Ik heb al twee artikelen geschreven over wat je het beste wanneer kunt regelen in de aanloop naar je bruiloft. Hier vind je artikel één en hier artikel twee. Na deze artikelen heb je de grootste dingen voor je bruiloft geregeld. Maar er blijven nog wel een hoop kleine dingen over. Hoe je nu verder gaat lees je in dit artikel.

De bruid

Je bruidsjurk heb je als het goed is al even geleden gekocht, maar met alleen je trouwjurk ben je er natuurlijk nog niet. Wat dacht je van bruidsschoenen, sieraden en lingerie. Het kan zijn dat je dit ook gelijk hebt gekocht bij de aanschaf van je bruidsjurk, maar zo niet, dan is het verstandig om hier drie maanden voor de bruiloft wel mee te beginnen. Misschien vind je dat ene paar bruidsschoenen wel leuk dat ze alleen maar in Amerika verkopen en moet het eerst nog naar Nederland komen. Of besluit je dat het perfecte sieraad speciaal voor jou gaat worden gemaakt. Als je voor bruidsschoenen met hak gaat is het ook verstandig om back- up schoenen te hebben voor als je, je hakken zat wordt.

regelen bruiloft

Als je als bruid zijnde ook je nagels wilt laten doen dan kun je het beste zo’n vier maanden van te voren beginnen met het uitkijken naar een nagelstyliste. Je kunt dan van te voren nog een proefsetje zetten om te kijken of je het wat vindt. Als je kort voor de bruiloft naar de schoonheidsspecialiste wilt en dit normaal gesproken niet doet kun je het beste enkele maanden voor de bruiloft ook daar al eens op proef gaan. Je kunt er namelijk wel enkele dagen uitslag of een rode huid van krijgen. Hoe jou huid erop reageert is fijn om van te voren te weten.

De bruidegom

De bruid heeft haar kapster en visagiste waarschijnlijk al even vastgelegd. Het is nu ook voor de bruidegom tijd om dit te gaan doen. Als je kiest voor een kapper waar je nog nooit bent geweest is het verstandig om eerder al een afspraak te maken (+- vier maanden voor de bruiloft) zodat je niet verrast wordt op je grote dag zelf. Stel dat ze er tijdens je proefafspraak een potje van maken (je weet maar nooit), dan heeft je haar nog voldoende de tijd om weer aan te groeien. Laat je zelf ook gelijk bij de kapper in de agenda zetten zodat ze zeker een plekje voor je hebben op jullie trouwdag.

En heb je in de winkel waar je, je trouwpak hebt gekocht ook gelijk schoenen en een riem aangeschaft? Zo niet dan is het verstandig om hier drie maanden voor de bruiloft wel naar op zoek te gaan. Vergeet ook je manchetknopen niet!

regelen bruiloft

De bruidstaart

Jammie! Bruidstaart! Het shoppen voor jullie bruidstaart is absoluut geen vervelend klusje. Ik heb al eens een artikel geschreven over waar je op moet letten bij het proeven van je bruidstaart. Je leest het hier. Het is slim om met jullie shop/ eetsessie te starten vier maanden voor de bruiloft. Als je nog inspiratie zoekt voor een mooie bruidstaart kun je op onze pinterest pagina kijken.

De bloemen

Als je als bruid zijnde een bruidsboeket wilt op de bruiloft en de bruidegom en de gasten een corsage is het tijd om voor bloemen te gaan shoppen. Je kunt je zoektocht beginnen op internet (bijvoorbeeld pinterest) om te zien wat voor bruidsboeket je mooi vindt. Daarna kun je langsgaan bij bloemenzaken om te vragen wat zij voor je kunnen betekenen. Er zit best wat prijsverschil in bruidsboeketten dus vraag zeker een aantal offertes op. Als jullie ook nog bloemen op bijvoorbeeld de tafels willen kun je die het beste direct mee bestellen. Wie weet kunnen ze er dan wel een mooie totaalprijs van maken. Bij het bepalen van hoe de bloemen eruit gaan zien maak je ook gelijk afspraken over wanneer je ze op kunt halen of waar en hoe laat ze bezorgd worden. Maak ook samen een plan B voor als één van de door jullie gekozen bloemen onverhoopt niet bezorgd kan worden. Vier tot drie maanden voor de bruiloft is het ideale moment om dit te gaan regelen.

regelen bruiloft

De trouwkaart

Iedereen is waarschijnlijk al lang op de hoogte van jullie aankomend huwelijk, maar het wordt nu (drie maanden voor de bruiloft) ook tijd om de trouwkaarten gaan regelen. Je verstuurt je trouwkaarten officieel zes weken voor het huwelijk, maar het is wel slim om van te voren al een proefdruk te maken. Wat je precies in je trouwkaart zet lees je hier. Veel plezier met het maken van jullie ontwerp!

De versiering

Als jullie ook versiering (anders dan bloemen) op de bruiloft willen raad ik je aan om dit twee maanden van te voren te bestellen. Zeker als het uit het buitenland komt, via bijvoorbeeld AliExpress. Stel dat iets tegenvalt dan heb je nog de tijd om iets anders (of er meer van) te bestellen. Je kunt het natuurlijk ook wel eerder gaan bestellen, maar al die tijd moet je het ook ergens bewaren. Als je niet al te groot woont is dat niet zo handig. Niet groot wonen is geen reden om tot op het laatste moment te wachten met het plaatsen van je bestelling. Stel nou dat het dan ineens uitverkocht is!

regelen bruiloft

Al die kleine dingetjes 🙂

En dan zijn er nog kleine’ dingen die geregeld moeten worden. Dit kun je doen één tot twee maanden voor de bruiloft.

 

Jaaa… Een bruiloft organiseren is niet niks. Voor een ontspannen voorbereiding is een jaar van te voren starten echt geen overbodige luxe. Gelukkig is het onwijs leuk om te doen en ik wil je dan ook alle plezier en voorpret toewensen! Geniet ervan.