurk na de bruiloft

Doopjurk

Als jullie je kindje willen laten dopen kun je ook overwegen om van je bruidsjurk een mooi doopkleed te maken. De stof ervan is er waarschijnlijk perfect voor!

Lingerie

Iets heel anders, lingerie! Je kunt je trouwjurk ook laten verwerken tot één of meerdere sexy setjes voor in de slaapkamer. Op die manier zul je, je ‘trouwjurk’ waarschijnlijk nog heel vaak dragen en er nog veel plezier in beleven.

Amulet

Je kunt ook een stukje stof van je bruidsjurk in een amulet laten verwerken. Je kunt deze vervolgens dragen onder of boven je kleding voor extra geluk.

Trouwkleding voor je dochter

Wie weet krijg je wel een dochter (of heb je er al één). Hoe fantastisch zou het zijn als zij over zoveel jaren voor het altaar staat in een bruidsjurk die is gemaakt met onderdelen van jou bruidsjurk! Als dit klinkt als een sprookje is het zeker de moeite waard om je bruidsjurk tot die tijd te bewaren. En dan maar hopen dat zij het net zo’n mooi idee vindt als jij.

Kussens op de bank

Als de stof van jou trouwjurk eigenlijk best goed past in jullie interieur is het best tof als je er kussens voor op de bank van laat maken. Je ziet je ‘trouwjurk’ zo iedere dag en hebt er ook echt wat aan!

Cocktailjurk

Als je eigenlijk je trouwjurk nog veel vaker wilt kunnen dragen kun je hem ook laten vermaken tot cocktailjurk. Het beste kun je hiervoor eens langs gaan bij een coupeuse om je te laten informeren. Sommige stoffen kunnen bijvoorbeeld ook geverfd worden zodat je hem daarna makkelijk naar allerlei gelegenheden aan kunt. Als een cocktailjurk niks voor jou is kun je ook vragen naar de mogelijkheden voor het laten vermaken van jou bruidsjurk tot een mooie trui, tas of vest.

Trash the dress!

Al helemaal hip in Amerika en nu ook steeds bekender in Nederland, trash the dress. Je boekt een fotoshoot en tijdens die fotoshoot doe je eigenlijk alles in je trouwkleding wat je tijdens fotoshoot op de bruiloft niet hebt gedaan. Je gaat bijvoorbeeld de zee in of bekogeld elkaar met verfbommen! Je kunt helemaal losgaan wat de meest fantastische foto’s zal opleveren.

Verkoop je trouwjurk

Je kunt er ook voor kiezen om je trouwjurk te verkopen. Bijvoorbeeld omdat je het geld goed kunt gebruiken, of hem anders alleen maar in de kast zou laten verstoffen. In dat geval kun je hem op marktplaats zetten en er een andere toekomstige bruid blij mee maken.

Als je, je trouwjurk wel weg wilt doen, maar dit niet doet voor het geld kun je hem ook weggegeven aan een goed doel. Er zijn organisaties die trouwjurken inzamelen en dan verkopen aan bruiden met een klein budget. De opbrengst gaan dan naar het goede doel. Als dat geen goed gevoel geeft!

 

Ik hoop dat jij door dit artikel HET idee hebt gevonden voor jouw trouwjurk na de bruiloft! Ik vind het tof als je hieronder wilt delen wat het is geworden.