weddingplanner ja of nee

In Nederland is het inhuren van een weddingplanner nog redelijk onbekend. Men denkt dat het veel geld kost en dat ze het allemaal zelf wel af kunnen. In Amerika is dit anders, hier is de wereld van de weddingplanners booming business. Maar wat zijn nu eigenlijk precies de voor en de nadelen van het inhuren van een weddinplanner? Lees het hieronder;

De ervaring van een weddingplanner:

Weddingplanners plannen bruiloften voor hun werk en doen dit op dagelijkse basis. Ze weten alle ins en outs en de kans dat er iets mis gaat met een weddingplanner is minimaal. En als dit al gebeurt dan zullen ze dit snel en geruisloos oplossen waardoor jullie en de bruiloftsgasten er waarschijnlijk niet eens iets van merken.

De tijd die het kost om een bruiloft te organiseren:

Daar waar de weddingplanner precies weet hoe alles in elkaar steekt, hebben jullie waarschijnlijk geen idee en het plannen van een bruiloft kost bij een gemiddeld bruidspaar al snel 200 tot 300 uur. Hoe dichterbij je bij je bruiloft zult komen hoe meer er op je pad komt, hoe meer tips je van iedereen krijgt ‘heb je hier al aan gedacht, heb je daar al aan gedacht’, stresssssss!

Weddingplanner en budget:

Heel belangrijk bij het regelen van je huwelijk is natuurlijk je budget. Je hebt een totaal te besteden bedrag en moet dat onderverdelen onder de dingen die je allemaal op je bruiloft wilt hebben. Maarja, wat kost een trouwambtenaar nou eigenlijk? En een videograaf? Een weddingplanner weet precies wat je waarvoor krijgt en kan dus een realistische budgetverdeling op papier zetten.

De weddingplanner gaat voor jou op zoek naar de perfecte bruiloftsdiensten:

Voor je bruiloft moet je ontelbaar veel dingen bespreken en boeken, en van alles zijn er 101 opties waar je voor kunt gaan. Jij kunt perfect weten hoe je, je make up wilt en hoe de feestzaal eruit moet zien, maar nu moet je het nog wel zien te vinden! Hoe makkelijk is het als jij gewoon zegt wat je wilt en iemand anders dit voor je opzoekt.

Een weddingplanner kan korting regelen:

Als je bovendien een weddingplanner uit de buurt neemt, die ook nog eens veel bruiloften in de buurt doet heb je grote kans dat hij/ zij korting kan regelen. Als je weddingplanner bij een locatie wel 20 bruidsparen per jaar aandraagt, zal die locatie best wat korting willen geven op de boekingen. Zo verdient je weddingplanner zich toch weer een beetje terug!

De weddingplanner neemt op de bruiloft zelf alles uit handen:

Naast al het geregel om de bruiloft van a tot z in elkaar te zetten, moet er ook op de dag zelf gigantisch veel gebeuren. En ja, hiervoor kun je natuurlijk 1 of 2 vrienden of familieleden aanwijzen, maar houd er daarbij wel rekening mee dat zij hierdoor de bruiloft niet optimaal zullen meemaken. Terwijl iedereen jullie uitgebreid feliciteert, staan zij de bellenblaas uit te delen, terwijl iedereen geniet van een drankje, regelen zij de tafelschikking enzovoorts. Wil je ze dat eigenlijk wel aandoen?

Een weddingplanner kost geld:

Tsja, nadeel 1 is duidelijk. Geld. We blijven toch Nederlanders hé. Een weddingplanner moet je betalen en je moet voor jezelf nagaan of je dat het waard vind.

Moeilijk om dingen uit handen te geven:

Als je het moeilijk vind om dingen uit handen te geven dan is een weddingplanner waarschijnlijk niet ideaal. Je moet de weddingplanner volledig vertrouwen en je bruiloft toch een beetje uit handen geven. Het heeft immers geen nut om iemand in te huren en daarna alsnog te gaan googelen of ze echt de beste prijs voor jullie heeft geregeld, en of ze echt alle locaties heeft laten zien die bij jullie wensen aansluiten.

Als je het zelf leuk vind om alles uit te zoeken en te regelen dan is het wel duidelijk waarom een weddingplanner niks voor jullie is.

 

Zoals je kunt lezen zitten er dus veel voordelen aan het inhuren van een weddingplanner, maar ook wat nadelen. Ga voor jullie zelf na of jullie de tijd hebben om alles zelf te regelen, of dat er budget is om het grootste werk uit handen te nemen. Is een reddingplanner wat voor jullie? Ook ben ik benieuwd als je er een keer gebruik van hebt gemaakt. Hoe was dat?