trouwkaart

Jaaaa!!! Jullie gaan trouwen en zijn mega enthousiast. Je zit vol in de voorbereidingen en hebt al veel geregeld en gepland. Nu is daar het moment om ook alle bruiloftsgasten hiervan op de hoogte te stellen, en wel; via de trouwkaart. Maar, wat zet je er eigenlijk op?

Je begint met de stijl van jullie kaartje en een mooi plaatje op de voorkant, voor zoverre duidelijk. Maar wat voor tekst zet je erin?

Ik zou zo min mogelijk tekst op de trouwkaart te zetten. Zo bewaar je de rust op de trouwkaart en voert de sfeer die jullie willen uitstralen de boventoon. Over de tekst die erop komt moet je dus goed nadenken. Vraag je dus af; wat moeten de gasten echt weten.

Jullie namen

Spreekt voor zich. Achternamen zijn echter niet nodig, immers, iedereen weet toch direct om wie het gaat!

De trouwdatum

Waarschijnlijk hebben jullie de meeste (zo niet alle) bruiloftsgasten allang op de hoogte gesteld van jullie trouwdatum. Echter is dit geen reden om deze super belangrijke datum nogmaals te vermelden natuurlijk.

Een mooie tekst voor de aankondiging van jullie huwelijk

Dit is een tough one. Je wilt natuurlijk een super romantische tekst waarmee jullie mededelen dat jullie allesoverkoepelende liefde gaat worden bezegeld. Maar, inderdaad, met niet teveel woorden. Hieronder staan enkele ideeën om wat inspiratie op te doen;

Sanne en Michiel gaan elkaar het ja- woord geven! Vanaf 8 april 2016 zullen wij door het leven gaan als meneer en mevrouw Bakker en wij willen graag dat jullie daarbij zijn!

 

Kees en Karlijn maken hun trouwplannen op 16 mei 2016 werkelijkheid! 

 

Wij zijn al 5 jaar gelukkig en willen 100% voor elkaar gaan. Op 2 februari 2016 geven wij elkaar het ja- woord, en we hopen dat jij erbij kunt zijn!

De tijden en de locatie(s)

Het is makkelijk om de tijden en de locatie(s) met elkaar te combineren. Je kunt de gasten in 1 keer aangeven waar ze hoe laat moeten zijn. Dit kan in een korte tekst. Bijvoorbeeld;

Wij trouwen om 15.00 op het stadhuis van Den Haag (Spui 70) en geven in de avond een onvergetelijk feest vanaf 21.00 bij de Brasserij in Delft (Brasserskade 2).

Of je kunt alle tijden en locaties gewoon opsommen:

De huwelijksceremonie 15.00 

Spui 70, Den Haag.

Diner bij Moodz 18.00

Vesteplein 4, Delft

Feest bij de Brasserij 21.00

Brasserskade 2, Delft

Er zijn hier geen regels voor. Kijk gewoon wat het beste bij de lay- out van jullie kaartje past.

De dresscode

Hebben jullie een dresscode? Vergeet deze dan niet te vermelden. Dit kan heel kort. ‘Dresscode: black tie’. Iedereen die niet weet wat het betekent kan dit zelf opzoeken.

R.S.V.P.

Dit staat voor Repondez s’ill vous plait, wat in het Nederlands staat voor; even laten weten of je wel of niet komt. Wel handig om te weten nietwaar?

Cadeautips

Dit is iets wat belangrijk is, maar waaraan je niet teveel ruimte kwijt wilt zijn. Willen jullie gewoon geld? Maak dan gebruik van het welbekende envelopjes icoon. Willen jullie iets anders? Verwijs dan naar een website waarop jullie cadeaulijst staat. Bijvoorbeeld zankyou. Hier kan je precies aangeven wat jullie graag willen, en zo weet je zeker dat je niks dubbel krijgt.

Jullie contactgegevens

Als de bruiloftsgasten moeten laten weten of ze wel of niet aanwezig zijn. Moeten ze natuurlijk ook weten waar. Misschien hebben jullie wel een speciaal emailadres (wat ik je ook aanraad), of hebben jullie liever dat deze communicatie via de ceremoniemeester(s) verloopt. Even erbij vermelden dus.

 

Jullie hebben waarschijnlijk nog veel meer (praktische) informatie die jullie willen vermelden. Je trouwkaart is hier alleen niet de beste plek voor. Waar dan wel? Vraag aan de ceremoniemeester of hij/ zij een aparte brief/ mail naar alle bruiloftsgasten kan sturen met deze informatie. Hierin kan gelijk alles geregeld worden waar jullie niks vanaf weten (ja, dat zal er ongetwijfeld zijn!).

Succes met het maken van de trouwkaart! Ook tof als je hier jullie ontwerp of nieuwe suggesties wilt delen :).