Waar moet je op letten bij het kopen van je trouwjurk

Je trouwjurk moet het item van de dag worden. Ieder hoofd moet draaien bij het zien van jouw bruidsjurk, en ja, dat kost wat. Bruidsjurken zijn niet goedkoop, en je draagt hem (als het goed is) maar 1 keer, het moet dus een goede koop worden. Hierbij gaan de volgende tips over waar moet je op letten bij het kopen van je trouwjurk je helpen;

Begin op tijd met rondkijken

Veel bruiden besteden veel voorwerk, bij hun zoektocht naar de perfecte trouwjurk. En als ze dan eindelijk de perfecte jurk vinden denken ze, zo dat is geregeld ‘de trouwjurk is er’. Je oké, je moet nog een afspraak maken om hem te passen, maar geen haast, je weet toch al dat dit hem absoluut wordt. Maar wat nou, als je dan uiteindelijk gaat passen, hij toch niet zo perfect is.. Op een plaatje kan de jurk het helemaal zijn, maar hij moet jou wel staan. Als dit gebeurt, en je moet weer helemaal opnieuw beginnen, dan kan dat een hoop stress opleveren. Begin dus niet alleen op tijd met het kijken van plaatjes, maar ook met het passen!

Goedkoop is duurkoop

Oke, dit hoeft je niet perse te overkomen, maar de kans zit er in, zeker met een internet aankoop. Op de foto lijkt de trouwjurk perfect en van super kwaliteit, maar als hij dan uiteindelijk bezorgd wordt, kan het toch tegenvallen. De stof voelt niet fijn aan, en de kleur is ook net niet wat je ervan verwachtte. Je trouwt maar 1 keer, dus investeer in een outfit die smashing is voor een bruiloft with no regrets.

Neem aan adviesteam mee

Waarschijnlijk komt het helemaal niet in je op, maar we vermeldden het toch even. Een trouwjurk koop je niet alleen! Neem een adviesteam mee, het liefst met mensen die jou en je smaak goed kennen. Zij kunnen je voor grote fouten behoeden. Het is ook gelijk een mooi pre- wedding uitje!

Waar moet je op letten bij het kopen van je trouwjurk

 

Geen hammetjes boven je trouwjurk

Strapless trouwjurken zijn prachtig, maar laten we wel realistisch wezen. Ze moeten omhoog gehouden worden zonder bandjes, dus je lichaam moet het werk doen. Een absolute no- go is een strapless jurk die te strak zit (zo zakt hij zeker niet af), waardoor er vetrandjes over de jurk hangen. Not very charming, en niemand zal deze fashion faux pas missen. Check bij het passen (en het aantrekken van de jurk op de dag zelf) of je hier geen last van hebt in alle mogelijke posities (zittend, staand enzovoorts).

Denk aan je hakken!

Je gaat je jurk passen en denkt ‘wow! dit is hem’, hij past perfect. Maar, daarna ga je, je schoenen kopen.. Veel bruiden kiezen voor een hakje of hak, en had je daar ook rekening mee gehouden bij de aankoop? Misschien is het wel zo handig om eerst je bruidsschoenen aan te schaffen. Van een te korte jurk wordt niemand blij.

Waar moet je op letten bij het kopen van je trouwjurk

 

Wees kritisch op de service

Een bruidsjurk kopen is een bijzondere gelegenheid en moet een ervaring op zich worden. Je zult ongetwijfeld eerst op internet op zoek gaan naar wat je wilt, en dan winkels selecteren waar je wilt gaan kijken. Wij raden aan om niet op de bonnefooi naar deze winkels toe te gaan, maar eerst een afspraak te maken. Trouwjurken passen doe je niet even, het neemt al snel een aantal uur in beslag en dan wil je natuurlijk graag veel advies van de verkoopsters, even bellen en zorgen dat er 1 voor jou paraat staat is dus een echte aanrader.

Hoe gaat de trouwjurk aan?

Je koopt je bruidsjurk natuurlijk maanden van te voren, en de verkoopster gaat jou en de vrouwen die je hebt meegenomen allerlei tips geven over hoe de jurk aan moet. Lijkt niet al te ingewikkeld zul je waarschijnlijk denken, dat komt wel goed. Totdat het de grote dag is, iedereen zenuwachtig en gestressed en niemand meer weet hoe je jurk nou het beste dichtgeknoopt kon worden. Neem dus je kladblok mee, en schrijf alle aanwijzingen op, hoe onbenullig ze ook lijken.

Waar moet je op letten bij het kopen van je trouwjurk

Zit de trouwjurk lekker?

Voor je bruidslingerie geldt eigenlijk hetzelfde als voor je schoenen. Je draagt je trouwjurk de hele dag en alles moet goedzitten. Als je ook eerst je bruidslingerie koopt en deze aantrekt als je gaat passen, kun je gelijk voelen of het goed bij elkaar past en allemaal lekker zit. Ook handig om te weten of de achterkant van je bustier niet hoger is dan de achterkant van je jurk.

Past je trouwjurk bij het jaargetijde

Trouw je in de zomer? Dan zijn vele lage tule een risico, want; erg warm! Trouw je in de winter? Dan is een bontje of een sjaal erg fijn, maar past dat wel mooi bij je jurk? Stof om over na te denken.

Je bruidskapsel

Weet je al (enigszins) wat voor kapsel je wilt op de bruiloft? Draag je haar dan hetzelfde. Nee, je hoeft niet naar de kapper en met een volledig bruidskapsel de winkel binnen te komen, maar draag je, je haar op de bruiloft los? Doe dat bij het passen dan ook. Ga je het opgestoken dragen? Doe dan een knotje in. Dit zal je net weer wat beter helpen bij het visualiseren van het eindbeeld.

Waar moet je op letten bij het kopen van je trouwjurk

Luister naar de verkoopster

De professioneel is natuurlijk de verkoopster. Luister ook even naar wat zij te zeggen heeft. Ze helpt zoveel aankomende bruiden dat ze waarschijnlijk in 1 oogopslag welke kleuren en modellen jou goed zullen staan en kan met heel verrassende adviezen komen.

 

Het uitzoeken van je trouwjurk is een feestje. Houd de bovenstaande dingen in acht, en geniet ervan!